Production and management of accommodation and facility services (5 cr)
Code: MR00AF27-3001
General information
- Enrollment
- 15.08.2019 - 30.08.2019
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 01.08.2019 - 31.12.2019
- Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 2 cr
- Virtual portion
- 3 cr
- RDI portion
- 2 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Unit
- Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
- Campus
- Mikkeli Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 40
- Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
Objective
You can use professional terminology and key indicators of production and management of accommodation and facility services. You can utilise quality management systems and methods in service production and management. You can compare different alternatives when producing accommodation and facility services and choose the most appropriate one. You can organize customer-oriented and cost-effective accommodation and facility services. You can act as a professional representative in construction projects.
Content
What are the key terminology and key indicators in accommodation and facility services? How do you utilise quality management systems in production and management of accommodation and facility services? How do you compare different alternatives to organize services and choose the most appropriate one? How do you produce customer-oriented and cost-effective services? How do you take into account the professional needs and equipment in construction projects?
Course material
Opettajan materiaali Modlessa
Rautiainen M, Siiskonen M, 2015 - Hotellivaraukset - Majoitusala tutuksi
Rautiainen M, Siiskonen M, 2011 - Majoitustoiminta ja palveluosaaminen
Rautiainen M, Siiskonen M, 2010 (tai uudempi) Hotellin asiakasliikenne ja kannattavuus
Albanese P, 2004 tai uudempi - Revenue management
Aunola E, Heikkinen V.A - Näkökulmia vieraanvaraisuusalan tulevaisuuteen ja johtamiseen
Study forms and methods
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opintojaksoon sisältyy lähiopetusta 34 h, 2-3 muutaman tunnin opintokäyntiä (16h) majoitusliikkeisiin ja itsenäistä tai pienryhmässä työskentelyä 85 tuntia.
Opintokäynneillä perehdytään majoitus-ja tilapalveluiden laadunhallinnan järjestelmiin ja menetelmiin, majoitus- ja tilapalveluiden tuottamisen eri vaihtoehtoihin ja kilpailuttamiseen.
Opintojakson suoritusvaatimuksena on aktiivinen osallistuminen lähiopetukseen ja opintokäynneille. Jokainen opiskelija tekee oppimistehtävän, joka on kytketty opintojakson teorialuentoihin, ajankohtaisiin aiheisiin, vierailuihin ja opintokäynteihin
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Jos työskentelet alan yrityksessä, voit suorittaa opintojakson työpaikallasi joko kokonaan tai osittain. Ole yhteydessä opintojakson alussa opintojakson opettajaan ja sovi työpaikkasi kanssa opinnollistamisesta opintojakson osaamistavoitteita tukevaksi. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla osaamisesi teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Osoitat osaamisen näyttönä, jonka laajuus määräytyy opintojakson oppimistavoitteiden mukaan
Työhön integroitu oppimisväylä:
Voit suorittaa opintojakson itsenäisesti tenttimällä Xamkin yleisenä tenttipäivänä moodlessa olevan teoria-aineiston sekä myöhemmin ilmoitetut teokset.
Timing of exams and assignments
Uusintatentit ovat Xamkin yleisinä tenttipäivinä
Student workload
135h
Evaluation scale
1-5
Assessment criteria, good (3)
Students can: a) use professional terminology systematically c) produce and manage hospitality tasks. e) use the key models, methods, software and techniques of the professional field. f) promote the goal-oriented operation of your team.
Assessment criteria, satisfactory (1-2)
Opiskelija ymmärtää jonkin verran käsitteistöä
Opiskelijalla on jonkinlainen käsitys majoitus- ja tilapalvleuiden tuottamisesta ja johtamisesta.
Opiskelija tietää peruskäsitteet ja kohderyhmät, mutta soveltaa niitä puutteellisesti
Assessment criteria, good (3-4)
Opiskelija käyttää johdonmukaisesti majoitus- ja tilapalveluiden tuottamiseen ja johtamiseen liittyviä ammattikäsitteitä
Opiskelija ymmärtää kotimaisen majoitus- ja tilapalveluiden tuottamisen ja johtamisen nykytilasta, kehityksestä, tulevaisuudennäkymistä ja osaa ydistää ne majoitus- ja tilapalveluiden kokonaistoimintaan.
Assessment criteria, excellent (5)
Opiskelija osaa soveltaa eri ympäristöissä majoitus- ja tilapalveluiden tuottamisen ja johtamisen ammattikäsitteitä.
Opiskelijalle on muodostunut kokonaiskäsitys kannattavasta ja laadukkaasta majoitus-ja tilapalveluiden tuottamisesta ja johtamisesta sekä sen kehittämisestä.
Opiskelija osaa soveltaa sujuvasti alan keskeisiä malleja ja menetelmiä.
Qualifications
Accommodation services or corresponding know-how