Siirry suoraan sisältöön

Future challenges in hospitality services (5 op)

Toteutuksen tunnus: MR00CV64-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
09.08.2021 - 05.09.2021
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.08.2021 - 31.12.2021
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
3 op
Virtuaaliosuus
2 op
TKI-osuus
2 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
Mikkelin kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 30
Koulutus
Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettajat
Vesa Heikkinen
Anu Rantanen
Vastuuopettaja
Anu Rantanen
Ryhmät
MRMI21SY
Matkailu- ja palveluliiketoiminta, ylempi amk
Opintojakso
MR00CV64
Toteutukselle MR00CV64-3005 ei löytynyt varauksia!

Tavoitteet

Osaat hankkia, käsitellä, tuottaa ja arvioida kriittisesti monialaista ennakointitietoa matkailu- ja ravitsemisalan kuluttajakäyttäytymisen ja toimintaympäristön muutoksista
Osaat hyödyntää ennakointia ja innovaatio-osaamista elämys- ja palveluliiketoiminnan vaativien ongelmien ratkaisemisessa
Osaat arvioida ja perustella ennakoinnin ja innovaatioiden merkitystä matkailu- ja ravitsemisalan johtamisessa ja kehittämisessä sekä strategisessa päätöksenteossa

Sisältö

Kuinka hankit, käsittelet, tuotat ja arvioit kriittisesti monialaista ennakointitietoa matkailu- ja ravitsemisalan kuluttajakäyttäytymisen ja toimintaympäristön muutoksista?
Miten hyödynnät ennakointia ja innovaatio-osaamista elämys- ja palveluliiketoiminnan kehittämisessä?
Mikä on ennakoinnin ja innovaatioiden merkitys matkailu- ja ravitsemisalan johtamisessa ja kehittämisessä sekä strategisessa päätöksenteossa?

Arviointi

Opiskelija
a) osaa arvioida ja hyödyntää kriittisesti monialaista ennakointitietoa matkailu- ja ravitsemisalan kuluttajakäyttäytymisen ja toimintaympäristön muutoksista.
b) osaa ratkaista luovasti vaativia ongelmia hyödyntäen ennakointia ja innovaatio-osaamista.
e) osaa arvioida ja perustella ennakoinnin ja innovaatioiden merkitystä matkailu- ja ravitsemisalan johtamisessa ja kehittämisessä sekä strategisessa päätöksenteossa.
f) kykenee oman erityisosaamisalueensa vaativaan kansainväliseen viestintään ja vuorovaikutukseen erilaisissa toimijayhteisöissä.

Opiskelumateriaali

Keskeisiä materiaaleja ja materiaalilinkkejä on Learnissa.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opintojakso käynnistyy ennakkotehtävällä 11.10. Tehtävä palautetaan 22.10. mennessä ja sen jälkeen käydään kommentoimassa kahta muun opiskelijan tehtävää 7.11. mennessä. Myös muut tehtävät avautuvat 11.10.2021.

Kontaktipäivät ovat Mikkelin kampuksella 11.-12.11.2021 ja 3.12.2021. Voit osallistua kontaktipäiviin myös verkkoyhteyden välityksellä etänä.
Opintojakso päättyy 14.12.2021.

Työhön integroitu oppimisväylä:
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos työskentelet restonomin ammattialaan liittyvässä yrityksessä tai organisaatiossa tai ammattialaan liittyvissä työtehtävissä. Tällöin voit suorittaa opintojakson työpaikallasi/projektissa joko kokonaan tai osittain. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Oppimistehtävien sisällöstä sinun tulee aina sopia opintojakson opettajan kanssa.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Voit sopia opintojakson nopeutetusta suoritustavasta opettajan kanssa

TKI ja työelämäyhteistyö

Ammattilaisseminaariin 11.-12.11.2021 osallistuu työelämässä olevia ammattilaisia ja alan kehittäjiä, joka mahdollistaa verkottumisen.

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Opintojakso käynnistyy 11.10.
Orientoivan tehtävän palautus 22.10. toisen opiskelijan tehtävän kommentointi 7.11. mennessä.
Kontaktipäivät ovat Mikkelin kampuksella 11.-12.11.2021 ja 3.12.2021.
Alan tulevaisuusnäkökulmiin perehdyttävä tehtävä palautetaan 30.11. Tehtävä esitellään ryhmälle kontaktipäivänä 3.12.2021 ja Itsearviointi tehtävästä palautetaan 7.12. mennessä.
Reflektiivisen oppimispäiväkirjan palautus 14.12. mennessä.

Kansainvälinen yhteistyö

Ammattilaisseminaarissa kv-luennoitsijoita.

Opiskelijan työmäärä

Kontaktiopetus 21 ja ennakkotehtävä 11 h, oppimistehtävät 103 h.

Toteutuksen osien kuvaus

Opintojakso käynnistyy 11.10. tulevaisuustarinatehtävällä, jonka tavoitteena on orientoida opintojakson asioihin. Teet tarinan 22.10. mennessä ja käyt kommentoimassa kahta muun opiskelijan tarinaa 7.11. mennessä. Myös muut tehtävät avautuvat 11.10.2021.

Kontaktipäivät ovat Mikkelin kampuksella 11.-12.11.2021 ja 3.12.2021. Voit osallistua kontaktipäiviin myös verkkoyhteyden välityksellä etänä. Kontaktipäivät 11.-12.11.2021 on integroitu Xamkin TKI-toimijoiden järjestämään Matkailu- ja ravitsemisalan ammattilaisseminaariin eli osallistut seminaariin yhdessä muiden alan ammattilaisten kanssa. Seminaarin pohjalta teet reflektiivisen oppimispäiväkirjan, jossa kokoat oppimasi asiat ja niiden herättämiä ajatuksia oppimispäiväkirjaan, jonka palautat 14.12. mennessä.

Alan tulevaisuusnäkökulmiin perehdyttävä tehtävä tehdään 4 hlön ryhmissä. Valitset Learnissa olevista tehtävän teemoista itseäsi kiinnostavan teeman ja ilmoittaudut ryhmään viimeistään 24.10.2021. Tehtävässä tehdään ryhmätyönä syvällinen alan ammattilaisen/asiantuntijan puheenvuoro valitsemastanne teemasta. Tehtävän muoto on blogi, vlogi, pod cast tai lehtijuttu. Tehtävä palautetaan Learniin 30.11. Tehtävä esitellään ryhmälle kontaktipäivänä 3.12.2021. Lopuksi kirjoitat oman, henkilökohtaisen arvioinnin, jossa arvioit ryhmätyöprosessin kulkua ja tehtävän onnistumista. Palautat itsearvioinnin 7.12. mennessä.

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojaksoon liittyvät kontaktiopetuspäivät ovat 11.-12.11. ja 3.12.2021 Mikkeli kampuksella. Kontaktipäiviin voi osallistua verkkovälitteisesti etänä.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Oppimistehtävät jotka arvioidaan 1-5, orientaatiotehtävä hyväksytty/täydennettävä.

Siirry alkuun