Elintarvikeosaamisen perusteet (5 op)
Toteutuksen tunnus: YT00AF57-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
20.08.2018 - 07.09.2018
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
23.08.2018 - 21.12.2018
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 3 op
- Virtuaaliosuus
- 2 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
- Toimipiste
- Mikkelin kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 40
- Koulutus
- Ympäristöteknologian koulutus
- Opettajat
- Päivi Hostikka
- Vastuuopettaja
- Päivi Hostikka
- Ryhmät
-
YTMI17SMYmpäristöteknologia, monimuoto
- Opintojakso
- YT00AF57
Tavoitteet
Osaat hygieenisen työskentelyn ja hyvän käsihygienian. Tiedät mitä hyvä hygienia elintarvikkeiden osalta tarkoittaa ja mistä koostuu.
Osaat kuvata miten elintarvikkeita valvotaan ja mitä tarkoitetaan toimijan omavalvonnalla.
Osaat perustaa ilmoitettavan elintarvikehuoneiston ja neuvoa pienimuotoista elintarviketoimintaa suunnittelevaa yrittäjää vaadittavista toimenpiteistä.
Sisältö
Millaisella elintarviketuntemuksella voi alalla työskennellä eri tehtävissä?
Miten elintarviketuntemusta lisätään kuluttajanäkökulmasta?
Mistä hyvä hygienia koostuu ja muodostuu?
Miten elintarvikkeita valvotaan, kuinka mitataan lämpötiloja ja mistä ruokaturvallisuus koostuu?
Mitä aloittavan elintarvikeyrittäjän tulee tietää valvonnasta ja säädöksistä?
Arviointi
a. käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä
b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä
c. hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia
d. toimia asiakkaiden, käyttäjien, kohderyhmien kanssa
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistuminen lähiopetukseen.
Luennot, harjoitustehtävät yksilö-ja ryhmätyönä.
Tentti.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Sovittava erikseen opettajan kanssa ennen opintojakson alkamista.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Aiemman työkokemuksen tai opintojen perusteella näyttönä.
Opiskelijan työmäärä
135 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
a. käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä
b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä
c. hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia
f. toimia tiimin jäsenenä tavoitteellisesti