Siirry suoraan sisältöön

Elintarvikevalvonta (5 op)

Toteutuksen tunnus: T54C300-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
20.08.2018 - 07.09.2018
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
27.08.2018 - 16.12.2018
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
Toimipiste
Mikkelin kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
Ympäristöteknologian koulutus
Opettajat
MYY Ymp1
Vastuuopettaja
Maria Närhinen
Ryhmät
T5416KN
Ympäristöteknologia, päivätotetus
Opintojakso
T54C300
Toteutukselle T54C300-3001 ei löytynyt varauksia!

Tavoitteet

Osoitat perehtyneisyyttä elintarvikevalvonnan perustehtäviin. Osaat keskeiset vaatimukset pakkausmerkinnöistä, elintarvikeparanteista, jäljitettävyydestä, kontaktimateriaaleista. Syvennät osaamistasi elintarviketurvallisuudesta. Tunnet ympäristöterveyden tiedonhallintajärjestelmiä.

Sisältö

Mikä on elintarvikevalvonnan rooli erilaisissa tilanteissa jalostuksen eri vaiheissa ja epidemioissa? Miten Oiva-tarkastuksia tehdään? Minkälaisia valvonnan tiedonhallintajärjestelmiä on ja miten niitä käytetään? Mitä vaatimuksia on olemassa pakkausmerkinnöistä, elintarvikeparanteista, jäljitettävyydestä, kontaktimateriaaleista?

Opiskelumateriaali

Moodlessa oleva/opettajan jakama materiaali.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Työjärjestyksen mukaiset teoriatunnit ja käytännön harjoitukset.

Opiskelijan työmäärä

135 h.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Osaat käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä eri tilanteissa jaarvioida käyttämiäsi tietolähteitä kriittisesti.  Osaat työskennellä tiimin jäsenenä asiantuntijatehtävissä työelämässä sekä huomata ja kuvata ammattialan ongelmia.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

a) käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä eri tilanteissa
d) arvioida toimintaa asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa
e) valita tarkoituksenmukaiset mallit, menetelmät, ohjelmistot ja tekniikat ja perustella valinnan

Esitietovaatimukset

Valvonnan perusteet opintokokonaisuuden hallinta

Siirry alkuun