Elintarvikevalvonta (5 op)
Toteutuksen tunnus: T54C300-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 20.08.2018 - 07.09.2018
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 27.08.2018 - 16.12.2018
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
- Toimipiste
- Mikkelin kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 40
- Koulutus
- Ympäristöteknologian koulutus
- Opettajat
- MYY Ymp1
- Vastuuopettaja
- Maria Närhinen
- Ryhmät
-
T5416KNYmpäristöteknologia, päivätotetus
- Opintojakso
- T54C300
Tavoitteet
Osoitat perehtyneisyyttä elintarvikevalvonnan perustehtäviin. Osaat keskeiset vaatimukset pakkausmerkinnöistä, elintarvikeparanteista, jäljitettävyydestä, kontaktimateriaaleista. Syvennät osaamistasi elintarviketurvallisuudesta. Tunnet ympäristöterveyden tiedonhallintajärjestelmiä.
Sisältö
Mikä on elintarvikevalvonnan rooli erilaisissa tilanteissa jalostuksen eri vaiheissa ja epidemioissa? Miten Oiva-tarkastuksia tehdään? Minkälaisia valvonnan tiedonhallintajärjestelmiä on ja miten niitä käytetään? Mitä vaatimuksia on olemassa pakkausmerkinnöistä, elintarvikeparanteista, jäljitettävyydestä, kontaktimateriaaleista?
Opiskelumateriaali
Moodlessa oleva/opettajan jakama materiaali.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Työjärjestyksen mukaiset teoriatunnit ja käytännön harjoitukset.
Opiskelijan työmäärä
135 h.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Osaat käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä eri tilanteissa jaarvioida käyttämiäsi tietolähteitä kriittisesti. Osaat työskennellä tiimin jäsenenä asiantuntijatehtävissä työelämässä sekä huomata ja kuvata ammattialan ongelmia.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
a) käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä eri tilanteissa
d) arvioida toimintaa asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa
e) valita tarkoituksenmukaiset mallit, menetelmät, ohjelmistot ja tekniikat ja perustella valinnan
Esitietovaatimukset
Valvonnan perusteet opintokokonaisuuden hallinta