Siirry suoraan sisältöön

Matkailu- ja ravitsemisalan kehittäminenLaajuus (5 op)

Tunnus: MR00DU61

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Osaat tunnistaa ja arvioida matkailu- ja ravitsemisalan kehittämistarpeita. Syvennät osaamistasi oman alasi kehittämistoimintaan.
Osaat tunnistaa matkailu- ja ravitsemisalan kehittämistoiminnan rahoituslähteitä ja kehittämistoiminnan laatuun ja vaikuttavuuteen liittyviä tekijöitä.
Osaat suunnitella ja toteuttaa matkailu- ja ravitsemisalaa kehittävän kehittämisprosessin sekä raportoida sen.

Sisältö

Millaista kehittämistoimintaa alalla on ja miten ammattialan kehittämistarpeita voidaan havaita?
Millaisia kehittämismenetelmiä käytetään matkailu- ja ravitsemisalan kehittämistoiminnassa?
Miten suunnittelet ja toteutat kehittämisprojektin?
Miten arvioit kehittämistoiminnan laatua ja vaikuttavuutta?
Mistä kehittämistoimintaan voi saada resursseja ja rahoitusta?
Opintojaksoon liittyy käytännönläheinen työelämäprojekti

Esitietovaatimukset

Edellytetään perustiedot alasta ja sen työtehtävistä sekä asiakaspalvelusta ja tutkimus- ja kehittämisosaamisen perusteet.

Oppimateriaalit

Tutkimus- ja kehittämisosaaminen 5
Opinnäytetyö 15

Ilmoittautumisaika

04.11.2024 - 17.11.2024

Ajoitus

10.03.2025 - 30.04.2025

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

TKI-osuus

4 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Toimipiste

E-kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 60

Koulutus
  • Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettaja
  • Sini Laukkanen
  • Kirsi Kuusisto
Vastuuopettaja

Kirsi Kuusisto

Ryhmät
  • MRKT23SV
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus

Tavoitteet

Osaat tunnistaa ja arvioida matkailu- ja ravitsemisalan kehittämistarpeita. Syvennät osaamistasi oman alasi kehittämistoimintaan.
Osaat tunnistaa matkailu- ja ravitsemisalan kehittämistoiminnan rahoituslähteitä ja kehittämistoiminnan laatuun ja vaikuttavuuteen liittyviä tekijöitä.
Osaat suunnitella ja toteuttaa matkailu- ja ravitsemisalaa kehittävän kehittämisprosessin sekä raportoida sen.

Sisältö

Millaista kehittämistoimintaa alalla on ja miten ammattialan kehittämistarpeita voidaan havaita?
Millaisia kehittämismenetelmiä käytetään matkailu- ja ravitsemisalan kehittämistoiminnassa?
Miten suunnittelet ja toteutat kehittämisprojektin?
Miten arvioit kehittämistoiminnan laatua ja vaikuttavuutta?
Mistä kehittämistoimintaan voi saada resursseja ja rahoitusta?
Opintojaksoon liittyy käytännönläheinen työelämäprojekti

Opiskelumateriaali

Opintojakson materiaalina on Learn alustan materiaali, sekä muu itsenäisesti etsitty materiaali.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Opintojakso opiskellaan verkkototeutuksena.

Opintojakso sisältää neljä Teams-tapaamista. Luennot tallennetaan ja se on katsottavissa myöhemmin Learn -alustan linkin kautta.

Työelämälähtöinen oppimisväylä: Opintojakso on mahdollista integroida työelämään.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon liittyy käytännönläheinen työelämäprojekti.

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Työelämäprojekti tehdään ryhmätyönä opintojakson aikana.

Oppimistehtävät tulee palauttaa niille määrättyihin palautuspäiviin mennessä.

Opiskelijan työmäärä

135h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakso arvioidaan ryhmätyönä tehdyn työelämäprojektin perusteella

Esitietovaatimukset

Edellytetään perustiedot alasta ja sen työtehtävistä sekä asiakaspalvelusta ja tutkimus- ja kehittämisosaamisen perusteet.

Ilmoittautumisaika

08.04.2024 - 21.04.2024

Ajoitus

28.10.2024 - 22.12.2024

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

TKI-osuus

4 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Toimipiste

E-kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 40

Koulutus
  • Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettaja
  • Sini Laukkanen
  • Kirsi Kuusisto
Vastuuopettaja

Kirsi Kuusisto

Ryhmät
  • MRMI23KV
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus

Tavoitteet

Osaat tunnistaa ja arvioida matkailu- ja ravitsemisalan kehittämistarpeita. Syvennät osaamistasi oman alasi kehittämistoimintaan.
Osaat tunnistaa matkailu- ja ravitsemisalan kehittämistoiminnan rahoituslähteitä ja kehittämistoiminnan laatuun ja vaikuttavuuteen liittyviä tekijöitä.
Osaat suunnitella ja toteuttaa matkailu- ja ravitsemisalaa kehittävän kehittämisprosessin sekä raportoida sen.

Sisältö

Millaista kehittämistoimintaa alalla on ja miten ammattialan kehittämistarpeita voidaan havaita?
Millaisia kehittämismenetelmiä käytetään matkailu- ja ravitsemisalan kehittämistoiminnassa?
Miten suunnittelet ja toteutat kehittämisprojektin?
Miten arvioit kehittämistoiminnan laatua ja vaikuttavuutta?
Mistä kehittämistoimintaan voi saada resursseja ja rahoitusta?
Opintojaksoon liittyy käytännönläheinen työelämäprojekti

Opiskelumateriaali

Opintojakson materiaalina on Learn alustan materiaali, sekä muu itsenäisesti etsitty materiaali.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Opintojakso opiskellaan verkkototeutuksena.

Opintojakso sisältää neljä Teams-tapaamista. Luennot tallennetaan ja se on katsottavissa myöhemmin Learn -alustan linkin kautta.

Työelämälähtöinen oppimisväylä: Opintojakso on mahdollista integroida työelämään.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon liittyy käytännönläheinen työelämäprojekti.

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Työelämäprojekti tehdään ryhmätyönä opintojakson aikana.

Oppimistehtävät tulee palauttaa niille määrättyihin palautuspäiviin mennessä.

Opiskelijan työmäärä

135h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakso arvioidaan ryhmätyönä tehdyn työelämäprojektin perusteella.

Esitietovaatimukset

Edellytetään perustiedot alasta ja sen työtehtävistä sekä asiakaspalvelusta ja tutkimus- ja kehittämisosaamisen perusteet.

Ilmoittautumisaika

06.11.2023 - 17.11.2023

Ajoitus

04.03.2024 - 30.04.2024

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

4 op

TKI-osuus

4 op

Toteutustapa

20 % Lähiopetus, 80 % Etäopetus

Yksikkö

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Toimipiste
  • Mikkelin kampus
  • E-kampus
Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 50

Koulutus
  • Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettaja
  • Kirsi Kuusisto
Vastuuopettaja

Kirsi Kuusisto

Ryhmät
  • MRMI22SP
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus
  • MRKT22SV
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus

Tavoitteet

Osaat tunnistaa ja arvioida matkailu- ja ravitsemisalan kehittämistarpeita. Syvennät osaamistasi oman alasi kehittämistoimintaan.
Osaat tunnistaa matkailu- ja ravitsemisalan kehittämistoiminnan rahoituslähteitä ja kehittämistoiminnan laatuun ja vaikuttavuuteen liittyviä tekijöitä.
Osaat suunnitella ja toteuttaa matkailu- ja ravitsemisalaa kehittävän kehittämisprosessin sekä raportoida sen.

Sisältö

Millaista kehittämistoimintaa alalla on ja miten ammattialan kehittämistarpeita voidaan havaita?
Millaisia kehittämismenetelmiä käytetään matkailu- ja ravitsemisalan kehittämistoiminnassa?
Miten suunnittelet ja toteutat kehittämisprojektin?
Miten arvioit kehittämistoiminnan laatua ja vaikuttavuutta?
Mistä kehittämistoimintaan voi saada resursseja ja rahoitusta?
Opintojaksoon liittyy käytännönläheinen työelämäprojekti

Opiskelumateriaali

Opintojakson materiaalina on Learn alustan materiaali, sekä muu itsenäisesti etsitty materiaali.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Opintojakso opiskellaan pääosin hybriditoteutuksena. Lisäksi osa ohjaustapaamisista on eriytettynä lähi- ja verkkototeutuksille.

Opintojakso sisältää neljä hybriditapaamista. Luennot tallennetaan ja se on katsottavissa myöhemmin Learn -alustan linkin kautta. Päivätoteutuksessa opiskeleville opiskelijoille ohjausklinikat toteutetaan lähiopetuksena (2 kpl). Verkkototeutuksen opiskelijoille ohjausklinikat toteutetaan verkkovälitteisesti (2 kpl).

Työelämälähtöinen oppimisväylä: Opintojakso on mahdollista integroida työelämään.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon liittyy käytännönläheinen työelämäprojekti.

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Työelämäprojekti tehdään ryhmätyönä opintojakson aikana.

Oppimistehtävät tulee palauttaa niille määrättyihin palautuspäiviin mennessä.

Opiskelijan työmäärä

135h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakso arvioidaan ryhmätyönä tehdyn työelämäprojektin perusteella.

Esitietovaatimukset

Edellytetään perustiedot alasta ja sen työtehtävistä sekä asiakaspalvelusta ja tutkimus- ja kehittämisosaamisen perusteet.

Ilmoittautumisaika

06.04.2023 - 21.04.2023

Ajoitus

30.10.2023 - 31.12.2023

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

TKI-osuus

4 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Toimipiste

E-kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 40

Koulutus
  • Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettaja
  • Tuija Silfer-Karppanen
  • Laura Pulkkinen
Vastuuopettaja

Tuija Silfer-Karppanen

Ryhmät
  • MRMI22KV
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus

Tavoitteet

Osaat tunnistaa ja arvioida matkailu- ja ravitsemisalan kehittämistarpeita. Syvennät osaamistasi oman alasi kehittämistoimintaan.
Osaat tunnistaa matkailu- ja ravitsemisalan kehittämistoiminnan rahoituslähteitä ja kehittämistoiminnan laatuun ja vaikuttavuuteen liittyviä tekijöitä.
Osaat suunnitella ja toteuttaa matkailu- ja ravitsemisalaa kehittävän kehittämisprosessin sekä raportoida sen.

Sisältö

Millaista kehittämistoimintaa alalla on ja miten ammattialan kehittämistarpeita voidaan havaita?
Millaisia kehittämismenetelmiä käytetään matkailu- ja ravitsemisalan kehittämistoiminnassa?
Miten suunnittelet ja toteutat kehittämisprojektin?
Miten arvioit kehittämistoiminnan laatua ja vaikuttavuutta?
Mistä kehittämistoimintaan voi saada resursseja ja rahoitusta?
Opintojaksoon liittyy käytännönläheinen työelämäprojekti

Opiskelumateriaali

Opintojakson materiaalina on Learn alustan materiaali, sekä muu itsenäisesti etsitty materiaali.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Opintojakso opiskellaan verkkototeutuksena.

Opintojakso sisältää neljä Teams-tapaamista. Luennot tallennetaan ja se on katsottavissa myöhemmin Learn -alustan linkin kautta.

Työelämälähtöinen oppimisväylä: Opintojakso on mahdollista integroida työelämään.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon liittyy käytännönläheinen työelämäprojekti.

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Työelämäprojekti tehdään ryhmätyönä opintojakson aikana.

Oppimistehtävät tulee palauttaa niille määrättyihin palautuspäiviin mennessä.

Opiskelijan työmäärä

135h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakso arvioidaan ryhmätyönä tehdyn työelämäprojektin perusteella.

Esitietovaatimukset

Edellytetään perustiedot alasta ja sen työtehtävistä sekä asiakaspalvelusta ja tutkimus- ja kehittämisosaamisen perusteet.

Ilmoittautumisaika

07.11.2022 - 18.11.2022

Ajoitus

06.03.2023 - 30.04.2023

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

TKI-osuus

4 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Toimipiste

E-kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 40

Koulutus
  • Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettaja
  • Tuija Silfer-Karppanen
  • Kirsi Kuusisto
Vastuuopettaja

Tuija Silfer-Karppanen

Ryhmät
  • MRKT21SV
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus
  • MRMI21SV
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus

Tavoitteet

Osaat tunnistaa ja arvioida matkailu- ja ravitsemisalan kehittämistarpeita. Syvennät osaamistasi oman alasi kehittämistoimintaan.
Osaat tunnistaa matkailu- ja ravitsemisalan kehittämistoiminnan rahoituslähteitä ja kehittämistoiminnan laatuun ja vaikuttavuuteen liittyviä tekijöitä.
Osaat suunnitella ja toteuttaa matkailu- ja ravitsemisalaa kehittävän kehittämisprosessin sekä raportoida sen.

Sisältö

Millaista kehittämistoimintaa alalla on ja miten ammattialan kehittämistarpeita voidaan havaita?
Millaisia kehittämismenetelmiä käytetään matkailu- ja ravitsemisalan kehittämistoiminnassa?
Miten suunnittelet ja toteutat kehittämisprojektin?
Miten arvioit kehittämistoiminnan laatua ja vaikuttavuutta?
Mistä kehittämistoimintaan voi saada resursseja ja rahoitusta?
Opintojaksoon liittyy käytännönläheinen työelämäprojekti

Opiskelumateriaali

Opintojakson materiaalina on Learn alustan materiaali, sekä muu itsenäisesti etsitty materiaali.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Opintojakso opiskellaan verkkototeutuksena.

Opintojakso sisältää neljä Teams-tapaamista. Luennot tallennetaan ja se on katsottavissa myöhemmin Learn -alustan linkin kautta.

Työelämälähtöinen oppimisväylä: Opintojakso on mahdollista integroida työelämään.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon liittyy käytännönläheinen työelämäprojekti.

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Työelämäprojekti tehdään ryhmätyönä opintojakson aikana.

Oppimistehtävät tulee palauttaa niille määrättyihin palautuspäiviin mennessä.

Opiskelijan työmäärä

135h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakso arvioidaan ryhmätyönä tehdyn työelämäprojektin perusteella.

Esitietovaatimukset

Edellytetään perustiedot alasta ja sen työtehtävistä sekä asiakaspalvelusta ja tutkimus- ja kehittämisosaamisen perusteet.

Ilmoittautumisaika

07.11.2022 - 18.11.2022

Ajoitus

09.01.2023 - 30.04.2023

Opintopistemäärä

5 op

TKI-osuus

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Toimipiste

Mikkelin kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 40

Koulutus
  • Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettaja
  • Hanna Pajari-Seppänen
  • Kirsi Kuusisto
Vastuuopettaja

Kirsi Kuusisto

Ryhmät
  • MRMI21SP
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus

Tavoitteet

Osaat tunnistaa ja arvioida matkailu- ja ravitsemisalan kehittämistarpeita. Syvennät osaamistasi oman alasi kehittämistoimintaan.
Osaat tunnistaa matkailu- ja ravitsemisalan kehittämistoiminnan rahoituslähteitä ja kehittämistoiminnan laatuun ja vaikuttavuuteen liittyviä tekijöitä.
Osaat suunnitella ja toteuttaa matkailu- ja ravitsemisalaa kehittävän kehittämisprosessin sekä raportoida sen.

Sisältö

Millaista kehittämistoimintaa alalla on ja miten ammattialan kehittämistarpeita voidaan havaita?
Millaisia kehittämismenetelmiä käytetään matkailu- ja ravitsemisalan kehittämistoiminnassa?
Miten suunnittelet ja toteutat kehittämisprojektin?
Miten arvioit kehittämistoiminnan laatua ja vaikuttavuutta?
Mistä kehittämistoimintaan voi saada resursseja ja rahoitusta?
Opintojaksoon liittyy käytännönläheinen työelämäprojekti

Opiskelumateriaali

Opiskelumateriaalia löydät opintojakson Learn alustalta. Opintojakson tehtäviin voit käyttää myös muuta vaihtoehtoista materiaalia.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Opintojakso toteutetaan lähiopetuksena.
Opintojaksossa tehdään harjoitteita ja tehtäviä yksin sekä ryhmässä.
Opintojakson tehtävät esitellään opintojakson alkaessa.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon liittyy käytännönläheinen työelämäprojekti.

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Työelämäprojekti tehdään ryhmätyönä opintojakson aikana.

Opintojakson tehtävät tulee palauttaa niille asetettuihin määräaikoihin mennessä.

Opiskelijan työmäärä

135h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakso arvioidaan ryhmätyönä tehdyn työelämäprojektin perusteella

Esitietovaatimukset

Edellytetään perustiedot alasta ja sen työtehtävistä sekä asiakaspalvelusta ja tutkimus- ja kehittämisosaamisen perusteet.

Ilmoittautumisaika

06.04.2022 - 22.04.2022

Ajoitus

24.10.2022 - 18.12.2022

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

TKI-osuus

4 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Toimipiste

E-kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 40

Koulutus
  • Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettaja
  • Laura Pulkkinen
Vastuuopettaja

Laura Pulkkinen

Ryhmät
  • MRMI21KV
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus

Tavoitteet

Osaat tunnistaa ja arvioida matkailu- ja ravitsemisalan kehittämistarpeita. Syvennät osaamistasi oman alasi kehittämistoimintaan.
Osaat tunnistaa matkailu- ja ravitsemisalan kehittämistoiminnan rahoituslähteitä ja kehittämistoiminnan laatuun ja vaikuttavuuteen liittyviä tekijöitä.
Osaat suunnitella ja toteuttaa matkailu- ja ravitsemisalaa kehittävän kehittämisprosessin sekä raportoida sen.

Sisältö

Millaista kehittämistoimintaa alalla on ja miten ammattialan kehittämistarpeita voidaan havaita?
Millaisia kehittämismenetelmiä käytetään matkailu- ja ravitsemisalan kehittämistoiminnassa?
Miten suunnittelet ja toteutat kehittämisprojektin?
Miten arvioit kehittämistoiminnan laatua ja vaikuttavuutta?
Mistä kehittämistoimintaan voi saada resursseja ja rahoitusta?
Opintojaksoon liittyy käytännönläheinen työelämäprojekti

Opiskelumateriaali

Opintojakson materiaalina on Learn alustan materiaali, sekä muu itsenäisesti etsitty materiaali.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Lukujärjestyspohjainen verkkototeutus:
Opintojakso opiskellaan verkkototeutuksena.
Opintojakso sisältää neljä, lukujärjestykseen merkittyä Teams-luentoa. Luennot tallennetaan ja ne ovat katsottavissa myöhemmin Learn -alustan linkin kautta.

Itsenäinen/ nopeutettu toteutustapa: Keskustele toteutustavasta opintojakson opettajan kanssa opintojakson alussa.

Työelämään integroitu toteutustapa: Jos työskentelet alan yrityksessä tai muussa organisaatiossa, voit suorittaa opintojakson työpaikallasi joko kokonaan tai osittain. Tällöin ole yhteydessä opintojakson alussa opintojakson opettajaan ja sovi opinnollistamisesta. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon liittyy käytännönläheinen työelämäprojekti.

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Learn-alusta aukeaa 24.10.2022.

Työelämäprojekti tehdään ryhmätyönä opintojakson aikana.

Oppimistehtävät tulee palauttaa niille määrättyihin palautuspäiviin mennessä.

Opiskelijan työmäärä

135h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakso arvioidaan ryhmätyönä tehdyn työelämäprojektin perusteella.

Esitietovaatimukset

Edellytetään perustiedot alasta ja sen työtehtävistä sekä asiakaspalvelusta ja tutkimus- ja kehittämisosaamisen perusteet.

Ilmoittautumisaika

08.11.2021 - 21.11.2021

Ajoitus

07.03.2022 - 01.05.2022

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

TKI-osuus

4 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Toimipiste

E-kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 40

Koulutus
  • Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettaja
  • Laura Pulkkinen
  • Kirsi Kuusisto
Vastuuopettaja

Kirsi Kuusisto

Ryhmät
  • MRKT20SV
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus
  • MRMI20SV
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus

Tavoitteet

Osaat tunnistaa ja arvioida matkailu- ja ravitsemisalan kehittämistarpeita. Syvennät osaamistasi oman alasi kehittämistoimintaan.
Osaat tunnistaa matkailu- ja ravitsemisalan kehittämistoiminnan rahoituslähteitä ja kehittämistoiminnan laatuun ja vaikuttavuuteen liittyviä tekijöitä.
Osaat suunnitella ja toteuttaa matkailu- ja ravitsemisalaa kehittävän kehittämisprosessin sekä raportoida sen.

Sisältö

Millaista kehittämistoimintaa alalla on ja miten ammattialan kehittämistarpeita voidaan havaita?
Millaisia kehittämismenetelmiä käytetään matkailu- ja ravitsemisalan kehittämistoiminnassa?
Miten suunnittelet ja toteutat kehittämisprojektin?
Miten arvioit kehittämistoiminnan laatua ja vaikuttavuutta?
Mistä kehittämistoimintaan voi saada resursseja ja rahoitusta?
Opintojaksoon liittyy käytännönläheinen työelämäprojekti

Opiskelumateriaali

Opintojakson materiaalina on Learn alustan materiaali, sekä muu itsenäisesti etsitty materiaali.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Opintojakso opiskellaan verkkototeutuksena.

Opintojakso sisältää neljä Teams-luentoa. Aloitusluento tallennetaan ja se on katsottavissa myöhemmin Learn -alustan linkin kautta.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon liittyy käytännönläheinen työelämäprojekti.

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Orientoiva tehtävä tehdään ennen aloitusluentoa Learn-alustalla. Learn-alusta aukeaa 7.3.2022.

Työelämäprojekti tehdään ryhmätyönä opintojakson aikana.

Oppimistehtävät tulee palauttaa niille määrättyihin palautuspäiviin mennessä.

Opiskelijan työmäärä

135h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakso arvioidaan ryhmätyönä tehdyn työelämäprojektin perusteella.

Esitietovaatimukset

Edellytetään perustiedot alasta ja sen työtehtävistä sekä asiakaspalvelusta ja tutkimus- ja kehittämisosaamisen perusteet.

Ilmoittautumisaika

08.11.2021 - 21.11.2021

Ajoitus

10.01.2022 - 30.04.2022

Opintopistemäärä

5 op

TKI-osuus

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Toimipiste

Mikkelin kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 40

Koulutus
  • Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettaja
  • Laura Pulkkinen
  • Kirsi Kuusisto
Vastuuopettaja

Kirsi Kuusisto

Ryhmät
  • MRMI20SP
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus
  • MRMI20KP
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus

Tavoitteet

Osaat tunnistaa ja arvioida matkailu- ja ravitsemisalan kehittämistarpeita. Syvennät osaamistasi oman alasi kehittämistoimintaan.
Osaat tunnistaa matkailu- ja ravitsemisalan kehittämistoiminnan rahoituslähteitä ja kehittämistoiminnan laatuun ja vaikuttavuuteen liittyviä tekijöitä.
Osaat suunnitella ja toteuttaa matkailu- ja ravitsemisalaa kehittävän kehittämisprosessin sekä raportoida sen.

Sisältö

Millaista kehittämistoimintaa alalla on ja miten ammattialan kehittämistarpeita voidaan havaita?
Millaisia kehittämismenetelmiä käytetään matkailu- ja ravitsemisalan kehittämistoiminnassa?
Miten suunnittelet ja toteutat kehittämisprojektin?
Miten arvioit kehittämistoiminnan laatua ja vaikuttavuutta?
Mistä kehittämistoimintaan voi saada resursseja ja rahoitusta?
Opintojaksoon liittyy käytännönläheinen työelämäprojekti

Opiskelumateriaali

Opiskelumateriaalia löydät opintojakson Learn alustalta. Opintojakson tehtäviin voit käyttää myös muuta vaihtoehtoista materiaalia.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Opintojakso toteutetaan lähiopetuksena.
Opintojaksossa tehdään harjoitteita ja tehtäviä yksin sekä ryhmässä.
Opintojakson tehtävät esitellään opintojakson alkaessa.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon liittyy käytännönläheinen työelämäprojekti.

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Työelämäprojekti tehdään ryhmätyönä opintojakson aikana.

Opintojakson tehtävät tulee palauttaa niille asetettuihin määräaikoihin mennessä.

Opiskelijan työmäärä

135h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakso arvioidaan ryhmätyönä tehdyn työelämäprojektin perusteella.

Esitietovaatimukset

Edellytetään perustiedot alasta ja sen työtehtävistä sekä asiakaspalvelusta ja tutkimus- ja kehittämisosaamisen perusteet.