Siirry suoraan sisältöön

AnniskelupassiLaajuus (2 op)

Tunnus: VV00DJ20

Laajuus

2 op

Osaamistavoitteet

Perehdyt alkoholin anniskelua ja myyntiä koskevaan lainsäädäntöön. Tavoitteena on osoittaa anniskelutestissä alkoholilain (Alkoholilaki (1102/2017) 57§ ja 58§ ja Sosiaali- ja terveysministeriön asetus (158/2018) 6§ ja 7§ ravintolassa tapahtuvan anniskelun, myynnin ja omavalvonnan toimintatapojen tunteminen.

Täysi-ikäinen ja anniskelupassin suorittanut henkilö voi toimia luvanhaltijan edustajana (aiemmin vastaava hoitaja) anniskeluravintolassa, tällöin hänen on vastuullaan anniskelulain ja ravintolan omavalvontasuunnitelman noudattaminen.

Sisältö

Miten alkoholijuoma määritellään?
Miten alkoholijuomia hankitaan, myydään ja anniskellaan lainsäädäntöä noudattaen?
Mitkä ovat henkilökuntaa ja luvan haltijan edustaa koskevat vaatimukset?
Mitkä ovat alkoholijuomien mainonnan keskeiset säännökset?
Miten ja mistä anniskeluluvat haetaan ja millaisia lupia voidaan hakea?
Mitä edellytetään jatkoaikaravintoloilta?
Mitä alkoholin ulosmyynti edellyttää ravintolalta?
Mitkä viranomaiset valvovat alkoholilainsäädännön noudattamista ja miten?
Miten ja kuinka paljon suomalaiset kuluttavat alkoholia?
Millaisia alkoholihaittoja ilmenee ja miten niitä voidaan ennaltaehkäistä?
Mitkä ovat juomatrendit?

Ilmoittautumisaika

14.12.2020 - 14.01.2021

Ajoitus

01.04.2021 - 05.05.2021

Laajuus

2 op

Virtuaaliosuus (op)

2 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Yhteisten opintojen koulutusyksikkö

Toimipiste

Mikkelin kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 100

Opettaja
  • Eeva Koljonen
Vastuuhenkilö

Eeva Koljonen

Opiskelijaryhmät
  • VV2020-2021
    Valinnaiset opinnot 2020-2021

Tavoitteet

Perehdyt alkoholin anniskelua ja myyntiä koskevaan lainsäädäntöön. Tavoitteena on osoittaa anniskelutestissä alkoholilain (Alkoholilaki (1102/2017) 57§ ja 58§ ja Sosiaali- ja terveysministeriön asetus (158/2018) 6§ ja 7§ ravintolassa tapahtuvan anniskelun, myynnin ja omavalvonnan toimintatapojen tunteminen.

Täysi-ikäinen ja anniskelupassin suorittanut henkilö voi toimia luvanhaltijan edustajana (aiemmin vastaava hoitaja) anniskeluravintolassa, tällöin hänen on vastuullaan anniskelulain ja ravintolan omavalvontasuunnitelman noudattaminen.

Sisältö

Miten alkoholijuoma määritellään?
Miten alkoholijuomia hankitaan, myydään ja anniskellaan lainsäädäntöä noudattaen?
Mitkä ovat henkilökuntaa ja luvan haltijan edustaa koskevat vaatimukset?
Mitkä ovat alkoholijuomien mainonnan keskeiset säännökset?
Miten ja mistä anniskeluluvat haetaan ja millaisia lupia voidaan hakea?
Mitä edellytetään jatkoaikaravintoloilta?
Mitä alkoholin ulosmyynti edellyttää ravintolalta?
Mitkä viranomaiset valvovat alkoholilainsäädännön noudattamista ja miten?
Miten ja kuinka paljon suomalaiset kuluttavat alkoholia?
Millaisia alkoholihaittoja ilmenee ja miten niitä voidaan ennaltaehkäistä?
Mitkä ovat juomatrendit?

Opiskelumateriaali

Valviran ohje. Alkoholijuomien anniskelu. Ohje 4/2018, tai uusin painos.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opiskelijoille lähetetään sähköpostilla kirjautumisohjeet sähköiselle oppimisalustalle. Oppimisalustalle on tallennettu opintojakson infoluento, linkki opiskeltavaan materiaaliin ja materiaalia testiin valmistautumiseen, myös verkkoluento ja mahdolliset tehtävät.

Valvotut anniskelutestit

Tentit ja muut määräajat

Valvotut anniskelutestit
* Mikkeli ma 19.4 klo 15.00
* Savonlinna pe 16.4 klo 15.00

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Ennakkotehtävä Hyväksytty/hylätty.
Testi hyväksytty/ hylätty. Testin saa uusia kaksi kertaa

Ilmoittautumisaika

16.12.2019 - 10.01.2020

Ajoitus

01.01.2020 - 26.04.2020

Laajuus

2 op

Virtuaaliosuus (op)

2 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Yhteisten opintojen koulutusyksikkö

Toimipiste

Mikkelin kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 100

Opettaja
  • Eeva Koljonen
Vastuuhenkilö

Eeva Koljonen

Opiskelijaryhmät
  • VV2019-2020
    Valinnaiset opinnot 2019-2020

Tavoitteet

Perehdyt alkoholin anniskelua ja myyntiä koskevaan lainsäädäntöön. Tavoitteena on osoittaa anniskelutestissä alkoholilain (Alkoholilaki (1102/2017) 57§ ja 58§ ja Sosiaali- ja terveysministeriön asetus (158/2018) 6§ ja 7§ ravintolassa tapahtuvan anniskelun, myynnin ja omavalvonnan toimintatapojen tunteminen.

Täysi-ikäinen ja anniskelupassin suorittanut henkilö voi toimia luvanhaltijan edustajana (aiemmin vastaava hoitaja) anniskeluravintolassa, tällöin hänen on vastuullaan anniskelulain ja ravintolan omavalvontasuunnitelman noudattaminen.

Sisältö

Miten alkoholijuoma määritellään?
Miten alkoholijuomia hankitaan, myydään ja anniskellaan lainsäädäntöä noudattaen?
Mitkä ovat henkilökuntaa ja luvan haltijan edustaa koskevat vaatimukset?
Mitkä ovat alkoholijuomien mainonnan keskeiset säännökset?
Miten ja mistä anniskeluluvat haetaan ja millaisia lupia voidaan hakea?
Mitä edellytetään jatkoaikaravintoloilta?
Mitä alkoholin ulosmyynti edellyttää ravintolalta?
Mitkä viranomaiset valvovat alkoholilainsäädännön noudattamista ja miten?
Miten ja kuinka paljon suomalaiset kuluttavat alkoholia?
Millaisia alkoholihaittoja ilmenee ja miten niitä voidaan ennaltaehkäistä?
Mitkä ovat juomatrendit?

Opiskelumateriaali

Valviran materiaali Alkoholiasiat ravintolassa 20/ 2018 tai uudempi versio

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opiskelijoille lähetetään sähköpostilla kirjautumisohjeet sähköiselle oppimisalustalle. Oppimisalustalle on tallennettu opintojakson infoluento, linkki opiskeltavaan materiaaliin ja materiaalia testiin valmistautumiseen, myös verkkoluento ja mahdolliset tehtävät.
Anniskelutestejä järjestetään eri paikkakunnilla ja tarkemmat ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin keväällä.
Alustava aikataulu
Savonlinna ma 20.4 klo 15.00
Kotka Ti 21.4 klo 12.00-13.00
Kouvola Ti 21,4 klo 15.00
Mikkeli ke 22.4 klo 15.00

Tentit ja muut määräajat

sovitaan erikseen

Opiskelijan työmäärä

Testiin valmistautuminen 1 op
Alkoholilainsäädännön osaamistesti 1 op

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Tehtävät: hyväksytty/hylätty/
Anniskelutesti:hyväksytty/ hylätty