Siirry suoraan sisältöön

OmavalvontaLaajuus (5 op)

Tunnus: EL00ER88

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Osaat laatia omavalvontasuunnitelman sekä arvioida tehtyjen omavalvontasuunnitelmien soveltuvuutta erilaisissa kohteissa.
Osaat kuvata HACCP-järjestelmän.
Tiedät omavalvonnan tavoitteet ja tarkoituksen.
Olet perehtynyt aiheeseen liittyvään lainsäädäntöön ja viranomaisohjeistukseen.

Sisältö

Miten laaditaan omavalvontasuunnitelma?
Miten HACCP-järjestelmä pitää huomioida erilaisten kohteiden ja prosessien omavalvonnassa?
Miksi omavalvonta on olemassa?
Millaista lainsäädäntöä ja viranomaisohjeistusta tulee noudattaa omavalvonnassa?
Mitä hyötyä yritykselle on hyvästä ja toimivasta omavalvonnasta?

Ilmoittautumisaika

04.11.2024 - 17.11.2024

Ajoitus

28.10.2024 - 30.04.2025

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö

Toimipiste

Kouvolan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 40

Koulutus
  • Kehittyvän elintarviketekniikan koulutus
Opettaja
  • Taru Nuorkivi
  • Mari Järvenmäki
Vastuuopettaja

Taru Nuorkivi

Ryhmät
  • ELKV23SP
    Kehittyvä elintarviketekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Osaat laatia omavalvontasuunnitelman sekä arvioida tehtyjen omavalvontasuunnitelmien soveltuvuutta erilaisissa kohteissa.
Osaat kuvata HACCP-järjestelmän.
Tiedät omavalvonnan tavoitteet ja tarkoituksen.
Olet perehtynyt aiheeseen liittyvään lainsäädäntöön ja viranomaisohjeistukseen.

Sisältö

Miten laaditaan omavalvontasuunnitelma?
Miten HACCP-järjestelmä pitää huomioida erilaisten kohteiden ja prosessien omavalvonnassa?
Miksi omavalvonta on olemassa?
Millaista lainsäädäntöä ja viranomaisohjeistusta tulee noudattaa omavalvonnassa?
Mitä hyötyä yritykselle on hyvästä ja toimivasta omavalvonnasta?

Opiskelumateriaali

Opettajan Learnissa ilmoittama ja jakama materiaali.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen.

TKI ja työelämäyhteistyö

Mahdollisuuksien mukaan vierailuja tai muuta työelämäyhteistyötä.

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Oppimistehtävien palautusajat ja mahdollisen tentin/tenttien määräajat ilmoitetaan opintojakson alussa.

Opiskelijan työmäärä

5 op tarkoittaa 135h opiskelijan työtä

Toteutuksen osien kuvaus

Kurssin käytyäsi ymmärrät, mitä omavalvonta elintarvikeyrityksessä pitää sisällään.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakson arviointi perustuu oppimistehtäviin ja mahdolliseen tenttiin/tentteihin. Tarkemmat arviointikriteerit kerrotaan tehtävänannon yhteydessä.