Siirry suoraan sisältöön

Omavalvonta (5 op)

Toteutuksen tunnus: EL00ER88-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

04.11.2024 - 17.11.2024

Ajoitus

28.10.2024 - 30.04.2025

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö

Toimipiste

Kouvolan kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 40

Koulutus

  • Kehittyvän elintarviketekniikan koulutus

Opettaja

  • Taru Nuorkivi
  • Mari Järvenmäki

Vastuuopettaja

Taru Nuorkivi

Ryhmät

  • ELKV23SP
    Kehittyvä elintarviketekniikka, päivätoteutus
  • 29.10.2024 09:00 - 11:15, Omavalvonta EL00ER88-3001
  • 04.11.2024 13:00 - 15:15, Omavalvonta EL00ER88-3001
  • 11.11.2024 13:00 - 15:15, Omavalvonta EL00ER88-3001
  • 18.11.2024 10:00 - 12:15, Omavalvonta EL00ER88-3001
  • 22.11.2024 10:00 - 12:15, Omavalvonta EL00ER88-3001
  • 29.11.2024 10:00 - 12:15, Omavalvonta EL00ER88-3001
  • 02.12.2024 12:15 - 14:30, Omavalvonta EL00ER88-3001
  • 04.12.2024 09:00 - 11:15, Omavalvonta EL00ER88-3001
  • 09.12.2024 12:30 - 14:45, Omavalvonta EL00ER88-3001
  • 16.12.2024 10:00 - 11:30, Omavalvonta EL00ER88-3001
  • 05.02.2025 14:00 - 16:15, Omavalvonta EL00ER88-3001
  • 06.02.2025 11:30 - 13:45, Omavalvonta EL00ER88-3001
  • 13.02.2025 12:45 - 15:00, Omavalvonta EL00ER88-3001
  • 05.03.2025 10:00 - 12:15, Omavalvonta EL00ER88-3001
  • 12.03.2025 09:00 - 11:15, Omavalvonta EL00ER88-3001
  • 19.03.2025 10:00 - 12:15, Omavalvonta EL00ER88-3001
  • 26.03.2025 12:30 - 14:45, Omavalvonta EL00ER88-3001

Tavoitteet

Osaat laatia omavalvontasuunnitelman sekä arvioida tehtyjen omavalvontasuunnitelmien soveltuvuutta erilaisissa kohteissa.
Osaat kuvata HACCP-järjestelmän.
Tiedät omavalvonnan tavoitteet ja tarkoituksen.
Olet perehtynyt aiheeseen liittyvään lainsäädäntöön ja viranomaisohjeistukseen.

Sisältö

Miten laaditaan omavalvontasuunnitelma?
Miten HACCP-järjestelmä pitää huomioida erilaisten kohteiden ja prosessien omavalvonnassa?
Miksi omavalvonta on olemassa?
Millaista lainsäädäntöä ja viranomaisohjeistusta tulee noudattaa omavalvonnassa?
Mitä hyötyä yritykselle on hyvästä ja toimivasta omavalvonnasta?

Opiskelumateriaali

Opettajan Learnissa ilmoittama ja jakama materiaali.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen.

TKI ja työelämäyhteistyö

Mahdollisuuksien mukaan vierailuja tai muuta työelämäyhteistyötä.

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Oppimistehtävien palautusajat ja mahdollisen tentin/tenttien määräajat ilmoitetaan opintojakson alussa.

Opiskelijan työmäärä

5 op tarkoittaa 135h opiskelijan työtä

Toteutuksen osien kuvaus

Kurssin käytyäsi ymmärrät, mitä omavalvonta elintarvikeyrityksessä pitää sisällään.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakson arviointi perustuu oppimistehtäviin ja mahdolliseen tenttiin/tentteihin. Tarkemmat arviointikriteerit kerrotaan tehtävänannon yhteydessä.