Siirry suoraan sisältöön

Omavalvonta (5 op)

Toteutuksen tunnus: EL00ER88-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
04.11.2024 - 17.11.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
28.10.2024 - 30.04.2025
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
Kehittyvän elintarviketekniikan koulutus
Opettajat
Taru Nuorkivi
Mari Järvenmäki
Vastuuopettaja
Taru Nuorkivi
Ryhmät
ELKV23SP
Kehittyvä elintarviketekniikka, päivätoteutus
Opintojakso
EL00ER88

Toteutuksella on 17 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 37 t 30 min.

Aika Aihe Tila
Ti 29.10.2024 klo 09:00 - 11:15
(2 t 15 min)
Omavalvonta EL00ER88-3001
245 Tietokoneluokka (26+1), päärakennus
Ma 04.11.2024 klo 13:00 - 15:15
(2 t 15 min)
Omavalvonta EL00ER88-3001
149 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Ma 11.11.2024 klo 13:00 - 15:15
(2 t 15 min)
Omavalvonta EL00ER88-3001
149 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Ma 18.11.2024 klo 10:00 - 12:15
(2 t 15 min)
Omavalvonta EL00ER88-3001
244 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Pe 22.11.2024 klo 10:00 - 12:15
(2 t 15 min)
Omavalvonta EL00ER88-3001
149 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Pe 29.11.2024 klo 10:00 - 12:15
(2 t 15 min)
Omavalvonta EL00ER88-3001
244 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Ma 02.12.2024 klo 12:15 - 14:30
(2 t 15 min)
Omavalvonta EL00ER88-3001
244 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Ke 04.12.2024 klo 09:00 - 11:15
(2 t 15 min)
Omavalvonta EL00ER88-3001
149 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Ma 09.12.2024 klo 12:30 - 14:45
(2 t 15 min)
Omavalvonta EL00ER88-3001
244 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Ma 16.12.2024 klo 10:00 - 11:30
(1 t 30 min)
Omavalvonta EL00ER88-3001
142 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ke 05.02.2025 klo 14:00 - 16:15
(2 t 15 min)
Omavalvonta EL00ER88-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
To 06.02.2025 klo 11:30 - 13:45
(2 t 15 min)
Omavalvonta EL00ER88-3001
355 Teorialuokka (40+1), päärakennus
To 13.02.2025 klo 12:45 - 15:00
(2 t 15 min)
Omavalvonta EL00ER88-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ke 05.03.2025 klo 10:00 - 12:15
(2 t 15 min)
Omavalvonta EL00ER88-3001
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ke 12.03.2025 klo 09:00 - 11:15
(2 t 15 min)
Omavalvonta EL00ER88-3001
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ke 19.03.2025 klo 10:00 - 12:15
(2 t 15 min)
Omavalvonta EL00ER88-3001
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ke 26.03.2025 klo 12:30 - 14:45
(2 t 15 min)
Omavalvonta EL00ER88-3001
142 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Muutokset varauksiin voivat olla mahdollisia.

Tavoitteet

Osaat laatia omavalvontasuunnitelman sekä arvioida tehtyjen omavalvontasuunnitelmien soveltuvuutta erilaisissa kohteissa.
Osaat kuvata HACCP-järjestelmän.
Tiedät omavalvonnan tavoitteet ja tarkoituksen.
Olet perehtynyt aiheeseen liittyvään lainsäädäntöön ja viranomaisohjeistukseen.

Sisältö

Miten laaditaan omavalvontasuunnitelma?
Miten HACCP-järjestelmä pitää huomioida erilaisten kohteiden ja prosessien omavalvonnassa?
Miksi omavalvonta on olemassa?
Millaista lainsäädäntöä ja viranomaisohjeistusta tulee noudattaa omavalvonnassa?
Mitä hyötyä yritykselle on hyvästä ja toimivasta omavalvonnasta?

Arviointi

Opiskelija
- osaa kuvata omavalvontajärjestelmän osa-alueet ja soveltaa käytännön harjoituksissa
- tunnistaa HACCP-järjestelmän kriittiset pisteet
- pystyy soveltamaan lainsäädäntöä ja viranomaisohjeistuksia omavalvonnassa
- osaa perustella omavalvonnan merkityksen ja hyödyt yritykselle

Opiskelumateriaali

Opettajan Learnissa ilmoittama ja jakama materiaali.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen.

TKI ja työelämäyhteistyö

Mahdollisuuksien mukaan vierailuja tai muuta työelämäyhteistyötä.

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Oppimistehtävien palautusajat ja mahdollisen tentin/tenttien määräajat ilmoitetaan opintojakson alussa.

Opiskelijan työmäärä

5 op tarkoittaa 135h opiskelijan työtä

Toteutuksen osien kuvaus

Kurssin käytyäsi ymmärrät, mitä omavalvonta elintarvikeyrityksessä pitää sisällään.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakson arviointi perustuu oppimistehtäviin ja mahdolliseen tenttiin/tentteihin. Tarkemmat arviointikriteerit kerrotaan tehtävänannon yhteydessä.

Siirry alkuun