Vastuullinen elintarviketuotantoLaajuus (5 op)
Tunnus: EL00ER92
Laajuus
5 op
Osaamistavoitteet
Pystyt kuvaamaan elintarviketuotantoketjun eri vaiheita ja ottamaan huomioon erilaisia vastuullisuutta lisääviä toimintatapoja ketjun eri vaiheissa.
Osaat arvioida vastuullisuutta eri tavoin, kuten taloudellinen vastuullisuus, sosiaalinen vastuullisuus, ympäristöllinen vastuullisuus.
Sisältö
Mitä tarkoittaa vastuullisuus elintarviketuotannossa?
Kuinka vastuullisuutta voidaan arvioida eri näkökulmista?
Millä keinoin vastuullisuutta voidaan lisätä elintarviketuotannossa?
Mitä merkitystä vastuullisella elintarviketuotannolla on ilmastonmuutokselle, ruokaturvalle tai kiertotaloudelle?
Ilmoittautumisaika
04.11.2024 - 17.11.2024
Ajoitus
13.01.2025 - 30.04.2025
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
- Kehittyvän elintarviketekniikan koulutus
Opettaja
- Mari Järvenmäki
Vastuuopettaja
Mari Järvenmäki
Ryhmät
-
ELKV23SPKehittyvä elintarviketekniikka, päivätoteutus
Tavoitteet
Pystyt kuvaamaan elintarviketuotantoketjun eri vaiheita ja ottamaan huomioon erilaisia vastuullisuutta lisääviä toimintatapoja ketjun eri vaiheissa.
Osaat arvioida vastuullisuutta eri tavoin, kuten taloudellinen vastuullisuus, sosiaalinen vastuullisuus, ympäristöllinen vastuullisuus.
Sisältö
Mitä tarkoittaa vastuullisuus elintarviketuotannossa?
Kuinka vastuullisuutta voidaan arvioida eri näkökulmista?
Millä keinoin vastuullisuutta voidaan lisätä elintarviketuotannossa?
Mitä merkitystä vastuullisella elintarviketuotannolla on ilmastonmuutokselle, ruokaturvalle tai kiertotaloudelle?
Opiskelumateriaali
Opettajan Learnissa jakama materiaali.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyy työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan. Opintojakson alussa saat alustavan tuntisuunnitelman sekä ohjeistukset ja palautuspäivämäärät kaikkiin tehtäviin sekä tenttien ajankohdat.
Lähiopetukseen osallistuminen tukee oppimistasi. Opetus järjestetään Kouvolan kampuksella eikä etäosallistuminen ole mahdollista.
Voit hakea osaamisen tunnistamista joko koko opintojaksolle tai sen jollekin osa-alueelle. Ole yhteydessä opintojakson opettajaan ennen mahdollisen hakemuksen jättämistä.
TKI ja työelämäyhteistyö
Työelämäyhteistyö tarkentuu myöhemmin.
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Opintojakson suorittamiseksi sinun tulee osallistua tenttiin (1-2 kpl) ja tehdä kaikki oppimistehtävät hyväksytysti. Oppimistehtävien palautuspäivämäärät ja läpäisyvaatimukset ilmoitetaan opintojakson alussa . Tenttien ajankohdat ilmoitetaan opintojakson alussa. Tentin läpäisemiseen vaaditaan 50 % tentin maksimipistemäärästä.
Opiskelijan työmäärä
Opintojakso on 135 h opiskelijan työtä johon sisältyy lähiopetuksen tunnit.
Toteutuksen osien kuvaus
Opintojaksolla tarkastellaan elintarviketuotantoketjun eri vaiheita ja sitä mitä vastuullisuus tarkoittaa elintarviketuotannossa sekä huomioimaan erilaisia vastuullisuutta lisääviä toimintatapoja ketjun eri vaiheissa.
Vastuullisen elintarviketuotannon keskiössä ovat ilmastonmuutos, ruokaturva ja kiertotalous. Opinnoissa perehdyt kuinka vastuullisuutta voidaan arvioida eri näkökulmista ja millä keinoin vastuullisuutta voidaan lisätä elintarviketuotannossa.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojakso arviointi perustuu oppimistehtäviin ja tenttiin. Oppimistehtävien tarkemmat arviointiperusteet ja pisteytys kerrotaan tehtävänannon yhteydessä.
Arvosanaan vaaditan hyväksytysti tehdyt oppimistehtävät ja tentit.