Prosessi- ja pakkaustekniikkaLaajuus (5 op)
Tunnus: EL00ES55
Laajuus
5 op
Osaamistavoitteet
Tunnet keskeiset elintarvikeprosessit kuten esimerkiksi kuumennus, jäähdytys, pilkkominen, kypsennys, joilla elintarvikkeita voidaan käsitellä, jalostaa ja valmistaa.
Osaat kuvata eri prosessien keskeiset ilmiöt, peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa.
Tunnet erilaisia pakkausmenetelmiä ja osaat elintarvikepakkaamiseen liittyvät peruskäsitteet, materiaalit, laitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä erityyppisten ongelmien ratkaisemisessa.
Sisältö
Mitä vaikutusta erilaisilla prosesseilla on elintarvikkeen rakenteeseen, koostumukseen ja säilyvyyteen?
Kuinka valita prosessi halutun lopputuloksen saamiseksi?
Mitä erilaisia prosesseja käytetään erilaisten raaka-aineiden ja elintarvikkeiden jalostuksessa?
Millaisia erilaisia pakkaustekniikoita ja pakkauskoneita on?
Tutustutaan keskeisiin elintarvikeprosesseihin teoriassa ja käytännön harjoitteissa
Tutustutaan erilaisiin pakkauskoneisiin ja niiden soveltuvuuteen erilaisille elintarvikkeille
Ilmoittautumisaika
08.04.2024 - 21.04.2024
Ajoitus
02.09.2024 - 15.12.2024
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
- Kehittyvän elintarviketekniikan koulutus
Opettaja
- Taru Nuorkivi
- Mari Järvenmäki
Vastuuopettaja
Mari Järvenmäki
Ajoitusryhmät
- Pienryhmä 1 (Koko: 20. Avoin AMK: 0.)
- Pienryhmä 2 (Koko: 20. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
-
ELKV23SPKehittyvä elintarviketekniikka, päivätoteutus
Pienryhmät
- Pienryhmä 1
- Pienryhmä 2
Tavoitteet
Tunnet keskeiset elintarvikeprosessit kuten esimerkiksi kuumennus, jäähdytys, pilkkominen, kypsennys, joilla elintarvikkeita voidaan käsitellä, jalostaa ja valmistaa.
Osaat kuvata eri prosessien keskeiset ilmiöt, peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa.
Tunnet erilaisia pakkausmenetelmiä ja osaat elintarvikepakkaamiseen liittyvät peruskäsitteet, materiaalit, laitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä erityyppisten ongelmien ratkaisemisessa.
Sisältö
Mitä vaikutusta erilaisilla prosesseilla on elintarvikkeen rakenteeseen, koostumukseen ja säilyvyyteen?
Kuinka valita prosessi halutun lopputuloksen saamiseksi?
Mitä erilaisia prosesseja käytetään erilaisten raaka-aineiden ja elintarvikkeiden jalostuksessa?
Millaisia erilaisia pakkaustekniikoita ja pakkauskoneita on?
Tutustutaan keskeisiin elintarvikeprosesseihin teoriassa ja käytännön harjoitteissa
Tutustutaan erilaisiin pakkauskoneisiin ja niiden soveltuvuuteen erilaisille elintarvikkeille
Opiskelumateriaali
Opettajan Learnissa jakama materiaali.
P.J. Fellows Food Processing Technology soveltuvin osin.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Työviikkopohjaisessa väylässä
Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyy työjärjestyksen mukaisten lähitapaamisten ja laboratorioharjoitusten mukaan.
Työhön integroidussa väylässä
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos voit työtehtävissäsi kehittää opintojakson tavoitteissa ja sisällöissä mainittua osaamista. Ota opintojakson opettajaan yhteyttä hyvissä ajoin ennen opintojakson alkua sen määrittämiseksi
• onko työhön integroitu oppimisväylä omassa työtehtävässäsi mahdollinen.
• millaisia näyttöjä osaamisestasi sinun on mahdollista antaa.
• mitä opintojakson osia sinun tulee mahdollisesti lisäksi suorittaa opetukseen osallistuen.
Huomioi laboratorioharjoitusten pakollinen tekeminen tai niiden hyväksyminen OT-menetelmän kautta.
TKI ja työelämäyhteistyö
Mahdollisuuksien mukaan.
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Oppimistehtävien palautusajat ja mahdollisen tentin ajankohta ilmoitetaan opintojakson alussa.
Opiskelijan työmäärä
5 op tarkoittaa 135 h opiskelijan työtä.
Toteutuksen osien kuvaus
Tutustutaan yleisimpiin elintarvikeprosesseihin ja elintarvikkeiden pakkauskoneisiin teoriassa ja käytännön laboraatioissa.
Opintojaksossa teoriaosuus on 3 op ja laboratorioharjoitukset 2 op.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointimenetelmät ja -kriteerit ilmoitetaan opintojakson alussa.
Arviointi muodostuu oppimistehtävistä ja laboratoriotyöselostuksista. Lisäksi opintojaksolla voi olla tentti.