Hyvinvointia ruoasta ja hygieniapassi (3op)
Opintojakson tunnus: AV00EU55
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 3 op
- Opetuskieli
- suomi
Osaamistavoitteet
Saat perustiedot terveellisen ja turvallisen ruoan valmistamisesta, säilytyksestä ja tarjoamisesta asiakkaille sekä perehdyt suomalaiseen ruokakulttuuriin.
Opintojaksoon sisältyy hygieniapassin suorittaminen. Tarvitset hygieniapassin jos toimit työssä, jossa käsitellään pakkaamattomia elintarvikkeita esim. kahvilassa, ravintolassa, ammattikeittiössä, kioskissa, ruokakaupassa, päiväkodissa tai elintarvikkeita valmistavassa tuotantolaitoksessa.
Sisältö
- Suomalainen ruokakulttuuri
- Terveellinen ruokavalio
- Hygieniaosaaminen
• mikrobiologia
• ruokamyrkytykset
• hygieeniset työtavat
• henkilökohtainen hygienia
• puhtaanapito
• omavalvonta
• lainsäädäntö
Arviointi
Oppimistehtävät ja hygieniatestin läpäisy hyväksyttävästi.