Siirry suoraan sisältöön

Hyvinvointia ruoasta ja hygieniapassi (3op)

Opintojakson tunnus: AV00EU55

Opintojakson perustiedot


Laajuus
3 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

Saat perustiedot terveellisen ja turvallisen ruoan valmistamisesta, säilytyksestä ja tarjoamisesta asiakkaille sekä perehdyt suomalaiseen ruokakulttuuriin.

Opintojaksoon sisältyy hygieniapassin suorittaminen. Tarvitset hygieniapassin jos toimit työssä, jossa käsitellään pakkaamattomia elintarvikkeita esim. kahvilassa, ravintolassa, ammattikeittiössä, kioskissa, ruokakaupassa, päiväkodissa tai elintarvikkeita valmistavassa tuotantolaitoksessa.

Sisältö

- Suomalainen ruokakulttuuri
- Terveellinen ruokavalio
- Hygieniaosaaminen
• mikrobiologia
• ruokamyrkytykset
• hygieeniset työtavat
• henkilökohtainen hygienia
• puhtaanapito
• omavalvonta
• lainsäädäntö

Arviointi

Oppimistehtävät ja hygieniatestin läpäisy hyväksyttävästi.

Siirry alkuun