Elintarvikeosaamisen perusteet (5 op)
Toteutuksen tunnus: YT00AF57-3001
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
20.08.2018 - 07.09.2018
Ajoitus
23.08.2018 - 21.12.2018
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus
Yksikkö
Metsätalouden ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
Toimipiste
Mikkelin kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
- Ympäristöteknologian koulutus
Opettaja
- Päivi Hostikka
Vastuuopettaja
Päivi Hostikka
Ryhmät
-
YTMI17SMYmpäristöteknologia, monimuoto
Tavoitteet
Osaat hygieenisen työskentelyn ja hyvän käsihygienian. Tiedät mitä hyvä hygienia elintarvikkeiden osalta tarkoittaa ja mistä koostuu.
Osaat kuvata miten elintarvikkeita valvotaan ja mitä tarkoitetaan toimijan omavalvonnalla.
Osaat perustaa ilmoitettavan elintarvikehuoneiston ja neuvoa pienimuotoista elintarviketoimintaa suunnittelevaa yrittäjää vaadittavista toimenpiteistä.
Sisältö
Millaisella elintarviketuntemuksella voi alalla työskennellä eri tehtävissä?
Miten elintarviketuntemusta lisätään kuluttajanäkökulmasta?
Mistä hyvä hygienia koostuu ja muodostuu?
Miten elintarvikkeita valvotaan, kuinka mitataan lämpötiloja ja mistä ruokaturvallisuus koostuu?
Mitä aloittavan elintarvikeyrittäjän tulee tietää valvonnasta ja säädöksistä?
Aika ja paikka
Aiemman työkokemuksen tai opintojen perusteella näyttönä.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistuminen lähiopetukseen.
Luennot, harjoitustehtävät yksilö-ja ryhmätyönä.
Tentti.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Sovittava erikseen opettajan kanssa ennen opintojakson alkamista.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Aiemman työkokemuksen tai opintojen perusteella näyttönä.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Sovittava erikseen opettajan kanssa ennen opintojakson alkamista.
Opiskelijan työmäärä
135 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
a. käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä
b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä
c. hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia
f. toimia tiimin jäsenenä tavoitteellisesti