Package labelling and food contact materials (5 cr)
Code: EL00ER86-3001
General information
Enrollment
08.04.2024 - 21.04.2024
Timing
02.09.2024 - 15.12.2024
Number of ECTS credits allocated
5 op
Mode of delivery
Contact teaching
Unit
Department of Forestry and Environmental Technology
Campus
Kouvola Campus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
- Degree Programme in Advanced Food Technology
Teachers
- Mari Järvenmäki
Teacher in charge
Mari Järvenmäki
Groups
-
ELKV23SPKehittyvä elintarviketekniikka, full-time studies
- 02.09.2024 10:30 - 12:00, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
- 06.09.2024 12:00 - 13:30, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
- 09.09.2024 13:00 - 14:30, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
- 11.09.2024 14:45 - 16:15, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
- 17.09.2024 09:30 - 11:00, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
- 20.09.2024 12:00 - 13:30, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
- 23.09.2024 13:00 - 14:30, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
- 27.09.2024 10:00 - 11:30, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
- 03.10.2024 10:45 - 12:15, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
- 04.10.2024 12:00 - 13:30, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
- 07.10.2024 13:00 - 14:30, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
- 11.10.2024 13:00 - 14:30, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
- 14.10.2024 10:00 - 11:30, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
- 16.10.2024 12:45 - 14:15, Tentti: Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
- 28.10.2024 10:00 - 11:30, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
- 30.10.2024 09:00 - 10:30, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
- 01.11.2024 13:45 - 15:15, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
- 08.11.2024 12:45 - 14:15, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
- 08.11.2024 14:30 - 16:00, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
- 12.11.2024 10:00 - 11:30, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
- 22.11.2024 12:45 - 14:15, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
- 22.11.2024 14:30 - 16:00, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
- 28.11.2024 08:15 - 09:45, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
- 28.11.2024 10:00 - 11:30, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
- 02.12.2024 14:45 - 16:15, Tentti Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
Objective
Tunnet erilaiset yleisimmin käytetyt elintarvikekäyttöön soveltuvat pakkausmateriaalit ja osaat arvioida niiden käytettävyyttä erilaisille tuotteille.
Osaat arvioida erilaisten kontaktimateriaalien soveltuvuutta erilaisten elintarvikkeiden käsittelyyn.
Pystyt tekemään lakisääteiset pakkausmerkinnät reseptiikan perusteella.
Content
Miten valitaan elintarvikkeelle sopiva pakkausmateriaali ja pakkaus.
Millaisia pakkauksia ja pakkausmateriaaleja on markkinoilla.
Mitä tarkoitetaan kontaktimateriaalilla ja miten niiden soveltuvuutta käyttötarkoitukseensa voidaan arvioida.
Miten reseptistä johdetaan pakkausmerkinnät ja mitä pakollisia pakkausmerkintöjä lainsäädäntö vaatii.
Mitä ovat vapaaehtoiset pakkausmerkinnät.
Opiskelumateriaali
Opettajan Learnissa jakama materiaali.
Ruokaviraston ohje Pakkausmerkinnöistä.
Ruokaviraston ohje Kontaktimateriaalien valvonnasta soveltuvin osin.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä: työjärjestyksen mukaiset teoriatunnit.
TKI ja työelämäyhteistyö
Mahdollisuuksien mukaan
Tentit ja muut määräajat
Oppimistehtävien palautuspäivämäärät ilmoitetaan opintojakson alussa. Osaaminen osoitetaan oppimistehtävillä ja tentillä.
Opiskelijan työmäärä
5 op tarkoittaa 135 h opiskelijan työtä.
Toteutuksen osien kuvaus
Pakkausmerkintä osassa käydään läpi pakolliset pakkausmerkinnät perustuen pakkausmerkintälainsäädäntöön. Lisäksi opit ainesosaluettelon tekemisen ja reseptilaskennan perusteet.
Kontaktimateriaalit osassa käydään läpi elintarvikkeita koskeva kontaktimaterililainsäädäntö ja tutustutaan erilaisiin pakkausmateriaaleihin ja niiden soveltuvuuteen eri elintarvikkeille ja käyttötarkoitukseen.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Opintojakson arviointi perustuu oppimistehtäviin ja tenttiin.
a. käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä
b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä
c. hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia