Skip to main content

Package labelling and food contact materials (5 cr)

Code: EL00ER86-3001

General information


Enrollment

08.04.2024 - 21.04.2024

Timing

02.09.2024 - 15.12.2024

Number of ECTS credits allocated

5 op

Mode of delivery

Contact teaching

Unit

Department of Forestry and Environmental Technology

Campus

Kouvola Campus

Teaching languages

  • Finnish

Seats

20 - 40

Degree programmes

  • Degree Programme in Advanced Food Technology

Teachers

  • Mari Järvenmäki

Teacher in charge

Mari Järvenmäki

Groups

  • ELKV23SP
    Kehittyvä elintarviketekniikka, full-time studies
  • 02.09.2024 10:30 - 12:00, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
  • 06.09.2024 12:00 - 13:30, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
  • 09.09.2024 13:00 - 14:30, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
  • 11.09.2024 14:45 - 16:15, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
  • 17.09.2024 09:30 - 11:00, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
  • 20.09.2024 12:00 - 13:30, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
  • 23.09.2024 13:00 - 14:30, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
  • 27.09.2024 10:00 - 11:30, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
  • 03.10.2024 10:45 - 12:15, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
  • 04.10.2024 12:00 - 13:30, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
  • 07.10.2024 13:00 - 14:30, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
  • 11.10.2024 13:00 - 14:30, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
  • 14.10.2024 10:00 - 11:30, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
  • 16.10.2024 12:45 - 14:15, Tentti: Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
  • 28.10.2024 10:00 - 11:30, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
  • 30.10.2024 09:00 - 10:30, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
  • 01.11.2024 13:45 - 15:15, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
  • 08.11.2024 12:45 - 14:15, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
  • 08.11.2024 14:30 - 16:00, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
  • 12.11.2024 10:00 - 11:30, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
  • 22.11.2024 12:45 - 14:15, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
  • 22.11.2024 14:30 - 16:00, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
  • 28.11.2024 08:15 - 09:45, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
  • 28.11.2024 10:00 - 11:30, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
  • 02.12.2024 14:45 - 16:15, Tentti Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001

Objective

Tunnet erilaiset yleisimmin käytetyt elintarvikekäyttöön soveltuvat pakkausmateriaalit ja osaat arvioida niiden käytettävyyttä erilaisille tuotteille.
Osaat arvioida erilaisten kontaktimateriaalien soveltuvuutta erilaisten elintarvikkeiden käsittelyyn.
Pystyt tekemään lakisääteiset pakkausmerkinnät reseptiikan perusteella.

Content

Miten valitaan elintarvikkeelle sopiva pakkausmateriaali ja pakkaus.
Millaisia pakkauksia ja pakkausmateriaaleja on markkinoilla.
Mitä tarkoitetaan kontaktimateriaalilla ja miten niiden soveltuvuutta käyttötarkoitukseensa voidaan arvioida.
Miten reseptistä johdetaan pakkausmerkinnät ja mitä pakollisia pakkausmerkintöjä lainsäädäntö vaatii.
Mitä ovat vapaaehtoiset pakkausmerkinnät.

Opiskelumateriaali

Opettajan Learnissa jakama materiaali.
Ruokaviraston ohje Pakkausmerkinnöistä.
Ruokaviraston ohje Kontaktimateriaalien valvonnasta soveltuvin osin.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä: työjärjestyksen mukaiset teoriatunnit.

TKI ja työelämäyhteistyö

Mahdollisuuksien mukaan

Tentit ja muut määräajat

Oppimistehtävien palautuspäivämäärät ilmoitetaan opintojakson alussa. Osaaminen osoitetaan oppimistehtävillä ja tentillä.

Opiskelijan työmäärä

5 op tarkoittaa 135 h opiskelijan työtä.

Toteutuksen osien kuvaus

Pakkausmerkintä osassa käydään läpi pakolliset pakkausmerkinnät perustuen pakkausmerkintälainsäädäntöön. Lisäksi opit ainesosaluettelon tekemisen ja reseptilaskennan perusteet.
Kontaktimateriaalit osassa käydään läpi elintarvikkeita koskeva kontaktimaterililainsäädäntö ja tutustutaan erilaisiin pakkausmateriaaleihin ja niiden soveltuvuuteen eri elintarvikkeille ja käyttötarkoitukseen.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Opintojakson arviointi perustuu oppimistehtäviin ja tenttiin.

a. käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä
b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä
c. hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia