Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit (5 op)
Toteutuksen tunnus: EL00ER86-3001
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
08.04.2024 - 21.04.2024
Ajoitus
02.09.2024 - 15.12.2024
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
- Kehittyvän elintarviketekniikan koulutus
Opettaja
- Mari Järvenmäki
Vastuuopettaja
Mari Järvenmäki
Ryhmät
-
ELKV23SPKehittyvä elintarviketekniikka, päivätoteutus
- 02.09.2024 10:30 - 12:00, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
- 06.09.2024 12:00 - 13:30, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
- 09.09.2024 13:00 - 14:30, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
- 11.09.2024 14:45 - 16:15, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
- 17.09.2024 09:30 - 11:00, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
- 20.09.2024 12:00 - 13:30, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
- 23.09.2024 13:00 - 14:30, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
- 27.09.2024 10:00 - 11:30, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
- 03.10.2024 10:45 - 12:15, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
- 04.10.2024 12:00 - 13:30, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
- 07.10.2024 13:00 - 14:30, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
- 11.10.2024 13:00 - 14:30, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
- 14.10.2024 10:00 - 11:30, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
- 16.10.2024 12:45 - 14:15, Tentti: Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
- 28.10.2024 10:00 - 11:30, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
- 30.10.2024 09:00 - 10:30, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
- 01.11.2024 13:45 - 15:15, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
- 08.11.2024 12:45 - 14:15, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
- 08.11.2024 14:30 - 16:00, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
- 12.11.2024 10:00 - 11:30, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
- 22.11.2024 12:45 - 14:15, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
- 22.11.2024 14:30 - 16:00, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
- 28.11.2024 08:15 - 09:45, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
- 28.11.2024 10:00 - 11:30, Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
- 02.12.2024 14:45 - 16:15, Tentti Pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit EL00ER86-3001
Tavoitteet
Tunnet erilaiset yleisimmin käytetyt elintarvikekäyttöön soveltuvat pakkausmateriaalit ja osaat arvioida niiden käytettävyyttä erilaisille tuotteille.
Osaat arvioida erilaisten kontaktimateriaalien soveltuvuutta erilaisten elintarvikkeiden käsittelyyn.
Pystyt tekemään lakisääteiset pakkausmerkinnät reseptiikan perusteella.
Sisältö
Miten valitaan elintarvikkeelle sopiva pakkausmateriaali ja pakkaus.
Millaisia pakkauksia ja pakkausmateriaaleja on markkinoilla.
Mitä tarkoitetaan kontaktimateriaalilla ja miten niiden soveltuvuutta käyttötarkoitukseensa voidaan arvioida.
Miten reseptistä johdetaan pakkausmerkinnät ja mitä pakollisia pakkausmerkintöjä lainsäädäntö vaatii.
Mitä ovat vapaaehtoiset pakkausmerkinnät.
Opiskelumateriaali
Opettajan Learnissa jakama materiaali.
Ruokaviraston ohje Pakkausmerkinnöistä.
Ruokaviraston ohje Kontaktimateriaalien valvonnasta soveltuvin osin.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Työviikkopohjainen oppimisväylä: työjärjestyksen mukaiset teoriatunnit.
TKI ja työelämäyhteistyö
Mahdollisuuksien mukaan
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Oppimistehtävien palautuspäivämäärät ilmoitetaan opintojakson alussa. Osaaminen osoitetaan oppimistehtävillä ja tentillä.
Opiskelijan työmäärä
5 op tarkoittaa 135 h opiskelijan työtä.
Toteutuksen osien kuvaus
Pakkausmerkintä osassa käydään läpi pakolliset pakkausmerkinnät perustuen pakkausmerkintälainsäädäntöön. Lisäksi opit ainesosaluettelon tekemisen ja reseptilaskennan perusteet.
Kontaktimateriaalit osassa käydään läpi elintarvikkeita koskeva kontaktimaterililainsäädäntö ja tutustutaan erilaisiin pakkausmateriaaleihin ja niiden soveltuvuuteen eri elintarvikkeille ja käyttötarkoitukseen.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojakson arviointi perustuu oppimistehtäviin ja tenttiin.
a. käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä
b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä
c. hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia