Siirry suoraan sisältöön

Asiakaspalvelun ABC matkailu- ja ravitsemisalalla ja hygieniapassikoulutus (3 op)

Toteutuksen tunnus: AV00FF83-3002

Toteutuksen perustiedot


Ajoitus
15.04.2024 - 26.04.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
3 op
Lähiosuus
1 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
Savonlinnan kampus
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Avoin ammattikorkeakoulu
Opettajat
Merja Ylönen
Sini Laukkanen
Vastuuopettaja
Merja Ylönen
Opintojakso
AV00FF83
Toteutukselle AV00FF83-3002 ei löytynyt varauksia!

Tavoitteet

Asiakaspalvelun ABC matkailu- ja ravitsemisalalla ja hygieniapassikoulutus -kokonaisuus antaa eväitä laajempaan ja monipuolisempaan asiakaspalveluun.

Sisältö

Hygieniapassiosuus
Tarvitset hygieniapassin, jos toimit työssä, jossa käsitellään pakkaamattomia elintarvikkeita esim. kahvilassa, ravintolassa, ammattikeittiössä, kioskissa, ruokakaupassa, päiväkodissa tai elintarvikkeita valmistavassa tuotantolaitoksessa.

Kokonaisuuden suoritettuasi tunnet hygieniaosaamiseen liittyvän lainsäädännön ja sen tuomat velvoitteet. Tiedät elintarvikkeiden käsittelyyn liittyvät hygieniariskit, hallitset hygieenisen käsittelyn ja työskentelyn perusteet. Saat valmiuksia Ruokaviraston hygieniaosaamistestin suorittamiseen.

Asiakaspalveluosuus
• Opi kehittämään vuorovaikutustaitojasi
• Miten huomioin erilaiset asiakasryhmät palvelutilanteissa
• Erilaiset kulttuurit kohtaavat asiakaspalvelussa – mitä otan huomioon

Opiskelumateriaali

Opettajan osoittama materiaali, joka löytyy Learn-verkko-oppimisympäristöstä.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Asiakaspalvelun ABC matkailu- ja ravitsemisalalla ja hygieniapassikoulutus -kokonaisuus antaa eväitä laajempaan ja monipuolisempaan asiakaspalveluun.

Hygieniapassiosuus
Tarvitset hygieniapassin, jos toimit työssä, jossa käsitellään pakkaamattomia elintarvikkeita esim. kahvilassa, ravintolassa, ammattikeittiössä, kioskissa, ruokakaupassa, päiväkodissa tai elintarvikkeita valmistavassa tuotantolaitoksessa.

Kokonaisuuden suoritettuasi tunnet hygieniaosaamiseen liittyvän lainsäädännön ja sen tuomat velvoitteet. Tiedät elintarvikkeiden käsittelyyn liittyvät hygieniariskit, hallitset hygieenisen käsittelyn ja työskentelyn perusteet. Saat valmiuksia Ruokaviraston hygieniaosaamistestin suorittamiseen.

Asiakaspalveluosuus
• Opi kehittämään vuorovaikutustaitojasi
• Miten huomioin erilaiset asiakasryhmät palvelutilanteissa
• Erilaiset kulttuurit kohtaavat asiakaspalvelussa – mitä otan huomioon

Opintojakson Learn-verkko-oppimisympäristö avautuu maanantaina 15.4.2024.

Aikataulu
• ma 22.4. Lähiopetuspäivä Taidelukiolla klo 9–12, aiheena ’Asiakaspalvelun ABC matkailu- ja ravitsemisalalla’
• ti 23.4. Itsenäistä opiskelua verkko-oppimisympäristössä
• ke 24.4. Lähiopetuspäivä Lyseon lukiolla klo 9–12, aiheena ’Vinkit vieraanvaraisuusalan palvelutilanteisiin’
• to 25.4. Itsenäistä opiskelua verkko-oppimisympäristössä
• pe 26.4. Hygieniapassin testilaisuus Taidelukiolla klo 9.00 alk. Mahdolliset uusintatestipäivät sovitaan erikseen.

Paikka: Lähiopetuspaikkoina Taidelukio ja Lyseon lukio.

Lisätietoja opiskelijoille

Kustannukset: Hygieniapassi 15 euroa, joka tulee olla maksettuna 22.4. mennessä.

Savonlinnan lukioiden projektiviikkoon sisältyvä opintojakso.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Siirry alkuun