Customer service in service business management and hygiene passport and (3 cr)
Code: AV00FF83-3002
General information
- Timing
- 15.04.2024 - 26.04.2024
- Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 3 cr
- Local portion
- 1 cr
- Virtual portion
- 2 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Unit
- Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
- Campus
- Savonlinna Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Degree programmes
- Open University of Applied Sciences
Objective
Asiakaspalvelun ABC matkailu- ja ravitsemisalalla ja hygieniapassikoulutus -kokonaisuus antaa eväitä laajempaan ja monipuolisempaan asiakaspalveluun.
Content
Hygieniapassiosuus
Tarvitset hygieniapassin, jos toimit työssä, jossa käsitellään pakkaamattomia elintarvikkeita esim. kahvilassa, ravintolassa, ammattikeittiössä, kioskissa, ruokakaupassa, päiväkodissa tai elintarvikkeita valmistavassa tuotantolaitoksessa.
Kokonaisuuden suoritettuasi tunnet hygieniaosaamiseen liittyvän lainsäädännön ja sen tuomat velvoitteet. Tiedät elintarvikkeiden käsittelyyn liittyvät hygieniariskit, hallitset hygieenisen käsittelyn ja työskentelyn perusteet. Saat valmiuksia Ruokaviraston hygieniaosaamistestin suorittamiseen.
Asiakaspalveluosuus
• Opi kehittämään vuorovaikutustaitojasi
• Miten huomioin erilaiset asiakasryhmät palvelutilanteissa
• Erilaiset kulttuurit kohtaavat asiakaspalvelussa – mitä otan huomioon
Course material
Opettajan osoittama materiaali, joka löytyy Learn-verkko-oppimisympäristöstä.
Study forms and methods
Asiakaspalvelun ABC matkailu- ja ravitsemisalalla ja hygieniapassikoulutus -kokonaisuus antaa eväitä laajempaan ja monipuolisempaan asiakaspalveluun.
Hygieniapassiosuus
Tarvitset hygieniapassin, jos toimit työssä, jossa käsitellään pakkaamattomia elintarvikkeita esim. kahvilassa, ravintolassa, ammattikeittiössä, kioskissa, ruokakaupassa, päiväkodissa tai elintarvikkeita valmistavassa tuotantolaitoksessa.
Kokonaisuuden suoritettuasi tunnet hygieniaosaamiseen liittyvän lainsäädännön ja sen tuomat velvoitteet. Tiedät elintarvikkeiden käsittelyyn liittyvät hygieniariskit, hallitset hygieenisen käsittelyn ja työskentelyn perusteet. Saat valmiuksia Ruokaviraston hygieniaosaamistestin suorittamiseen.
Asiakaspalveluosuus
• Opi kehittämään vuorovaikutustaitojasi
• Miten huomioin erilaiset asiakasryhmät palvelutilanteissa
• Erilaiset kulttuurit kohtaavat asiakaspalvelussa – mitä otan huomioon
Opintojakson Learn-verkko-oppimisympäristö avautuu maanantaina 15.4.2024.
Aikataulu
• ma 22.4. Lähiopetuspäivä Taidelukiolla klo 9–12, aiheena ’Asiakaspalvelun ABC matkailu- ja ravitsemisalalla’
• ti 23.4. Itsenäistä opiskelua verkko-oppimisympäristössä
• ke 24.4. Lähiopetuspäivä Lyseon lukiolla klo 9–12, aiheena ’Vinkit vieraanvaraisuusalan palvelutilanteisiin’
• to 25.4. Itsenäistä opiskelua verkko-oppimisympäristössä
• pe 26.4. Hygieniapassin testilaisuus Taidelukiolla klo 9.00 alk. Mahdolliset uusintatestipäivät sovitaan erikseen.
Paikka: Lähiopetuspaikkoina Taidelukio ja Lyseon lukio.
Further information
Kustannukset: Hygieniapassi 15 euroa, joka tulee olla maksettuna 22.4. mennessä.
Savonlinnan lukioiden projektiviikkoon sisältyvä opintojakso.
Evaluation scale
Approved/Failed