Skip to main content

Special diets (5 cr)

Code: AV00ER07-3001

General information


Enrollment
02.01.2022 - 31.01.2022
Registration for the implementation has ended.
Timing
01.02.2022 - 30.11.2022
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
0 cr
Virtual portion
5 cr
RDI portion
1 cr
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Vanha_Open UAS and Continuing Education (vanhettu)
Campus
Ecampus
Teaching languages
Finnish
Seats
1 - 200
Degree programmes
Degree Programme in Tourism and Service Business
Open University of Applied Sciences
Teachers
Eeva Koljonen
Teacher in charge
Eeva Koljonen
Groups
VV2021-2022
Optional studies 2021-2022
VV2022-2023
Optional studies 2022-2023
Course
AV00ER07
No reservations found for realization AV00ER07-3001!

Objective

Tavoitteen on oppia suunnittelemaan ja toteuttamaan erityisruokavaliota noudattavan ruokailuun ja ruokavalion toteuttamiseen liittyviä tarpeita ravitsemussuositusten mukaisesti eri kohderyhmille (lapset, työikäiset, ikääntyneet) ja eri toimintaympäristöissä (koti, hoitolaitos, ravintola). Tavoitteena on oppia erityisruokavalioiden taustalla olevat syyt, ruokarajoitukset, ravitsemukselliset riskit ja ruokavalioon soveltuvien elintarvikkeiden käyttöä täysipainoisen ravitsemuksen toteuttamisessa ympäristövastuullisuus huomioiden. Lisäksi opiskellaan ruokavalioiden toteuttamista turvallisesti ja viestinnän näkökulmasta.

Content

Allergiat ja intoleranssiruokavaliot (mm. laktoosi-intoleranssi)
Kasvisruokavaliot ja kasviproteiinien käyttö
Keliakia ja gluteenittomat ruokavaliot
Herkän vatsan ja suolistosairauksien ruokavaliot (Fod Map)
Viestintä ja turvallisuus

Evaluation

• Opintojaksolla on osaamista varmistavia verkkotenttejä, keskustelua ja vertaisarviointia
• Opintoihin sisältyy 1 op laajuinen tehtävä
• Arvosana muodostuu tehtävien ja verkkotenttien perusteella.

Course material

Materiaali on pääosin Learnin alustalla sähköisinä linkkeinä, tallennettuina verkkoluentoina, e-kirjoina ja artikkeleina. Muu opiskelussa käytettävä kirjallisuus ilmoitetaan opintojakson alkaessa.

Study forms and methods

• Opiskelu on itsenäistä työskentelyä, osan tehtävistä voi tehdä myös pari- tai pienryhmätyönä.
• Opinnoilla on suositusaikataulu, mutta jokainen voi edetä oman aikataulun mukaan.
• Aikaan sidottuja virtuaaliluentoja ei järjestetä, luennot ovat tallenteina opintojaksoalustalla.

RDI and work-related cooperation

Oppimistehtäviä voi kykeä omaan työhön tai työpaikkaan.

Timing of exams and assignments

Opintojakson suorittamiseen on laadittu suositusaikataulu, mutta opinnoissa voi edetä omaan tahtiin.

Student workload

Opintojakson laajuus on 5 op eli 135 tuntia opiskelijan työtä.

Course part description

Orientaatio opintoihin
Erityisruokavaliot ravitsemussuosituksissa, asiakasviestintä ja turvallisuus ½ op
Keliakia ja gluteiinittomat ruokavaliot ( vilja-allergia) 1 op
Kasvisruokavaliot ja kasviproteiinit 1 op
Ruoka-allergiat ja intoleranssit 1 op
Herkän vatsan ja suolistosairauksien ruokavaliot ½ op
Syventävä case tehtävä 1 op, tehtävän voi tehdä työelämän tai omien henkilökohtaisten tarpeiden näkökulmasta

Further information

Avoimen ammattikorkeakoulun opintojakso, johon on varattu 20 paikkaa tutkinto-opiskelijoille.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

• Opintojaksolla on oppimistehtäviä ja oppimista varmistavia verkkotenttejä.
• Opintoihin sisältyy 1 op laajuinen vertaisarvioitava case-tehtävä
• Arvosana muodostuu arvoioitavan case tehtävän ja verkkotenttien keskiarvon perusteella.

Qualifications

Perustietämys ravitsemuksesta.

Go back to top of page