Nutrition in Patient Work (5 cr)
Code: S00D050-3003
General information
- Enrollment
- 15.08.2020 - 04.09.2020
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 31.08.2020 - 30.11.2020
- Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Distance learning
- Unit
- Yhteisten opintojen koulutusyksikkö
- Campus
- Ecampus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 20
- Degree programmes
- Degree Programme in Health Care
- Degree Programme in Nursing
- Teacher in charge
- Sirpa Gardemeister
- Course
- S00D050
Objective
The student can: understand the Finnish dietary recommendations in health assessment guide a patient in dietary questions of different diseases assess patien`s nutrition
Content
How does the dietary recommendations improve human health? How does diseases affect patient`s dietary needs? What kind of methods can we use to assess patient`s nutrition?
Course material
Learnissa ilmoitettu materiaali, ja joku uudehko, oman valinnan mukainen ravitsemuksen oppikirja, esim. Sinisalo Laura, Ravitsemus hoitotyössä, Edita.
Study forms and methods
Ei ole mahdollinen tällä opintojaksolla.
RDI and work-related cooperation
Ei sisälly.
Timing of exams and assignments
Oppimistehtävät ovat ajastettuja.
Student workload
Opiskelijan työmäärä jaksottuu ajastettujen tehtävien kautta tasaisesti opintojakson ajalle. Verkko-opintoja 135 tuntia.
Further information
Verkko-opintojakso
Evaluation scale
Approved/Failed
Assessment methods and criteria
Opintojakson arviointi pohjautuu oppimistehtäviin.