Siirry suoraan sisältöön

Ravitsemus potilastyössä (5 op)

Toteutuksen tunnus: S00D050-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
15.08.2020 - 04.09.2020
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
31.08.2020 - 30.11.2020
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Yhteisten opintojen koulutusyksikkö
Toimipiste
E-kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 20
Koulutus
Terveydenhoitajakoulutus
Sairaanhoitajakoulutus
Vastuuopettaja
Sirpa Gardemeister
Ryhmät
VV2020-2021
Valinnaiset opinnot 2020-2021
Opintojakso
S00D050
Toteutukselle S00D050-3003 ei löytynyt varauksia!

Tavoitteet

Opiskelija osaa: ravitsemussuositusten merkityksen terveyden edistämisessä erilaisten ruokavalioiden merkityksen sairauksien hoidossa periaatteet eri sairauksien ruokavaliohoidosta arvioida asiakkaan/potilaan ravitsemustilaa

Sisältö

Mitä suomalaiset ravitsemussuositukset pitävät sisällään ja kuinka ne toteutuvat käytännössä? Kuinka ruokavalio vaikuttaa sairauksien hoitoon? Miten ruokavalio koostetaan eri sairauksissa? Voidaanko sairauksia ehkäistä ravitsemuksella? Millä välineillä ravitsemustilaa arvioidaan?

Opiskelumateriaali

Learnissa ilmoitettu materiaali, ja joku uudehko, oman valinnan mukainen ravitsemuksen oppikirja, esim. Sinisalo Laura, Ravitsemus hoitotyössä, Edita.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Ei ole mahdollinen tällä opintojaksolla.

TKI ja työelämäyhteistyö

Ei sisälly.

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Oppimistehtävät ovat ajastettuja.

Opiskelijan työmäärä

Opiskelijan työmäärä jaksottuu ajastettujen tehtävien kautta tasaisesti opintojakson ajalle. Verkko-opintoja 135 tuntia.

Lisätietoja opiskelijoille

Verkko-opintojakso

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakson arviointi pohjautuu oppimistehtäviin.

Siirry alkuun