Ravitsemus potilastyössä (5 op)
Toteutuksen tunnus: S00D050-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 15.08.2020 - 04.09.2020
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 31.08.2020 - 30.11.2020
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Yksikkö
- Yhteisten opintojen koulutusyksikkö
- Toimipiste
- E-kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 20
- Koulutus
- Terveydenhoitajakoulutus
- Sairaanhoitajakoulutus
- Vastuuopettaja
- Sirpa Gardemeister
- Ryhmät
-
VV2020-2021Valinnaiset opinnot 2020-2021
- Opintojakso
- S00D050
Tavoitteet
Opiskelija osaa: ravitsemussuositusten merkityksen terveyden edistämisessä erilaisten ruokavalioiden merkityksen sairauksien hoidossa periaatteet eri sairauksien ruokavaliohoidosta arvioida asiakkaan/potilaan ravitsemustilaa
Sisältö
Mitä suomalaiset ravitsemussuositukset pitävät sisällään ja kuinka ne toteutuvat käytännössä? Kuinka ruokavalio vaikuttaa sairauksien hoitoon? Miten ruokavalio koostetaan eri sairauksissa? Voidaanko sairauksia ehkäistä ravitsemuksella? Millä välineillä ravitsemustilaa arvioidaan?
Opiskelumateriaali
Learnissa ilmoitettu materiaali, ja joku uudehko, oman valinnan mukainen ravitsemuksen oppikirja, esim. Sinisalo Laura, Ravitsemus hoitotyössä, Edita.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Ei ole mahdollinen tällä opintojaksolla.
TKI ja työelämäyhteistyö
Ei sisälly.
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Oppimistehtävät ovat ajastettuja.
Opiskelijan työmäärä
Opiskelijan työmäärä jaksottuu ajastettujen tehtävien kautta tasaisesti opintojakson ajalle. Verkko-opintoja 135 tuntia.
Lisätietoja opiskelijoille
Verkko-opintojakso
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojakson arviointi pohjautuu oppimistehtäviin.