Siirry suoraan sisältöön

Data ja sen hyödyntäminen matkailu- ja ravitsemisalallaLaajuus (5 op)

Tunnus: MR00DU65

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Osaat tunnistaa tiedon merkityksen alan palvelujen ja liiketoiminnan kehittämisessä.
Osaat kuvata tiedolla johtamisen keskeisiä periaatteita ja soveltaa niitä matkailu- ja ravitsemisalalle.

Sisältö

Miten data hyödyntäminen voi parantaa palveluyrityksen kilpailukykyä?
Mitkä ovat keskeiset tiedolla johtamisen periaatteet matkailu- ja ravitsemisalalla?
Miten tiedonkulkua organisaatiossa voidaan kuvata ja miten tietoa voidaan soveltaa palvelujen ja liiketoiminnan johtamisessa ja kehittämisessä?
Opintojaksoon liittyy käytännönläheinen työelämäprojekti (3 op).

Ilmoittautumisaika

08.04.2024 - 21.04.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 20.12.2024

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

TKI-osuus

3 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Toimipiste

E-kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 40

Koulutus
  • Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettaja
  • Sini Laukkanen
Vastuuopettaja

Sini Laukkanen

Ryhmät
  • MRMI22KV
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus
  • MRMI22SP
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus
  • MRKT22SV
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus

Tavoitteet

Osaat tunnistaa tiedon merkityksen alan palvelujen ja liiketoiminnan kehittämisessä.
Osaat kuvata tiedolla johtamisen keskeisiä periaatteita ja soveltaa niitä matkailu- ja ravitsemisalalle.

Sisältö

Miten data hyödyntäminen voi parantaa palveluyrityksen kilpailukykyä?
Mitkä ovat keskeiset tiedolla johtamisen periaatteet matkailu- ja ravitsemisalalla?
Miten tiedonkulkua organisaatiossa voidaan kuvata ja miten tietoa voidaan soveltaa palvelujen ja liiketoiminnan johtamisessa ja kehittämisessä?
Opintojaksoon liittyy käytännönläheinen työelämäprojekti (3 op).

Opiskelumateriaali

Learn alustalla oleva materiaali

Yksilölliset oppimisväylät

Lukujärjestyspohjainen toteutusvaihtoehto sisältää verkko-opetusta lukujärjestyksen mukaisesti.


Työelämään integroitu toteutustapa: Jos työskentelet alan yrityksessä tai muussa organisaatiossa, voit suorittaa opintojakson työpaikallasi joko kokonaan tai osittain.
Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksolla tehdään yksilöllinen työelämäprojekti laajuus 3 op. Lisäksi pienimuotoisia harjoituksia verkko-opetuksen aikana ryhmissä.

Opiskelijan työmäärä

135h

Arviointiasteikko

1-5

Ilmoittautumisaika

06.04.2023 - 21.04.2023

Ajoitus

04.09.2023 - 17.12.2023

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

4 op

TKI-osuus

3 op

Toteutustapa

20 % Lähiopetus, 80 % Etäopetus

Yksikkö

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Toimipiste

E-kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 40

Koulutus
  • Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettaja
  • Laura Pulkkinen
Vastuuopettaja

Laura Pulkkinen

Ryhmät
  • MRKT21SV
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus
  • MRMI21KV
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus
  • MRMI21SV
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus
  • MRMI21SP
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus

Tavoitteet

Osaat tunnistaa tiedon merkityksen alan palvelujen ja liiketoiminnan kehittämisessä.
Osaat kuvata tiedolla johtamisen keskeisiä periaatteita ja soveltaa niitä matkailu- ja ravitsemisalalle.

Sisältö

Miten data hyödyntäminen voi parantaa palveluyrityksen kilpailukykyä?
Mitkä ovat keskeiset tiedolla johtamisen periaatteet matkailu- ja ravitsemisalalla?
Miten tiedonkulkua organisaatiossa voidaan kuvata ja miten tietoa voidaan soveltaa palvelujen ja liiketoiminnan johtamisessa ja kehittämisessä?
Opintojaksoon liittyy käytännönläheinen työelämäprojekti (3 op).

Opiskelumateriaali

Kaikki opintojakson materiaalit ovat Learn-alustalla.

Yksilölliset oppimisväylät

Lukujärjestyspohjainen toteutusvaihtoehto sisältää verkko- ja lähiopetusta lukujärjestyksen mukaisesti.

Verkkovälitteinen toteutusvaihtoehto mahdollistaa koko opintojakson suorittamisen verkkovälitteisesti.

Itsenäinen/ nopeutettu toteutustapa: Keskustele toteutustavasta opintojakson opettajan kanssa opintojakson alussa.

Työelämään integroitu toteutustapa: Jos työskentelet alan yrityksessä tai muussa organisaatiossa, voit suorittaa opintojakson työpaikallasi joko kokonaan tai osittain. Tällöin ole yhteydessä opintojakson alussa opintojakson opettajaan ja sovi opinnollistamisesta. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksolla tehdään työelämäyhteistyöprojekti 2-3 hengen ryhmissä. Laajuus 3 op. Yhteistyöyritystä/-hanketta voi etsiä jo ennen opintojakson alkua. Projektin aiheena on MaRa-alan organisaation tiedonkulun kuvaaminen sekä tiedon soveltaminen palvelujen ja liiketoiminnan johtamisessa ja kehittämisessä.

Tentit ja muut määräajat

Ei tenttiä. Opintojakso suoritetaan tehtävien avulla. Tehtävät on tehtävä määräaikojen puitteissa.

Opiskelijan työmäärä

135 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakso arvioidaan oppimistehtävien perusteella.

Ilmoittautumisaika

06.04.2022 - 22.04.2022

Ajoitus

29.08.2022 - 18.12.2022

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

4 op

TKI-osuus

3 op

Toteutustapa

20 % Lähiopetus, 80 % Etäopetus

Yksikkö

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Toimipiste

Mikkelin kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 40

Koulutus
  • Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettaja
  • Hanna Pajari-Seppänen
  • MR Opettaja 4 MRNY
Vastuuopettaja

Hanna Pajari-Seppänen

Ryhmät
  • MRMI20SP
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus
  • MRKT20SV
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus
  • MRMI20KP
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus
  • MRMI20SV
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus

Tavoitteet

Osaat tunnistaa tiedon merkityksen alan palvelujen ja liiketoiminnan kehittämisessä.
Osaat kuvata tiedolla johtamisen keskeisiä periaatteita ja soveltaa niitä matkailu- ja ravitsemisalalle.

Sisältö

Miten data hyödyntäminen voi parantaa palveluyrityksen kilpailukykyä?
Mitkä ovat keskeiset tiedolla johtamisen periaatteet matkailu- ja ravitsemisalalla?
Miten tiedonkulkua organisaatiossa voidaan kuvata ja miten tietoa voidaan soveltaa palvelujen ja liiketoiminnan johtamisessa ja kehittämisessä?
Opintojaksoon liittyy käytännönläheinen työelämäprojekti (3 op).

Opiskelumateriaali

Ilmoitetaan opintojakson alussa orientaatioluennolla.

Yksilölliset oppimisväylät

Lukujärjestyspohjainen toteutusvaihtoehto sisältää verkko- ja lähiopetusta lukujärjestyksen mukaisesti.

Verkkovälitteinen toteutusvaihtoehto mahdollistaa koko opintojakson suorittamisen verkkovälitteisesti.

Itsenäinen/ nopeutettu toteutustapa: Keskustele toteutustavasta opintojakson opettajan kanssa opintojakson alussa.

Työelämään integroitu toteutustapa: Jos työskentelet alan yrityksessä tai muussa organisaatiossa, voit suorittaa opintojakson työpaikallasi joko kokonaan tai osittain. Tällöin ole yhteydessä opintojakson alussa opintojakson opettajaan ja sovi opinnollistamisesta. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksolla tehdään TKI ja työelämäyhteistyöprojekti, jonka laajuus on 3 op.

Tentit ja muut määräajat

Ei tenttiä. Opintojakso suoritetaan tehtävien avulla. Tehtävät on tehtävä määräaikojen puitteissa.

Opiskelijan työmäärä

135 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakso arvioidaan oppimistehtävien perusteella.