Hospitality business managementLaajuus (5 cr)
Code: MR00DU62
Credits
5 op
Objective
You know your duties and responsibilities at work.
You understand the big picture of the operations and safety and decurity in your working environment.
You understand the meaning of sustainable development and how to develop leadership in your business field.
You are familiar with the viewpoints of leadership and ethics in business.
You know how to use process thinking as a tool for management and how to implement it in a customer-oriented way.
Content
What are the steps of risk management?
How to be a manager and make decisions?
What are a manager’s responsibilities and duties?
What kind of service quality tools are there in the tourism and hospitality business?
What is the purchase process?
What is the meaning of global thinking and multicultural work in leadership?
How do you operate in the social situations?
Enrollment
08.04.2024 - 21.04.2024
Timing
28.10.2024 - 22.12.2024
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
5 op
RDI portion
1 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Campus
Ecampus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
- Tuija Silfer-Karppanen
- Sirpa Sahinjoki
- Kirsi Kuusisto
Teacher in charge
Kirsi Kuusisto
Groups
-
MRMI23KVTourism and Service Business, online studies
Objective
You know your duties and responsibilities at work.
You understand the big picture of the operations and safety and decurity in your working environment.
You understand the meaning of sustainable development and how to develop leadership in your business field.
You are familiar with the viewpoints of leadership and ethics in business.
You know how to use process thinking as a tool for management and how to implement it in a customer-oriented way.
Content
What are the steps of risk management?
How to be a manager and make decisions?
What are a manager’s responsibilities and duties?
What kind of service quality tools are there in the tourism and hospitality business?
What is the purchase process?
What is the meaning of global thinking and multicultural work in leadership?
How do you operate in the social situations?
Opiskelumateriaali
Opintojakson materiaalina on Learn alustan materiaali, sekä muu itsenäisesti etsitty materiaali.
Yksilölliset oppimisväylät
Opintojakso suoritetaan itsenäisesti verkossa. Opintojakson alussa on Teams luento, jossa kerrotaan opintojakson suorittamiseen liittyvät asiat. Luento tallennetaan ja se on katsottavissa myöhemmin Learn-alustalla. Opintojakson aikana on kaksi, kaikille yhteistä, vapaaehtoista ohjaustapaamista.
Opintojaksolla tehdään yhteistyötä muiden opiskelijoiden kanssa jakamalla tietoa verkkokeskusteluissa ja virtuaaliseinällä (esim. Padlet). Yhteistyössä tavoitteena on tietämyksen syventäminen ja erilaisten näkökulmien tuonti aiheeseen.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksolla opiskelija tarkastelee ja ratkoo aitoja työelämäntilanteita vuorovaikutuksessa työelämän edustajien kanssa.
Tentit ja muut määräajat
Opintojakson tehtävät tulee olla tehtyinä annettuina määräaikoina, opintojakson päättymiseen mennessä.
Opiskelijan työmäärä
135h
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Arvioidaan tehtävien perusteella.
Enrollment
06.11.2023 - 17.11.2023
Timing
04.03.2024 - 30.04.2024
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
4 op
Mode of delivery
20 % Contact teaching, 80 % Distance learning
Unit
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Campus
- Mikkeli Campus
- Ecampus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
- Tuija Silfer-Karppanen
Teacher in charge
Tuija Silfer-Karppanen
Groups
-
MRMI22SPTourism and Service Business, full-time studies
-
MRKT22SVTourism and service business, online studies
Objective
You know your duties and responsibilities at work.
You understand the big picture of the operations and safety and decurity in your working environment.
You understand the meaning of sustainable development and how to develop leadership in your business field.
You are familiar with the viewpoints of leadership and ethics in business.
You know how to use process thinking as a tool for management and how to implement it in a customer-oriented way.
Content
What are the steps of risk management?
How to be a manager and make decisions?
What are a manager’s responsibilities and duties?
What kind of service quality tools are there in the tourism and hospitality business?
What is the purchase process?
What is the meaning of global thinking and multicultural work in leadership?
How do you operate in the social situations?
Opiskelumateriaali
Opintojakson materiaalina on Learn alustan materiaali, sekä muu itsenäisesti etsitty materiaali.
Yksilölliset oppimisväylät
Opintojakso suoritetaan itsenäisesti verkossa. Opintojakson alussa on Teams luento, jossa kerrotaan opintojakson suorittamiseen liittyvät asiat. Opintojakson aikana on kaksi, kaikille yhteistä, vapaaehtoista täydentävää luentoa. Kaikki luennot tallennetaan ja se on katsottavissa myöhemmin Learn-alustalla.
Opintojaksolla tehdään yhteistyötä muiden opiskelijoiden kanssa jakamalla tietoa verkkokeskusteluissa ja virtuaaliseinällä (esim. Padlet). Yhteistyössä tavoitteena on tietämyksen syventäminen ja erilaisten näkökulmien tuonti aiheeseen.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksolla opiskelija tarkastelee ja ratkoo aitoja työelämäntilanteita vuorovaikutuksessa työelämän edustajien kanssa.
Tentit ja muut määräajat
Opintojakson tehtävät tulee olla tehtyinä annettuina määräaikoina, opintojakson päättymiseen mennessä.
Opiskelijan työmäärä
135 h
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Arvioidaan tehtävien perusteella.
Enrollment
06.04.2023 - 21.04.2023
Timing
30.10.2023 - 31.12.2023
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
5 op
RDI portion
1 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Campus
Ecampus
Teaching languages
- Finnish
Seats
0 - 40
Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
- Tuija Silfer-Karppanen
- Kirsi Kuusisto
Teacher in charge
Tuija Silfer-Karppanen
Groups
-
MRMI22KVTourism and Service Business, online studies
Objective
You know your duties and responsibilities at work.
You understand the big picture of the operations and safety and decurity in your working environment.
You understand the meaning of sustainable development and how to develop leadership in your business field.
You are familiar with the viewpoints of leadership and ethics in business.
You know how to use process thinking as a tool for management and how to implement it in a customer-oriented way.
Content
What are the steps of risk management?
How to be a manager and make decisions?
What are a manager’s responsibilities and duties?
What kind of service quality tools are there in the tourism and hospitality business?
What is the purchase process?
What is the meaning of global thinking and multicultural work in leadership?
How do you operate in the social situations?
Opiskelumateriaali
Opintojakson materiaalina on Learn alustan materiaali, sekä muu itsenäisesti etsitty materiaali.
Yksilölliset oppimisväylät
Opintojakso suoritetaan itsenäisesti verkossa. Opintojakson alussa on Teams luento, jossa kerrotaan opintojakson suorittamiseen liittyvät asiat. Luento tallennetaan ja se on katsottavissa myöhemmin Learn-alustalla. Opintojakson aikana on kaksi, kaikille yhteistä, vapaaehtoista ohjaustapaamista.
Opintojaksolla tehdään yhteistyötä muiden opiskelijoiden kanssa jakamalla tietoa verkkokeskusteluissa ja virtuaaliseinällä (esim. Padlet). Yhteistyössä tavoitteena on tietämyksen syventäminen ja erilaisten näkökulmien tuonti aiheeseen.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksolla opiskelija tarkastelee ja ratkoo aitoja työelämäntilanteita vuorovaikutuksessa työelämän edustajien kanssa.
Tentit ja muut määräajat
Opintojakson tehtävät tulee olla tehtyinä annettuina määräaikoina, opintojakson päättymiseen mennessä.
Opiskelijan työmäärä
135h
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Arvioidaan tehtävien perusteella.
Enrollment
07.11.2022 - 18.11.2022
Timing
06.03.2023 - 30.04.2023
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
5 op
RDI portion
1 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Campus
Ecampus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
- Tuija Silfer-Karppanen
- Kirsi Kuusisto
Teacher in charge
Kirsi Kuusisto
Groups
-
MRKT21SVTourism and service business, online studies
-
MRMI21SVTourism and Service Business, online studies
Objective
You know your duties and responsibilities at work.
You understand the big picture of the operations and safety and decurity in your working environment.
You understand the meaning of sustainable development and how to develop leadership in your business field.
You are familiar with the viewpoints of leadership and ethics in business.
You know how to use process thinking as a tool for management and how to implement it in a customer-oriented way.
Content
What are the steps of risk management?
How to be a manager and make decisions?
What are a manager’s responsibilities and duties?
What kind of service quality tools are there in the tourism and hospitality business?
What is the purchase process?
What is the meaning of global thinking and multicultural work in leadership?
How do you operate in the social situations?
Opiskelumateriaali
Opintojakson materiaalina on Learn alustan materiaali, sekä muu itsenäisesti etsitty materiaali.
Yksilölliset oppimisväylät
Opintojakso suoritetaan itsenäisesti verkossa. Opintojakson alussa on Teams luento, jossa kerrotaan opintojakson suorittamiseen liittyvät asiat. Luento tallennetaan ja se on katsottavissa myöhemmin Learn-alustalla. Opintojakson aikana on kaksi, kaikille yhteistä, vapaaehtoista ohjaustapaamista.
Opintojaksolla tehdään yhteistyötä muiden opiskelijoiden kanssa jakamalla tietoa verkkokeskusteluissa ja virtuaaliseinällä (esim. Padlet). Yhteistyössä tavoitteena on tietämyksen syventäminen ja erilaisten näkökulmien tuonti aiheeseen.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksolla opiskelija tarkastelee ja ratkoo aitoja työelämäntilanteita vuorovaikutuksessa työelämän edustajien kanssa.
Tentit ja muut määräajat
Opintojakson tehtävät tulee olla tehtyinä annettuina määräaikoina, opintojakson päättymiseen mennessä.
Opiskelijan työmäärä
135h
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Arvioidaan tehtävien perusteella.
Enrollment
07.11.2022 - 18.11.2022
Timing
09.01.2023 - 30.04.2023
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
1 op
RDI portion
2 op
Mode of delivery
80 % Contact teaching, 20 % Distance learning
Unit
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Campus
Mikkeli Campus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 25
Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
- Hanna Pajari-Seppänen
- Kirsi Kuusisto
Teacher in charge
Hanna Pajari-Seppänen
Groups
-
MRMI21SPTourism and Service Business, full-time studies
Objective
You know your duties and responsibilities at work.
You understand the big picture of the operations and safety and decurity in your working environment.
You understand the meaning of sustainable development and how to develop leadership in your business field.
You are familiar with the viewpoints of leadership and ethics in business.
You know how to use process thinking as a tool for management and how to implement it in a customer-oriented way.
Content
What are the steps of risk management?
How to be a manager and make decisions?
What are a manager’s responsibilities and duties?
What kind of service quality tools are there in the tourism and hospitality business?
What is the purchase process?
What is the meaning of global thinking and multicultural work in leadership?
How do you operate in the social situations?
Opiskelumateriaali
Opiskelumateriaalit ovat käytettävissä Learnissa.
Yksilölliset oppimisväylät
Opintojaksolla syvennytään lähitapaamisilla yksilö- ja ryhmätyöskentelyn avulla matkailu- ja ravitsemisalan liiketoiminnan johtamisen käytänteisiin. Opintojakso käynnistyy teoreettisella osuudella, jonka jälkeen opittua sovelletaan työelämää palvelevissa tehtävissä kahden päivän opintoretkellä, johon voi sisältyä omavastuuosuus max. 40 €.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Jos työskentelet alan yrityksessä tai muussa organisaatiossa, voit suorittaa opintojakson työpaikallasi joko kokonaan tai osittain. Tällöin ole yhteydessä opintojakson alussa opintojakson opettajaan ja sovi opinnollistamisesta. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä.
Opintojaksolla tehdään yhteistyötä muiden opiskelijoiden kanssa jakamalla tietoa keskusteluissa ja ryhmätehtävissä. Yhteistyössä tavoitteena on tietämyksen syventäminen ja erilaisten näkökulmien tuonti aiheeseen.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksolla toteutetaan kehittämistehtävä yhteistyössä työelämän kanssa.
Tentit ja muut määräajat
Ei tenttiä.
Opiskelijan työmäärä
135 h
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Opintojakso arvioidaan tuntitehtävien, oppimispäiväkirjan ja ryhmätyöskentelyn perusteella.
Enrollment
06.04.2022 - 22.04.2022
Timing
24.10.2022 - 18.12.2022
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
5 op
RDI portion
1 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Campus
Ecampus
Teaching languages
- Finnish
Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
- Tuija Silfer-Karppanen
- Laura Pulkkinen
Teacher in charge
Laura Pulkkinen
Groups
-
MRMI21KVTourism and Service Business, online studies
Objective
You know your duties and responsibilities at work.
You understand the big picture of the operations and safety and decurity in your working environment.
You understand the meaning of sustainable development and how to develop leadership in your business field.
You are familiar with the viewpoints of leadership and ethics in business.
You know how to use process thinking as a tool for management and how to implement it in a customer-oriented way.
Content
What are the steps of risk management?
How to be a manager and make decisions?
What are a manager’s responsibilities and duties?
What kind of service quality tools are there in the tourism and hospitality business?
What is the purchase process?
What is the meaning of global thinking and multicultural work in leadership?
How do you operate in the social situations?
Opiskelumateriaali
Learn alustalla esitetty materiaali sekä muu itse hankittu oppimistehtävien suorittamista tukeva materiaali.
Yksilölliset oppimisväylät
Opintojakso suoritetaan itsenäisesti verkossa. Opintojakson alussa on Teams luento, jossa kerrotaan opintojakson suorittamiseen liittyvät asiat. Luento tallennetaan ja se on katsottavissa myöhemmin Learn-alustalla. Opintojakson aikana on kaksi, kaikille yhteistä, vapaaehtoista ohjaustapaamista.
Opintojaksolla tehdään yhteistyötä muiden opiskelijoiden kanssa jakamalla tietoa verkkokeskusteluissa ja virtuaaliseinällä (esim. Padlet). Yhteistyössä tavoitteena on tietämyksen syventäminen ja erilaisten näkökulmien tuonti aiheeseen.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksolla opiskelija tarkastelee ja ratkoo aitoja työelämäntilanteita vuorovaikutuksessa työelämän edustajien kanssa.
Tentit ja muut määräajat
Opintojakson tehtävät tulee olla tehtyinä annettuina määräaikoina, opintojakson päättymiseen mennessä.
Opiskelijan työmäärä
135 tuntia
Further information
verkkototeutus
Evaluation scale
1-5
Enrollment
08.11.2021 - 21.11.2021
Timing
07.03.2022 - 01.05.2022
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
5 op
RDI portion
1 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Campus
Ecampus
Teaching languages
- Finnish
Seats
0 - 60
Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
- Hanna Pajari-Seppänen
- Laura Pulkkinen
Teacher in charge
Hanna Pajari-Seppänen
Groups
-
MRKT20SVTourism and service business, online studies
-
MRMI20SVTourism and Service Business, online studies
Objective
You know your duties and responsibilities at work.
You understand the big picture of the operations and safety and decurity in your working environment.
You understand the meaning of sustainable development and how to develop leadership in your business field.
You are familiar with the viewpoints of leadership and ethics in business.
You know how to use process thinking as a tool for management and how to implement it in a customer-oriented way.
Content
What are the steps of risk management?
How to be a manager and make decisions?
What are a manager’s responsibilities and duties?
What kind of service quality tools are there in the tourism and hospitality business?
What is the purchase process?
What is the meaning of global thinking and multicultural work in leadership?
How do you operate in the social situations?
Opiskelumateriaali
Learn alustalla esitetty materiaali sekä muu itse hankittu oppimistehtävien suorittamista tukeva materiaali.
Yksilölliset oppimisväylät
Opintojakso suoritetaan itsenäisesti verkossa. Opintojakson alussa on Teams luento, jossa kerrotaan opintojakson suorittamiseen liittyvät asiat. Luento tallennetaan ja se on katsottavissa myöhemmin Learn-alustalla. Opintojakson aikana on kaksi, kaikille yhteistä, vapaaehtoista ohjaustapaamista.
Opintojaksolla tehdään yhteistyötä muiden opiskelijoiden kanssa jakamalla tietoa verkkokeskusteluissa ja virtuaaliseinällä (esim. Padlet). Yhteistyössä tavoitteena on tietämyksen syventäminen ja erilaisten näkökulmien tuonti aiheeseen.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksolla opiskelija tarkastelee ja ratkoo aitoja työelämäntilanteita vuorovaikutuksessa työelämän edustajien kanssa.
Tentit ja muut määräajat
Opintojakson tehtävät tulee olla tehtyinä annettuina määräaikoina.
Opiskelijan työmäärä
135 tuntia
Further information
verkkototeutus
Evaluation scale
1-5
Enrollment
08.11.2021 - 21.11.2021
Timing
10.01.2022 - 30.04.2022
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
1 op
RDI portion
2 op
Mode of delivery
80 % Contact teaching, 20 % Distance learning
Unit
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Campus
Mikkeli Campus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 35
Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
- Hanna Pajari-Seppänen
- Laura Pulkkinen
Teacher in charge
Hanna Pajari-Seppänen
Groups
-
MRMI20SPMatkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus
-
MRMI20KPTourism and Service Business, full-time studies
Objective
You know your duties and responsibilities at work.
You understand the big picture of the operations and safety and decurity in your working environment.
You understand the meaning of sustainable development and how to develop leadership in your business field.
You are familiar with the viewpoints of leadership and ethics in business.
You know how to use process thinking as a tool for management and how to implement it in a customer-oriented way.
Content
What are the steps of risk management?
How to be a manager and make decisions?
What are a manager’s responsibilities and duties?
What kind of service quality tools are there in the tourism and hospitality business?
What is the purchase process?
What is the meaning of global thinking and multicultural work in leadership?
How do you operate in the social situations?
Opiskelumateriaali
Learnissa
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opintojaksolla syvennytään luento-opetuksen, yksilö- ja ryhmätyöskentelyn avulla matkailu- ja ravitsemisalan liiketoiminnan johtamisen käytänteisiin. Opintojakso käynnistyy teoreettisella osuudella, jonka jälkeen opittua sovelletaan työelämää palvelevissa tehtävissä kahden päivän opintoretkellä hotelliin, johon voi sisältyä omavastuuosuus max. 40 €.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Jos työskentelet alan yrityksessä tai muussa organisaatiossa, voit suorittaa opintojakson työpaikallasi joko kokonaan tai osittain. Tällöin ole yhteydessä opintojakson alussa opintojakson opettajaan ja sovi opinnollistamisesta. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä.
Opintojaksolla tehdään yhteistyötä muiden opiskelijoiden kanssa jakamalla tietoa keskusteluissa ja ryhmätehtävissä. Yhteistyössä tavoitteena on tietämyksen syventäminen ja erilaisten näkökulmien tuonti aiheeseen.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksolla toteutetaan kehittämistehtävä yhteistyössä työelämän kanssa.
Evaluation scale
1-5