Skip to main content

Food safetyLaajuus (5 cr)

Code: YT00AF68

Credits

5 op

Objective

You know the basic factors which influence the food chain from farm to fork.
You know the basics of origin, contents, package markings and usability, and are able to carry out basic food supervision.
You are familiar with food legislation.

Content

What kind of information can you or you have to offer consumers about food?
How can you prevent food poisoning or spoiling? Which factors have influence on these?
How to collect data about food by observing cooking and service? This is studied through practical exercises.
How to make official documents about supervision? This is studied through practical exercises.

Qualifications

Attending the course requires completing the course of Basics of food know-how or equivalent knowledge.

Materials

Food control, Food technology

Enrollment

08.04.2024 - 21.04.2024

Timing

02.09.2024 - 15.12.2024

Number of ECTS credits allocated

5 op

Mode of delivery

Contact teaching

Unit

Metsätalouden ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö

Campus

Mikkeli Campus

Teaching languages
  • Finnish
Seats

20 - 40

Degree programmes
  • Degree Programme in Environmental Technology
Teachers
  • Mari Järvenmäki
Teacher in charge

Mari Järvenmäki

Groups
  • YTMI22SM
    Environmental Technology, part-time studies

Objective

You know the basic factors which influence the food chain from farm to fork.
You know the basics of origin, contents, package markings and usability, and are able to carry out basic food supervision.
You are familiar with food legislation.

Content

What kind of information can you or you have to offer consumers about food?
How can you prevent food poisoning or spoiling? Which factors have influence on these?
How to collect data about food by observing cooking and service? This is studied through practical exercises.
How to make official documents about supervision? This is studied through practical exercises.

Opiskelumateriaali

Opettajan Learnissa jakama materiaali.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä: työjärjestyksen mukaiset teoriatunnit.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä: soveltuu nopeuttajille, ei edeltävyysehtoja.

Työssäkäyntiin integroitu oppimisväylä: alan yrityksessä tai organisaatiossa työskentelevä voi suorittaa opintojakson osittain työpaikalla ja osoittaa osaamisensa näyttönä, edellyttää, että työssä perehdytään opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja vaatii työnantajan suostumusta ohjaukseen.

TKI ja työelämäyhteistyö

Havainnointiharjoitukset tehdään oikeissa alan yrityksissä.

Tentit ja muut määräajat

Oppimistehtävien määräajat ilmoitetaan opintojakson alussa.

Opiskelijan työmäärä

5 op tarkoittaa 135 h opiskelijan työtä. Koska osaaminen osoitetaan oppimistehtävillä, niitä on runsaasti ja niiden tekemiseen tulee varata riittävästi aikaa.

Toteutuksen osien kuvaus

Kuluttajalle annettavat tiedot osassa perehdytään pakkaus- ja myyntimerkintöihin.

Elintarviketurvallisuusosassa paneudutaan elintarvikkeiden pilaantumiseen ja ruokamyrkytyksiin. Lisäksi harjoitellaan reseptilaskentaa ja ainesosaluettelon koostamista.

Havainnointiosuudessa tehdään käytännön harjoituksia ja kirjoitetaan niiden pohjalta erilaisia dokumentteja. Havainnointiharjoituksissa sovelletaan elintarvikealan lainsäädäntöä ja tutustutaan valvonnan perustehtävään ja harjoitellaan havaintojen tekemistä toiminnasta.

Further information

Varaa aikaa muiden oppimistehtävien lisäksi omalla ajalla tehtäviin pitkäkestoisiin (n. 1 - 1,5 h) havainnointiharjoituksiin, joita tehdään opintojaksolla 1-3 kappaletta.

Esitietovaatimuksena opintojaksolle on perustiedot elintarvikehygieniasta, elintarvikevalvonnasta sekä lainsäädännöstä. Opintojaksolla opettelet soveltamaan aiemmin oppimaasi ja yhdistämään sitä uuteen tietoon.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Opintojakson arviointi tapahtuu oppimistehtävien perusteella. Arviontikriteerit kerrotaan kunkin osatehtävän kohdalla erikseen opintojakson alussa.

Qualifications

Attending the course requires completing the course of Basics of food know-how or equivalent knowledge.

Enrollment

06.11.2023 - 17.11.2023

Timing

08.01.2024 - 30.04.2024

Number of ECTS credits allocated

5 op

Mode of delivery

Contact teaching

Unit

Metsätalouden ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö

Campus

Mikkeli Campus

Teaching languages
  • Finnish
Seats

20 - 40

Degree programmes
  • Degree Programme in Environmental Technology
Teachers
  • Mari Järvenmäki
Teacher in charge

Mari Järvenmäki

Groups
  • YTMI22KP
    Environmental Technology, full-time studies

Objective

You know the basic factors which influence the food chain from farm to fork.
You know the basics of origin, contents, package markings and usability, and are able to carry out basic food supervision.
You are familiar with food legislation.

Content

What kind of information can you or you have to offer consumers about food?
How can you prevent food poisoning or spoiling? Which factors have influence on these?
How to collect data about food by observing cooking and service? This is studied through practical exercises.
How to make official documents about supervision? This is studied through practical exercises.

Opiskelumateriaali

Opettajan Learnissa jakama materiaali.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä: työjärjestyksen mukaiset teoriatunnit.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä: soveltuu nopeuttajille, ei edeltävyysehtoja.

Työssäkäyntiin integroitu oppimisväylä: alan yrityksessä tai organisaatiossa työskentelevä voi suorittaa opintojakson osittain työpaikalla ja osoittaa osaamisensa näyttönä, edellyttää, että työssä perehdytään opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja vaatii työnantajan suostumusta ohjaukseen.

TKI ja työelämäyhteistyö

Havainnointiharjoitukset tehdään oikeissa alan yrityksissä.

Tentit ja muut määräajat

Oppimistehtävien määräajat ilmoitetaan opintojakson alussa.

Opiskelijan työmäärä

5 op tarkoittaa 135 h opiskelijan työtä. Koska osaaminen osoitetaan oppimistehtävillä, niitä on runsaasti ja niiden tekemiseen tulee varata riittävästi aikaa.

Toteutuksen osien kuvaus

Kuluttajalle annettavat tiedot osassa perehdytään pakkaus- ja myyntimerkintöihin.

Elintarviketurvallisuusosassa paneudutaan elintarvikkeiden pilaantumiseen ja ruokamyrkytyksiin.

Havainnointiosuudessa tehdään käytännön harjoituksia ja kirjoitetaan niiden pohjalta erilaisia dokumentteja. Havainnointiharjoituksissa sovelletaan elintarvikealan lainsäädäntöä ja tutustutaan valvonnan yhteen perustehtävään.

Further information

Varaa aikaa omalla ajalla tehtäviin pitkäkestoisiin (n. 1h) havainnointiharjoituksiin, joita tehdään opintojaksolla 1-3 kappaletta.

Esitietovaatimuksena on Elintarvikeosaamisen perusteet tai vastaavat tiedot

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Opintojakson arviointi tapahtuu oppimistehtävien perusteella. Arviontikriteerit kerrotaan kunkin osatehtävän kohdalla erikseen opintojakson alussa.

Qualifications

Attending the course requires completing the course of Basics of food know-how or equivalent knowledge.

Enrollment

06.04.2023 - 21.04.2023

Timing

31.08.2023 - 16.12.2023

Number of ECTS credits allocated

5 op

Mode of delivery

Contact teaching

Unit

Metsätalouden ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö

Campus

Mikkeli Campus

Teaching languages
  • Finnish
Seats

20 - 40

Degree programmes
  • Degree Programme in Environmental Technology
Teachers
  • Mari Järvenmäki
Teacher in charge

Mari Järvenmäki

Groups
  • YTMI21SM
    Environmental Technology, part-time studies

Objective

You know the basic factors which influence the food chain from farm to fork.
You know the basics of origin, contents, package markings and usability, and are able to carry out basic food supervision.
You are familiar with food legislation.

Content

What kind of information can you or you have to offer consumers about food?
How can you prevent food poisoning or spoiling? Which factors have influence on these?
How to collect data about food by observing cooking and service? This is studied through practical exercises.
How to make official documents about supervision? This is studied through practical exercises.

Opiskelumateriaali

Opettajan Learnissa jakama materiaali.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä: työjärjestyksen mukaiset teoriatunnit.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä: soveltuu nopeuttajille, ei edeltävyysehtoja.

Työssäkäyntiin integroitu oppimisväylä: alan yrityksessä tai organisaatiossa työskentelevä voi suorittaa opintojakson osittain työpaikalla ja osoittaa osaamisensa näyttönä, edellyttää, että työssä perehdytään opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja vaatii työnantajan suostumusta ohjaukseen.

TKI ja työelämäyhteistyö

Havainnointiharjoitukset tehdään oikeissa alan yrityksissä.

Tentit ja muut määräajat

Oppimistehtävien määräajat ilmoitetaan opintojakson alussa.

Opiskelijan työmäärä

5 op tarkoittaa 135 h opiskelijan työtä. Koska osaaminen osoitetaan oppimistehtävillä, niitä on runsaasti ja niiden tekemiseen tulee varata riittävästi aikaa.

Toteutuksen osien kuvaus

Kuluttajalle annettavat tiedot osassa perehdytään pakkaus- ja myyntimerkintöihin.

Elintarviketurvallisuusosassa paneudutaan elintarvikkeiden pilaantumiseen ja ruokamyrkytyksiin.

Havainnointiosuudessa tehdään käytännön harjoituksia ja kirjoitetaan niiden pohjalta erilaisia dokumentteja. Havainnointiharjoituksissa sovelletaan elintarvikealan lainsäädäntöä ja tutustutaan valvonnan yhteen perustehtävään.

Further information

Varaa aikaa omalla ajalla tehtäviin pitkäkestoisiin (n. 1h) havainnointiharjoituksiin, joita tehdään opintojaksolla 1-3 kappaletta.

Esitietovaatimuksena on Elintarvikeosaamisen perusteet tai vastaavat tiedot

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Opintojakson arviointi tapahtuu oppimistehtävien perusteella. Arviontikriteerit kerrotaan kunkin osatehtävän kohdalla erikseen opintojakson alussa.

Qualifications

Attending the course requires completing the course of Basics of food know-how or equivalent knowledge.

Enrollment

07.11.2022 - 18.11.2022

Timing

09.01.2023 - 30.04.2023

Number of ECTS credits allocated

5 op

Mode of delivery

Contact teaching

Unit

Metsätalouden ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö

Campus

Mikkeli Campus

Teaching languages
  • Finnish
Seats

20 - 40

Degree programmes
  • Degree Programme in Environmental Technology
Teachers
  • Ulla Blomquist
Teacher in charge

Ulla Blomquist

Groups
  • YTMI21KP
    Environmental Technology, full-time studies

Objective

You know the basic factors which influence the food chain from farm to fork.
You know the basics of origin, contents, package markings and usability, and are able to carry out basic food supervision.
You are familiar with food legislation.

Content

What kind of information can you or you have to offer consumers about food?
How can you prevent food poisoning or spoiling? Which factors have influence on these?
How to collect data about food by observing cooking and service? This is studied through practical exercises.
How to make official documents about supervision? This is studied through practical exercises.

Opiskelumateriaali

Opettajan Learnissa jakama materiaali.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä: työjärjestyksen mukaiset teoriatunnit.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä: soveltuu nopeuttajille, ei edeltävyysehtoja.

Työssäkäyntiin integroitu oppimisväylä: alan yrityksessä tai organisaatiossa työskentelevä voi suorittaa opintojakson osittain työpaikalla ja osoittaa osaamisensa näyttönä, edellyttää, että työssä perehdytään opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja vaatii työnantajan suostumusta ohjaukseen.

TKI ja työelämäyhteistyö

Havainnointiharjoitukset tehdään oikeissa alan yrityksissä.

Tentit ja muut määräajat

Oppimistehtävien määräajat ilmoitetaan opintojakson alussa.

Opiskelijan työmäärä

5 op tarkoittaa 135 h opiskelijan työtä.

Toteutuksen osien kuvaus

Kuluttajalle annettavat tiedot osassa perehdytään pakkaus- ja myyntimerkintöihin.

Elintarviketurvallisuusosassa paneudutaan elintarvikkeiden pilaantumiseen ja ruokamyrkytyksiin.

Havainnointiosuudessa tehdään käytännön harjoituksia ja kirjoitetaan niiden pohjalta erilaisia dokumentteja.

Further information

Varaa aikaa omalla ajalla tehtäviin pitkäkestoisiin (n. 1h) havainnointiharjoituksiin.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Arviointi tapahtuu oppimistehtävien perusteella. Arviointikriteerit kunkin tehtävän osalta ilmoitetaan opintojakson alussa.

Qualifications

Attending the course requires completing the course of Basics of food know-how or equivalent knowledge.

Enrollment

06.04.2022 - 22.04.2022

Timing

25.08.2022 - 18.12.2022

Number of ECTS credits allocated

5 op

Mode of delivery

Contact teaching

Unit

Metsätalouden ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö

Campus

Mikkeli Campus

Teaching languages
  • Finnish
Seats

20 - 40

Degree programmes
  • Degree Programme in Environmental Technology
Teachers
  • Ulla Blomquist
Teacher in charge

Ulla Blomquist

Groups
  • YTMI20SM
    Environmental Technology, part-time studies

Objective

You know the basic factors which influence the food chain from farm to fork.
You know the basics of origin, contents, package markings and usability, and are able to carry out basic food supervision.
You are familiar with food legislation.

Content

What kind of information can you or you have to offer consumers about food?
How can you prevent food poisoning or spoiling? Which factors have influence on these?
How to collect data about food by observing cooking and service? This is studied through practical exercises.
How to make official documents about supervision? This is studied through practical exercises.

Opiskelumateriaali

Opettajan Learnissa jakama materiaali.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä: työjärjestyksen mukaiset teoriatunnit.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä: soveltuu nopeuttajille, ei edeltävyysehtoja.

Työssäkäyntiin integroitu oppimisväylä: alan yrityksessä tai organisaatiossa työskentelevä voi suorittaa opintojakson osittain työpaikalla ja osoittaa osaamisensa näyttönä, edellyttää, että työssä perehdytään opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja vaatii työnantajan suostumusta ohjaukseen.

TKI ja työelämäyhteistyö

Havainnointiharjoitukset tehdään oikeissa alan yrityksissä.

Tentit ja muut määräajat

Oppimistehtävien määräajat ilmoitetaan opintojakson alussa.

Opiskelijan työmäärä

5 op tarkoittaa 135 h opiskelijan työtä.

Toteutuksen osien kuvaus

Kuluttajalle annettavat tiedot osassa perehdytään pakkaus- ja myyntimerkintöihin.

Elintarviketurvallisuusosassa paneudutaan elintarvikkeiden pilaantumiseen ja ruokamyrkytyksiin.

Havainnointiosuudessa tehdään käytännön harjoituksia ja kirjoitetaan niiden pohjalta erilaisia dokumentteja.

Further information

Varaa aikaa omalla ajalla tehtäviin pitkäkestoisiin (n. 1h) havainnointiharjoituksiin.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Arviointi tapahtuu oppimistehtävien perusteella. Arviointikriteerit kunkin tehtävän osalta ilmoitetaan opintojakson alussa.

Qualifications

Attending the course requires completing the course of Basics of food know-how or equivalent knowledge.

Enrollment

08.11.2021 - 21.11.2021

Timing

04.01.2022 - 30.04.2022

Number of ECTS credits allocated

5 op

Mode of delivery

Contact teaching

Unit

Metsätalouden ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö

Campus

Mikkeli Campus

Teaching languages
  • Finnish
Seats

20 - 40

Degree programmes
  • Degree Programme in Environmental Technology
Teachers
  • Ulla Blomquist
Teacher in charge

Ulla Blomquist

Groups
  • YTMI20KP
    Environmental Technology, full-time studies

Objective

You know the basic factors which influence the food chain from farm to fork.
You know the basics of origin, contents, package markings and usability, and are able to carry out basic food supervision.
You are familiar with food legislation.

Content

What kind of information can you or you have to offer consumers about food?
How can you prevent food poisoning or spoiling? Which factors have influence on these?
How to collect data about food by observing cooking and service? This is studied through practical exercises.
How to make official documents about supervision? This is studied through practical exercises.

Opiskelumateriaali

Opettajan Learnissa jakama materiaali.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä: työjärjestyksen mukaiset teoriatunnit.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä: soveltuu nopeuttajille, ei edeltävyysehtoja.

Työssäkäyntiin integroitu oppimisväylä: alan yrityksessä tai organisaatiossa työskentelevä voi suorittaa opintojakson osittain työpaikalla ja osoittaa osaamisensa näyttönä, edellyttää, että työssä perehdytään opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja vaatii työnantajan suostumusta ohjaukseen.

TKI ja työelämäyhteistyö

Havainnointiharjoitukset tehdään oikeissa alan yrityksissä.

Tentit ja muut määräajat

Oppimistehtävien määräajat ilmoitetaan opintojakson alussa.

Opiskelijan työmäärä

5 op tarkoittaa 135 h opiskelijan työtä.

Toteutuksen osien kuvaus

Kuluttajalle annettavat tiedot osassa perehdytään pakkaus- ja myyntimerkintöihin.

Elintarviketurvallisuusosassa paneudutaan elintarvikkeiden pilaantumiseen ja ruokamyrkytyksiin.

Havainnointiosuudessa tehdään käytännön harjoituksia ja kirjoitetaan niiden pohjalta erilaisia dokumentteja.

Further information

Varaa aikaa omalla ajalla tehtäviin pitkäkestoisiin (n. 1h) havainnointiharjoituksiin.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Arviointi tapahtuu oppimistehtävien perusteella. Arviointikriteerit kunkin tehtävän osalta ilmoitetaan opintojakson alussa.

Qualifications

Attending the course requires completing the course of Basics of food know-how or equivalent knowledge.