Skip to main content

Event servicesLaajuus (5 cr)

Code: MR00DU42

Credits

5 op

Objective

You can use terms related to event services and you can describe the basic processes and systems related to quality management.
You can describe the most important legal, ethical and risk management factors.
You know the meaning of sustainability in hospitality services.
You know how to operate in event productions.

Content

What are the key terms and processes in event productions?
What are the most important legal, ethical and risk management factors to take into accout when planning events?
What are the most important quality and responsibility related factors in event productions?
The course involves a practical project with a case company or organization.

Enrollment

08.04.2024 - 21.04.2024

Timing

02.09.2024 - 27.10.2024

Number of ECTS credits allocated

5 op

Virtual portion

5 op

RDI portion

2 op

Mode of delivery

Distance learning

Unit

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Campus

Ecampus

Teaching languages
  • Finnish
Seats

20 - 40

Degree programmes
  • Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
  • Marjut Kasper
  • Sirpa Sahinjoki
Teacher in charge

Sirpa Sahinjoki

Groups
  • MRMI24KV
    Tourism and Service Business, online studies

Objective

You can use terms related to event services and you can describe the basic processes and systems related to quality management.
You can describe the most important legal, ethical and risk management factors.
You know the meaning of sustainability in hospitality services.
You know how to operate in event productions.

Content

What are the key terms and processes in event productions?
What are the most important legal, ethical and risk management factors to take into accout when planning events?
What are the most important quality and responsibility related factors in event productions?
The course involves a practical project with a case company or organization.

Opiskelumateriaali

Opettajien materiaali Learnissä.

Huhtaniska, T. 2019. Faktaa ja fiilistä tapahtumatuottajalle. E-kirja. Edita

Yksilölliset oppimisväylät

Itsenäisesti verkossa suoritettava opintojakso, johon kuuluu erilaisia oppimistehtäviä sekä muun muassa Restonomikoulutuksen 25v juhla 17.10.2024 toteutus Mikkelissä.
Opintojakso toteutetaan viikoilla 36-43.

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Hahmotat ja ymmärrät tapahtumatuotannossa ja ohjelmapalveluissa käytettävän ammattisanaston ja termistön. Osaat jäsentää tapahtuma- ja ohjelmapalvelujen tuottamisessa tarvittavat ilmoitus-, lupa-, sopimus- sekä turvallisuusasiat. Osaat toimia vastuullisena suunnittelijana ja toimeenpanijana tuotantotiimissä ja ymmärrät aikataulutusten ja logististen ratkaisujen merkityksen.
Osaat valmistautua sopimusneuvotteluihin ja tunnet alan tärkeimmät lainsäädäntöön liittyvät asiat.
Tunnet alan tekniset vaatimukset ja osaat käyttää eri ammattialojen erikoisosaajia tarvittaessa.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä ja
Työssäkäyntiin integroitu oppimisväylä:
Opettajan kanssa sovittava aikataulu ja mahdollisten raporttien ja tehtävien määrä.

Itsenäistä suoritusta varten tehtävä saatavana opettajalta viikosta 36 alkaen.

TKI ja työelämäyhteistyö

Työelämä yhteistyö/projektit ilmoitetaan opintojakson alussa.

Tentit ja muut määräajat

Aikataulut ilmoitetaan Learnissa opintojakson alussa.

Kansainvälinen yhteistyö

Kansainväliset esimerkit tapahtumatuotannoista.

Opiskelijan työmäärä

135h

Toteutuksen osien kuvaus

Opintojakson osat jakautuvat tapahtuma- ja ohjelmapalvelujen termistöstä, suunnittelusta, toteutuksesta, arvioinnista ja kehittämistä koostuviin osioihin.

Further information

Lisätiedot opintojakson aikana Learn-alustan kautta.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Suoritetut itsenäiset- ja ryhmätehtävät.

Tarkempi arviointi esitellään opintojakson alussa.

Enrollment

06.11.2023 - 17.11.2023

Timing

08.01.2024 - 03.03.2024

Number of ECTS credits allocated

5 op

Virtual portion

5 op

Mode of delivery

Distance learning

Unit

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Campus

Ecampus

Teaching languages
  • Finnish
Seats

1 - 60

Degree programmes
  • Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
  • Sirpa Sahinjoki
Teacher in charge

Sirpa Sahinjoki

Groups
  • MRKT23SV
    Tourism and service business, online studies

Objective

You can use terms related to event services and you can describe the basic processes and systems related to quality management.
You can describe the most important legal, ethical and risk management factors.
You know the meaning of sustainability in hospitality services.
You know how to operate in event productions.

Content

What are the key terms and processes in event productions?
What are the most important legal, ethical and risk management factors to take into accout when planning events?
What are the most important quality and responsibility related factors in event productions?
The course involves a practical project with a case company or organization.

Opiskelumateriaali

Opiskelumateriaali
Suomeksi
Opettajan ilmoittama opiskelumateriaali.
Huhtaniska, T. 2019. Faktaa ja fiilistä tapahtumatuottajalle. E-kirja. Edita

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Hahmotat ja ymmärrät tapahtumatuotannossa ja ohjelmapalveluissa käytettävän ammattisanaston ja termistön. Osaat jäsentää tapahtuma- ja ohjelmapalvelujen tuottamisessa tarvittavat ilmoitus-, lupa-, sopimus- sekä turvallisuusasiat. Osaat toimia vastuullisena suunnittelijana ja toimeenpanijana tuotantotiimissä ja ymmärrät aikataulutusten ja logististen ratkaisujen merkityksen.
Osaat valmistautua sopimusneuvotteluihin ja tunnet alan tärkeimmät lainsäädäntöön liittyvät asiat.
Tunnet alan tekniset vaatimukset ja osaat käyttää eri ammattialojen erikoisosaajia tarvittaessa.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä ja
Työssäkäyntiin integroitu oppimisväylä:
Opettajan kanssa sovittava aikataulu ja mahdollisten raportien ja tehtävien määrä.

Itsenäistä suoritusta varten tehtävä saatavana opettajalta 8.1.2024 alkaen.

TKI ja työelämäyhteistyö

Työelämä yhteistyö/projektit ilmoitetaan opintojakson alussa.

Tentit ja muut määräajat

Aikataulut ilmoitetaan Learnissa opintojakson alussa.

Kansainvälinen yhteistyö

Kansainväliset esimerkit tapahtumatuotannoista.

Opiskelijan työmäärä

27h/op

Toteutuksen osien kuvaus

Opintojakson osat jakautuvat tapahtuma- ja ohjelmapalvelujen termistöstä, suunnittelusta, toteutuksesta, arvioinnista ja kehittämistä koostuviin osioihin.

Further information

Lisätiedot opintojakson aikana Learn-alustan kautta.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Suoritetut itsenäiset- ja ryhmätehtävät.
Oppimispäiväkirja ja tapahtumasuunnitelma??

Enrollment

06.04.2023 - 21.04.2023

Timing

04.09.2023 - 29.10.2023

Number of ECTS credits allocated

5 op

Virtual portion

5 op

RDI portion

1 op

Mode of delivery

Distance learning

Unit

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Campus

Ecampus

Teaching languages
  • Finnish
Seats

15 - 40

Degree programmes
  • Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
  • Jaakko Pitkänen
Teacher in charge

Jaakko Pitkänen

Groups
  • MRMI23KV
    Tourism and Service Business, online studies

Objective

You can use terms related to event services and you can describe the basic processes and systems related to quality management.
You can describe the most important legal, ethical and risk management factors.
You know the meaning of sustainability in hospitality services.
You know how to operate in event productions.

Content

What are the key terms and processes in event productions?
What are the most important legal, ethical and risk management factors to take into accout when planning events?
What are the most important quality and responsibility related factors in event productions?
The course involves a practical project with a case company or organization.

Opiskelumateriaali

Opettajan Learn alustalla ilmoittama opiskelumateriaali.
Huhtaniska, T. 2019. Faktaa ja fiilistä tapahtumatuottajalle. E-kirja. Edita

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Hahmotat ja ymmärrät tapahtumatuotannossa ja ohjelmapalveluissa käytettävän ammattisanaston ja termistön. Osaat jäsentää tapahtuma- ja ohjelmapalvelujen tuottamisessa tarvittavat ilmoitus-, lupa-, sopimus- sekä turvallisuusasiat. Osaat toimia vastuullisena suunnittelijana ja toimeenpanijana tuotantotiimissä ja ymmärrät aikataulutusten ja logististen ratkaisujen merkityksen.
Osaat valmistautua sopimusneuvotteluihin ja tunnet alan tärkeimmät lainsäädäntöön liittyvät asiat.
Tunnet alan tekniset vaatimukset ja osaat käyttää eri ammattialojen erikoisosaajia tarvittaessa.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä ja
Työssäkäyntiin integroitu oppimisväylä:
Opettajan kanssa sovittava aikataulu ja mahdollisten raportien ja tehtävien määrä.

Itsenäistä suoritusta varten tehtävä saatavana opettajalta 1.4.2023 alkaen.

TKI ja työelämäyhteistyö

Yritysten, yhdistysten tms. kanssa tehtävät yhteistyösuunnitelmat.

Tentit ja muut määräajat

Aikataulut ilmoitetaan Learnissa opintojakson alussa.

Kansainvälinen yhteistyö

Kansainväliset esimerkit tapahtumatuotannoista.

Opiskelijan työmäärä

27h/op

Toteutuksen osien kuvaus

Opintojakson osat jakautuvat tapahtuma- ja ohjelmapalvelujen termistöstä, suunnittelusta, toteutuksesta, arvioinnista ja kehittämistä koostuviin osioihin.

Further information

Lisätiedot opintojakson aikana Learn-alustan kautta.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Suoritetut itsenäiset ja ryhmätehtävät.
Oppimispäiväkirja ja tapahtumasuunnitelma.

Enrollment

07.11.2022 - 18.11.2022

Timing

09.01.2023 - 05.03.2023

Number of ECTS credits allocated

5 op

Virtual portion

5 op

Mode of delivery

Distance learning

Unit

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Campus

Ecampus

Teaching languages
  • Finnish
Degree programmes
  • Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
  • Jaakko Pitkänen
Teacher in charge

Jaakko Pitkänen

Groups
  • MRMI22SP
    Tourism and Service Business, full-time studies
  • MRKT22SV
    Tourism and service business, online studies

Objective

You can use terms related to event services and you can describe the basic processes and systems related to quality management.
You can describe the most important legal, ethical and risk management factors.
You know the meaning of sustainability in hospitality services.
You know how to operate in event productions.

Content

What are the key terms and processes in event productions?
What are the most important legal, ethical and risk management factors to take into accout when planning events?
What are the most important quality and responsibility related factors in event productions?
The course involves a practical project with a case company or organization.

Opiskelumateriaali

Opettajan ilmoittama opiskelumateriaali.
Huhtaniska, T. 2019. Faktaa ja fiilistä tapahtumatuottajalle. E-kirja. Edita

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Hahmotat ja ymmärrät tapahtumatuotannossa ja ohjelmapalveluissa käytettävän ammattisanaston ja termistön. Osaat jäsentää tapahtuma- ja ohjelmapalvelujen tuottamisessa tarvittavat ilmoitus-, lupa-, sopimus- sekä turvallisuusasiat. Osaat toimia vastuullisena suunnittelijana ja toimeenpanijana tuotantotiimissä ja ymmärrät aikataulutusten ja logististen ratkaisujen merkityksen.
Osaat valmistautua sopimusneuvotteluihin ja tunnet alan tärkeimmät lainsäädäntöön liittyvät asiat.
Tunnet alan tekniset vaatimukset ja osaat käyttää eri ammattialojen erikoisosaajia tarvittaessa.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä ja
Työssäkäyntiin integroitu oppimisväylä:
Opettajan kanssa sovittava aikataulu ja mahdollisten raportien ja tehtävien määrä.

Itsenäistä suoritusta varten tehtävä saatavana opettajalta 1.12.2022 alkaen.

TKI ja työelämäyhteistyö

Yritysten, yhdistysten tms. kanssa tehtävät yhteistyösuunnitelmat.

Tentit ja muut määräajat

Aikataulut ilmoitetaan Learnissa opintojakson alussa.

Kansainvälinen yhteistyö

Kansainväliset esimerkit tapahtumatuotannoista.

Opiskelijan työmäärä

27h/op

Toteutuksen osien kuvaus

Opintojakson osat jakautuvat tapahtuma- ja ohjelmapalvelujen termistöstä, suunnittelusta, toteutuksesta, arvioinnista ja kehittämistä koostuviin osioihin.

Further information

Lisätiedot opintojakson aikana Learn-alustan kautta.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Suoritetut itsenäiset- ja ryhmätehtävät.
Oppimispäiväkirja ja tapahtumasuunnitelma.

Enrollment

06.04.2022 - 22.04.2022

Timing

29.08.2022 - 23.10.2022

Number of ECTS credits allocated

5 op

Virtual portion

2 op

RDI portion

1 op

Mode of delivery

60 % Contact teaching, 40 % Distance learning

Unit

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Campus

Ecampus

Teaching languages
  • Finnish
Degree programmes
  • Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
  • Jaakko Pitkänen
Teacher in charge

Jaakko Pitkänen

Groups
  • MRMI22KV
    Tourism and Service Business, online studies

Objective

You can use terms related to event services and you can describe the basic processes and systems related to quality management.
You can describe the most important legal, ethical and risk management factors.
You know the meaning of sustainability in hospitality services.
You know how to operate in event productions.

Content

What are the key terms and processes in event productions?
What are the most important legal, ethical and risk management factors to take into accout when planning events?
What are the most important quality and responsibility related factors in event productions?
The course involves a practical project with a case company or organization.

Opiskelumateriaali

Opettajan ilmoittama opiskelumateriaali.
Huhtaniska, T. 2019. Faktaa ja fiilistä tapahtumatuottajalle. E-kirja. Edita

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Hahmotat ja ymmärrät tapahtumatuotannossa ja ohjelmapalveluissa käytettävän ammattisanaston ja termistön. Osaat jäsentää tapahtuma- ja ohjelmapalvelujen tuottamisessa tarvittavat ilmoitus-, lupa-, sopimus- sekä turvallisuusasiat. Osaat toimia vastuullisena suunnittelijana ja toimeenpanijana tuotantotiimissä ja ymmärrät aikataulutusten ja logististen ratkaisujen merkityksen.
Osaat valmistautua sopimusneuvotteluihin ja tunnet alan tärkeimmät lainsäädäntöön liittyvät asiat.
Tunnet alan tekniset vaatimukset ja osaat käyttää eri ammattialojen erikoisosaajia tarvittaessa.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä ja
Työssäkäyntiin integroitu oppimisväylä:
Opettajan kanssa sovittava aikataulu ja mahdollisten raportien ja tehtävien määrä.

Itsenäistä suoritusta varten tehtävä saatavana opettajalta 1.4.2022 alkaen.

TKI ja työelämäyhteistyö

Yritysten, yhdistysten tms. kanssa tehtävät yhteistyösuunnitelmat.

Tentit ja muut määräajat

Aikataulut ilmoitetaan Learnissa opintojakson alussa.

Kansainvälinen yhteistyö

Kansainväliset esimerkit tapahtumatuotannoista.

Opiskelijan työmäärä

27h/op

Toteutuksen osien kuvaus

Opintojakson osat jakautuvat tapahtuma- ja ohjelmapalvelujen termistöstä, suunnittelusta, toteutuksesta, arvioinnista ja kehittämistä koostuviin osioihin.

Further information

Lisätiedot opintojakson aikana Learn-alustan kautta.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Suoritetut itsenäiset ja ryhmätehtävät.
Oppimispäiväkirja ja tapahtumasuunnitelma.

Enrollment

08.11.2021 - 21.11.2021

Timing

10.01.2022 - 30.04.2022

Number of ECTS credits allocated

5 op

Mode of delivery

Contact teaching

Unit

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Campus

Mikkeli Campus

Teaching languages
  • Finnish
Degree programmes
  • Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
  • Jaakko Pitkänen
Teacher in charge

Jaakko Pitkänen

Groups
  • MRMI21SP
    Tourism and Service Business, full-time studies

Objective

You can use terms related to event services and you can describe the basic processes and systems related to quality management.
You can describe the most important legal, ethical and risk management factors.
You know the meaning of sustainability in hospitality services.
You know how to operate in event productions.

Content

What are the key terms and processes in event productions?
What are the most important legal, ethical and risk management factors to take into accout when planning events?
What are the most important quality and responsibility related factors in event productions?
The course involves a practical project with a case company or organization.

Opiskelumateriaali

Opettajan ilmoittama opiskelumateriaali.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Hahmotat ja ymmärrät tapahtumatuotannossa ja ohjelmapalveluissa käytettävän ammattisanaston ja termistön. Osaat jäsentää tapahtuma- ja ohjelmapalvelujen tuottamisessa tarvittavat ilmoitus-, lupa-, sopimus- sekä turvallisuusasiat. Osaat toimia vastuullisena suunnittelijana ja toimeenpanijana tuotantotiimissä ja ymmärrät aikataulutusten ja logististen ratkaisujen merkityksen.
Osaat valmistautua sopimusneuvotteluihin ja tunnet alan tärkeimmät lainsäädäntöön liittyvät asiat.
Tunnet alan tekniset vaatimukset ja osaat käyttää eri ammattialojen erikoisosaajia tarvittaessa.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä ja
Työssäkäyntiin integroitu oppimisväylä:
Opettajan kanssa sovittava aikataulu ja mahdollisten raportien ja tehtävien määrä.

TKI ja työelämäyhteistyö

Yritysten, yhdistysten tms. kanssa tehtävät yhteistyösuunnitelmat.

Opiskelijan työmäärä

27h/op

Toteutuksen osien kuvaus

Opintojakson osat jakautuvat tapahtuma- ja ohjelmapalvelujen termistöstä, suunnittelusta, toteutuksesta, arvioinnista ja kehittämistä koostuviin osioihin.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Suoritetut itsenäiset ja ryhmätehtävät.
Oppimispäiväkirja ja tapahtumasuunnitelma.

Enrollment

08.11.2021 - 21.11.2021

Timing

10.01.2022 - 06.03.2022

Number of ECTS credits allocated

5 op

Virtual portion

5 op

Mode of delivery

Distance learning

Unit

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Campus

Ecampus

Teaching languages
  • Finnish
Degree programmes
  • Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
  • Jaakko Pitkänen
Teacher in charge

Jaakko Pitkänen

Groups
  • MRKT21SV
    Tourism and service business, online studies
  • MRMI21SV
    Tourism and Service Business, online studies

Objective

You can use terms related to event services and you can describe the basic processes and systems related to quality management.
You can describe the most important legal, ethical and risk management factors.
You know the meaning of sustainability in hospitality services.
You know how to operate in event productions.

Content

What are the key terms and processes in event productions?
What are the most important legal, ethical and risk management factors to take into accout when planning events?
What are the most important quality and responsibility related factors in event productions?
The course involves a practical project with a case company or organization.

Opiskelumateriaali

Opettajan ilmoittama opiskelumateriaali.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Verkko-opintokokonaisuus.
Hahmotat ja ymmärrät tapahtumatuotannossa ja ohjelmapalveluissa käytettävän ammattisanaston ja termistön. Osaat jäsentää tapahtuma- ja ohjelmapalvelujen tuottamisessa tarvittavat ilmoitus-, lupa-, sopimus- sekä turvallisuusasiat. Osaat toimia vastuullisena suunnittelijana ja toimeenpanijana tuotantotiimissä ja ymmärrät aikataulutusten ja logististen ratkaisujen merkityksen.
Osaat valmistautua sopimusneuvotteluihin ja tunnet alan tärkeimmät lainsäädäntöön liittyvät asiat.
Tunnet alan tekniset vaatimukset ja osaat käyttää eri ammattialojen erikoisosaajia tarvittaessa.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä ja
Työssäkäyntiin integroitu oppimisväylä:
Opettajan kanssa sovittava aikataulu ja mahdollisten raportien ja tehtävien määrä.

TKI ja työelämäyhteistyö

Oman työ- tai harrasteyhteisön puitteissa tehty suunnitelma.

Tentit ja muut määräajat

Aikataulut Learnissa opintojakson alussa.

Opiskelijan työmäärä

27h/op

Toteutuksen osien kuvaus

Opintojakson osat jakautuvat tapahtuma- ja ohjelmapalvelujen termistöstä, suunnittelusta, toteutuksesta, arvioinnista ja kehittämistä koostuviin osioihin.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Suoritetut itsenäiset ja ryhmätehtävät.
Oppimispäiväkirja ja tapahtumasuunnitelma.