Siirry suoraan sisältöön

Yhteisöpedagogin syventävä harjoittelu (15 op)

Toteutuksen tunnus: YP00DU28-3011

Toteutuksen perustiedot


Ajoitus

01.01.2025 - 31.12.2025

Opintopistemäärä

15 op

TKI-osuus

14.5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Toimipiste

Mikkelin kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 50

Koulutus

  • Yhteisöpedagogikoulutus

Opettaja

  • Maija-Sisko Kauppila

Vastuuopettaja

Maija-Sisko Kauppila

Ryhmät

  • YPKV24KM
    Yhteisöpedagogi, päivätoteutus (nuorisokasvatus ja nuorisotyö)

Tavoitteet

Sovellat yhteisöpedagogin osaamista harjoittelussa, jonka tarkoitus on tukea ammatillisuutesi ydintä ja avata tietä työelämään

Sisältö

Miten yhteisöpedagogi voi hyödyntää tietojaan, taitojaan ja osaamistaan ammattialan kehittäjänä ja työyhteisön jäsenenä?
Miten arvioit omaa ammatillista kasvuasi yhteisöpedagogiksi?

Opiskelumateriaali

Harjoitteluun liittyvä materiaali (tiedot harjoittelusta, sopimus, työsuunnitelma, työaikakirjanpito, arviointi ja harjoitteluraportti) löytyy Workseed ohjelmasta.

Yksilölliset oppimisväylät

Yhteisöpedagogin syventävä harjoittelu toteutetaan sellaisessa alan organisaatiossa, joka mahdollistaa harjoittelutavoitteiden toteutumisen, tukee opiskelijan ammatillista kasvua ja edesauttaa alalle työllistymistä. Harjoittelupaikkasi voi olla esim. järjestö, kunnallinen toimija, hyvinvointialue, aluehallinto, hanke tai projekti, kouluyhteisö, tapahtuma, työpaja, nuorisokeskus, monikulttuurikeskus jne. Harjoittelun voi toteuttaa myös ulkomailla.
Harjoittelun toteutuksesta sovitaan opiskelijavastaavan kanssa hops-keskustelujen yhteydessä.

TKI ja työelämäyhteistyö

Harjoittelu suoritetaan työelämässä opiskelijan hankkimassa harjoittelupaikassa.

Tentit ja muut määräajat

Harjoittelusopimus laaditaan vähintään kaksi viikkoa ennen harjoittelun alkua. Harjoittelun puolivälissä tai sen jälkeen käydään harjoittelun ohjauskeskustelu harjoittelupaikan ohjaajan, opiskelijan ja ohjaavan opettajan kesken Teamsissa. Opiskelija palauttaa harjoitteluraportin kuukauden sisällä harjoittelun päättymisestä ohjaavalle opettajalle. Opettajien vapaajaksojen aikana harjoittelusopimuksia ei voida laatia eikä ohjauskeskusteluja järjestää.

Kansainvälinen yhteistyö

Harjoittelun voi toteuttaa myös ulkomailla. Hyödynnä kansainvälisyysinfossa saamaasi materiaaleja ja ohjeita. Lisää voit kysyä opiskelijavastaavaltasi, kansainvälisyysvastuuopettajalta Tommi Pantzarilta tai kv-palveluneuvojalta. Kansainvälisen harjoittelun suunnittelu on käynnistettävä viimeistään 6kk ennen harjoittelun alkua, mieluummin jo 1 vuosi aiemmin.

Opiskelijan työmäärä

1 op vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä. 15 op:n harjoittelussa opiskelijan työmäärä työpaikalla on n. 405 t. Opiskelija kirjaa työaikansa Workseed-järjestelmään.
Harjoittelun voi tehdä myös pidemmällä aikavälillä, jolloin harjoittelutunteja kertyy vähemmän viikon aikana (työssäkäyvien mahdollisuus)

Lisätietoja opiskelijoille

Harjoittelun aloittamisen edellytys on kerran opintojen aikana koulutusjohtajalle esitetty rikostaustaote.
Harjoittelu suositellaan toteutettavaksi opintojen loppupuolella tai kun opiskelija on tehnyt vähintään puolet yhteisöpedagogitutkintoon kuuluvista opinnoista sekä suorittanut kaksi ensimmäistä harjoittelua (5 op ja 10 op).

Harjoittelu on mahdollista suorittaa osana Juvenia Akatemiaa, jos haet Akatemiaan ensi kevääksi. Lisätietoja: Katja Komonen tai Sari Miettinen.

Mikäli opiskelija tunnistaa omaavansa Yhteisöpedagogi syventävän harjoittelun tavoitteisiin ja sisältöön yhdistyvää aiempaa osaamista, hänellä on mahdollisuus hakea osaamisen tunnustamista Pepissä tehtävän hakemuksen kautta.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Harjoittelun arviointi: hyväksytty/hylätty.