Skip to main content

Nutrition for sports and physical activityLaajuus (5 cr)

Code: FJ00DK76

Credits

5 op

Teaching language

  • Finnish

Responsible person

  • Suvi Lamberg

Objective

You are able to apply your knowledge of nutrition to support strength and endurance training and weight control.
You are able to apply your knowledge of nutrition when guiding and counseling athletes and people exercising regularly.

Content

What is the relation between nutrition and physical activity?
What is energy metabolism?
How does physical activity affect the need, supply and use of energy?
How does the balance of nutrition and fluid influence the recovery from sports and physical activities?
What aspects of nutrition must be considered, when guiding people in different physical activities?

Qualifications

Participation in the course requires that the first year studies have been completed or equivalent knowledge and skills gained.

Enrollment

07.04.2025 - 21.04.2025

Timing

01.09.2025 - 31.12.2025

Number of ECTS credits allocated

5 op

Virtual portion

5 op

Mode of delivery

Distance learning

Unit

Department of Social Services and Health Care

Campus

Savonlinna Campus

Teaching languages
  • Finnish
Degree programmes
  • Degree Programme in Podiatry
  • Degree Programme in Physiotherapy
  • Degree Programme in Physical Education
Teachers
  • Laura Saar
Groups
  • JTSA23KVM
    Jalkaterapeutti, verkkopainotteinen monimuotototeutus

Objective

You are able to apply your knowledge of nutrition to support strength and endurance training and weight control.
You are able to apply your knowledge of nutrition when guiding and counseling athletes and people exercising regularly.

Content

What is the relation between nutrition and physical activity?
What is energy metabolism?
How does physical activity affect the need, supply and use of energy?
How does the balance of nutrition and fluid influence the recovery from sports and physical activities?
What aspects of nutrition must be considered, when guiding people in different physical activities?

Opiskelumateriaali

Ilander, O., Heikura, I., Hietavala, E., Laakso, M., Manner, L. & Mursu, J. 2021. Liikuntaravitsemus 3.0. 1. painos. Lahti: VK-Kustannus Oy.

Muu opintojaksolla osoitettu materiaali. Opintojaksolla edellytetään myös aktiivista, itsenäistä tiedonhakua opiskeltavista aiheista.

Yksilölliset oppimisväylät

Opintojakso toteutetaan verkko-opintoina.

Opintojakso toteutetaan kesä- ja syyslukukaudella 2024.
- Kesälukukauden opintoihin ilmoittaudutaan 18.3. – 28.3.2024. Kesäopintojakson toteutusaika on 1.6. – 31.7.2024.

- Syyslukukauden opintoihin ilmoittaudutaan 8.4. – 21.4.2024. Syyslukukaudella opintojakson toteutusaika on 2.9. – 8.12.2024

Jos opiskelijalla on aikaisempia opintoja ravitsemuksesta, voidaan opintojakson eri osia ahotoida. Ahotointiin littyvissä asioissa tulee ottaa yhteys opintojakson opettajaan viikon sisällä opintojakson toteutuksen alkamisesta.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojakso ei sisällä varsinaista TKI ja työelämäyhteistyötä. Tehtävät on suunniteltu niin, että niissä vaaditaan myös vähintään kevyttä liikuntaa ja oman ruokavalion tarkkailua.

Tentit ja muut määräajat

Opintojakso sisältää oppimistehtäviä ja kaksi (2) verkkotenttiä. Kaikki opintojakson tehtävät ja tentit tulee olla tehtynä/palautettuna opintojakson toteutuksen aikana.

Kansainvälinen yhteistyö

-

Opiskelijan työmäärä

Opintojakson laajuus on 5 op, mikä vastaa 135 tuntia opiskelijan työtä. Opintojaksolla on itsenäisesti tehtäviä oppimistehtäviä ja verkkotenttejä sekä toisten opiskelijoiden tehtävien vertaiskommentointia.

Toteutuksen osien kuvaus

Opinnot etenevät aihealueittain:

1. Ravitsemustieto (1 op)
2. Energiantarve, energiansaanti ja energiankulutus liikunnan aikana (2 op)
3. Ravitsemus, nestetasapaino ja palautuminen harjoittelun ja painonhallinnan tukena (2 op)

Further information

Opintojaksolla tarvitset tietokoneen. Opintojakson oppimistehtävissä edellytetään tiedonhaun, kirjallisten tehtävien ja lähdeviittausten hallintaa.

Opintojakso toteutetaan kesä- ja syyslukukaudella 2024.
- Kesälukukauden opintoihin ilmoittaudutaan 18.3. – 28.3.2024. Kesäopintojakson toteutusaika on 1.6. – 31.7.2024.

- Syyslukukauden opintoihin ilmoittaudutaan 8.4. – 21.4.2024. Syyslukukaudella opintojakson toteutusaika on 2.9. – 8.12.2024

Evaluation scale

Approved/Failed

Assessment methods and criteria

Opintojakso arvioidaan hyväksytty / hylätty.

Oppimistehtävät arvioidaan hyväksytty - hylätty / täydennettävä. Arvioinnissa käytetään Xamkin AMK-opiskelijan valmistumisvaiheen osaamisen mukaisia arvioinnin kriteereitä. Kaikki opintojakson tehtävät ja tentit tulee olla tehtynä hyväksytysti, jotta opintojakson kokonaisuus (5 op) arvioidaan hyväksytyksi.

Qualifications

Participation in the course requires that the first year studies have been completed or equivalent knowledge and skills gained.

Enrollment

04.11.2024 - 17.11.2024

Timing

13.01.2025 - 31.05.2025

Number of ECTS credits allocated

5 op

Virtual portion

5 op

Mode of delivery

Distance learning

Unit

Department of Social Services and Health Care

Campus

Ecampus

Teaching languages
  • Finnish
Seats

20 - 40

Degree programmes
  • Degree Programme in Podiatry
  • Degree Programme in Physiotherapy
  • Degree Programme in Physical Education
Teachers
  • Laura Saar
Groups
  • FTSA23KP
    Physiotherapy, full-time studies

Objective

You are able to apply your knowledge of nutrition to support strength and endurance training and weight control.
You are able to apply your knowledge of nutrition when guiding and counseling athletes and people exercising regularly.

Content

What is the relation between nutrition and physical activity?
What is energy metabolism?
How does physical activity affect the need, supply and use of energy?
How does the balance of nutrition and fluid influence the recovery from sports and physical activities?
What aspects of nutrition must be considered, when guiding people in different physical activities?

Opiskelumateriaali

Ilander, O., Heikura, I., Hietavala, E., Laakso, M., Manner, L. & Mursu, J. 2021. Liikuntaravitsemus 3.0. 1. painos. Lahti: VK-Kustannus Oy.

Muu opintojaksolla osoitettu materiaali. Opintojaksolla edellytetään myös aktiivista, itsenäistä tiedonhakua opiskeltavista aiheista.

Yksilölliset oppimisväylät

Opintojakso toteutetaan verkko-opintoina.

Jos opiskelijalla on aikaisempia opintoja ravitsemuksesta, voidaan opintojakson eri osia ahotoida. Ahotointiin littyvissä asioissa tulee ottaa yhteys opintojakson opettajaan viikon sisällä opintojakson toteutuksen alkamisesta.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojakso ei sisällä varsinaista TKI ja työelämäyhteistyötä. Opintojaksolla hankittua osaamista voit hyödyntää työelämässä.

Tentit ja muut määräajat

Opintojakso sisältää neljä (4) oppimistehtävää ja kaksi (2) verkkotenttiä. Kaikki opintojakson tehtävät ja tentit tulee olla tehtynä/palautettuna opintojakson toteutuksen aikana.

Opiskelijan työmäärä

Opintojakson laajuus on 5 op, mikä vastaa 135 tuntia opiskelijan työtä. Opintojaksolla on itsenäisesti tehtäviä oppimistehtäviä ja verkkotenttejä sekä toisten opiskelijoiden tehtävien vertaiskommentointia.

Toteutuksen osien kuvaus

Opinnot etenevät aihealueittain:

1. Ravitsemustieto (1 op)
2. Energiantarve, energiansaanti ja energiankulutus liikunnan aikana (2 op)
3. Ravitsemus, nestetasapaino ja palautuminen harjoittelun ja painonhallinnan tukena (2 op)

Further information

Opintojaksolla tarvitset tietokoneen. Opintojakson oppimistehtävissä edellytetään tiedonhaun, kirjallisten tehtävien ja lähdeviittausten hallintaa.

Opintojakson oppimistehtävät on suunniteltu niin, että niissä vaaditaan myös vähintään kevyttä liikuntaa ja oman ruokavalion tarkkailua.

Evaluation scale

Approved/Failed

Assessment methods and criteria

Opintojakso arvioidaan hyväksytty / hylätty.

Oppimistehtävät arvioidaan hyväksytty - hylätty / täydennettävä. Arvioinnissa käytetään Xamkin AMK-opiskelijan valmistumisvaiheen osaamisen mukaisia arvioinnin kriteereitä. Kaikki opintojakson tehtävät ja tentit tulee olla tehtynä hyväksytysti, jotta opintojakson kokonaisuus (5 op) arvioidaan hyväksytyksi.

Qualifications

Participation in the course requires that the first year studies have been completed or equivalent knowledge and skills gained.

Enrollment

08.04.2024 - 21.04.2024

Timing

02.09.2024 - 08.12.2024

Number of ECTS credits allocated

5 op

Virtual portion

5 op

Mode of delivery

Distance learning

Unit

Department of Social Services and Health Care

Campus

Ecampus

Teaching languages
  • Finnish
Seats

20 - 40

Degree programmes
  • Degree Programme in Podiatry
  • Degree Programme in Physiotherapy
  • Degree Programme in Physical Education
Teachers
  • Johanna Vesanto
Groups
  • FTSA22SM
    Physiotherapy, part-time studies

Objective

You are able to apply your knowledge of nutrition to support strength and endurance training and weight control.
You are able to apply your knowledge of nutrition when guiding and counseling athletes and people exercising regularly.

Content

What is the relation between nutrition and physical activity?
What is energy metabolism?
How does physical activity affect the need, supply and use of energy?
How does the balance of nutrition and fluid influence the recovery from sports and physical activities?
What aspects of nutrition must be considered, when guiding people in different physical activities?

Opiskelumateriaali

Ilander, O., Heikura, I., Hietavala, E., Laakso, M., Manner, L. & Mursu, J. 2021. Liikuntaravitsemus 3.0. 1. painos. Lahti: VK-Kustannus Oy.

Muu opintojaksolla osoitettu materiaali. Opintojaksolla edellytetään myös aktiivista, itsenäistä tiedonhakua opiskeltavista aiheista.

Yksilölliset oppimisväylät

Opintojakso toteutetaan verkko-opintoina.

Opintojakso toteutetaan kesä- ja syyslukukaudella 2024.
- Kesälukukauden opintoihin ilmoittaudutaan 18.3. – 28.3.2024. Kesäopintojakson toteutusaika on 1.6. – 31.7.2024.

- Syyslukukauden opintoihin ilmoittaudutaan 8.4. – 21.4.2024. Syyslukukaudella opintojakson toteutusaika on 2.9. – 8.12.2024

Jos opiskelijalla on aikaisempia opintoja ravitsemuksesta, voidaan opintojakson eri osia ahotoida. Ahotointiin littyvissä asioissa tulee ottaa yhteys opintojakson opettajaan viikon sisällä opintojakson toteutuksen alkamisesta.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojakso ei sisällä varsinaista TKI ja työelämäyhteistyötä. Tehtävät on suunniteltu niin, että niissä vaaditaan myös vähintään kevyttä liikuntaa ja oman ruokavalion tarkkailua.

Tentit ja muut määräajat

Opintojakso sisältää oppimistehtäviä ja kaksi (2) verkkotenttiä. Kaikki opintojakson tehtävät ja tentit tulee olla tehtynä/palautettuna opintojakson toteutuksen aikana.

Kansainvälinen yhteistyö

-

Opiskelijan työmäärä

Opintojakson laajuus on 5 op, mikä vastaa 135 tuntia opiskelijan työtä. Opintojaksolla on itsenäisesti tehtäviä oppimistehtäviä ja verkkotenttejä sekä toisten opiskelijoiden tehtävien vertaiskommentointia.

Toteutuksen osien kuvaus

Opinnot etenevät aihealueittain:

1. Ravitsemustieto (1 op)
2. Energiantarve, energiansaanti ja energiankulutus liikunnan aikana (2 op)
3. Ravitsemus, nestetasapaino ja palautuminen harjoittelun ja painonhallinnan tukena (2 op)

Further information

Opintojaksolla tarvitset tietokoneen. Opintojakson oppimistehtävissä edellytetään tiedonhaun, kirjallisten tehtävien ja lähdeviittausten hallintaa.

Opintojakso toteutetaan kesä- ja syyslukukaudella 2024.
- Kesälukukauden opintoihin ilmoittaudutaan 18.3. – 28.3.2024. Kesäopintojakson toteutusaika on 1.6. – 31.7.2024.

- Syyslukukauden opintoihin ilmoittaudutaan 8.4. – 21.4.2024. Syyslukukaudella opintojakson toteutusaika on 2.9. – 8.12.2024

Evaluation scale

Approved/Failed

Assessment methods and criteria

Opintojakso arvioidaan hyväksytty / hylätty.

Oppimistehtävät arvioidaan hyväksytty - hylätty / täydennettävä. Arvioinnissa käytetään Xamkin AMK-opiskelijan valmistumisvaiheen osaamisen mukaisia arvioinnin kriteereitä. Kaikki opintojakson tehtävät ja tentit tulee olla tehtynä hyväksytysti, jotta opintojakson kokonaisuus (5 op) arvioidaan hyväksytyksi.

Qualifications

Participation in the course requires that the first year studies have been completed or equivalent knowledge and skills gained.

Enrollment

06.11.2023 - 17.11.2023

Timing

08.01.2024 - 20.05.2024

Number of ECTS credits allocated

5 op

Virtual portion

5 op

Mode of delivery

Distance learning

Unit

(Department of Sports and Rehabilitation)

Campus

Ecampus

Teaching languages
  • Finnish
Seats

20 - 40

Degree programmes
  • Degree Programme in Podiatry
  • Degree Programme in Physiotherapy
  • Degree Programme in Physical Education
Teachers
  • Johanna Vesanto
Groups
  • JTSA21SM
    Podiatry, part-time studies
  • FTSA22KP
    Physiotherapy, full-time studies
  • FTSA22SM
    Physiotherapy, part-time studies
  • JTSA22SM
    Podiatry, part-time studies

Objective

You are able to apply your knowledge of nutrition to support strength and endurance training and weight control.
You are able to apply your knowledge of nutrition when guiding and counseling athletes and people exercising regularly.

Content

What is the relation between nutrition and physical activity?
What is energy metabolism?
How does physical activity affect the need, supply and use of energy?
How does the balance of nutrition and fluid influence the recovery from sports and physical activities?
What aspects of nutrition must be considered, when guiding people in different physical activities?

Opiskelumateriaali

Ilander, O., Heikura, I., Hietavala, E., Laakso, M., Manner, L. & Mursu, J. 2021. Liikuntaravitsemus 3.0. 1. painos. Lahti: VK-Kustannus Oy.

Muu opintojaksolla osoitettu materiaali. Opintojaksolla edellytetään myös aktiivista, itsenäistä tiedonhakua opiskeltavista aiheista.

Yksilölliset oppimisväylät

Opintojakso toteutetaan verkko-opintoina.

Jos opiskelijalla on aikaisempia opintoja ravitsemuksesta, voidaan opintojakson eri osia ahotoida. Ahotointiin littyvissä asioissa tulee ottaa yhteys opintojakson opettajaan viikon sisällä opintojakson toteutuksen alkamisesta.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojakso ei sisällä varsinaista TKI ja työelämäyhteistyötä. Tehtävät on suunniteltu niin, että niissä vaaditaan myös vähintään kevyttä liikuntaa ja oman ruokavalion tarkkailua.

Tentit ja muut määräajat

Opintojakso sisältää neljä (4) oppimistehtävää ja kaksi (2) verkkotenttiä. Kaikki opintojakson tehtävät ja tentit tulee olla tehtynä/palautettuna opintojakson toteutuksen aikana.

Kansainvälinen yhteistyö

-

Opiskelijan työmäärä

Opintojakson laajuus on 5 op, mikä vastaa 135 tuntia opiskelijan työtä. Opintojaksolla on itsenäisesti tehtäviä oppimistehtäviä ja verkkotenttejä sekä toisten opiskelijoiden tehtävien vertaiskommentointia.

Toteutuksen osien kuvaus

Opinnot etenevät aihealueittain:

1. Ravitsemustieto (1 op)
2. Energiantarve, energiansaanti ja energiankulutus liikunnan aikana (2 op)
3. Ravitsemus, nestetasapaino ja palautuminen harjoittelun ja painonhallinnan tukena (2 op)

Further information

Opintojaksolla tarvitset tietokoneen. Opintojakson oppimistehtävissä edellytetään tiedonhaun, kirjallisten tehtävien ja lähdeviittausten hallintaa.

Evaluation scale

Approved/Failed

Assessment methods and criteria

Opintojakso arvioidaan hyväksytty / hylätty.

Oppimistehtävät arvioidaan hyväksytty - hylätty / täydennettävä. Arvioinnissa käytetään Xamkin AMK-opiskelijan valmistumisvaiheen osaamisen mukaisia arvioinnin kriteereitä. Kaikki opintojakson tehtävät ja tentit tulee olla tehtynä hyväksytysti, jotta opintojakson kokonaisuus (5 op) arvioidaan hyväksytyksi.

Qualifications

Participation in the course requires that the first year studies have been completed or equivalent knowledge and skills gained.

Enrollment

06.04.2023 - 21.04.2023

Timing

04.09.2023 - 01.12.2023

Number of ECTS credits allocated

5 op

Virtual portion

5 op

Mode of delivery

Distance learning

Unit

(Department of Sports and Rehabilitation)

Campus

Ecampus

Teaching languages
  • Finnish
Seats

20 - 40

Degree programmes
  • Degree Programme in Podiatry
  • Degree Programme in Physiotherapy
  • Degree Programme in Physical Education
Teachers
  • Johanna Vesanto
Teacher in charge

Johanna Vesanto

Groups
  • JTSA21SM
    Podiatry, part-time studies
  • FTSA21KP
    Physiotherapy, full-time studies
  • FTSA21SM
    Physiotherapy, part-time studies

Objective

You are able to apply your knowledge of nutrition to support strength and endurance training and weight control.
You are able to apply your knowledge of nutrition when guiding and counseling athletes and people exercising regularly.

Content

What is the relation between nutrition and physical activity?
What is energy metabolism?
How does physical activity affect the need, supply and use of energy?
How does the balance of nutrition and fluid influence the recovery from sports and physical activities?
What aspects of nutrition must be considered, when guiding people in different physical activities?

Opiskelumateriaali

For example, Jeukendrup, A. & Gleeson, M. 2019. Sport nutrition. Third Edition. Champaign, IL: Human Kinetics.

Learning materials for independent study on the Learn eLearning environment. Studying the subjects also requires an active, independent search for information.

Yksilölliset oppimisväylät

This course is 5 ECTS credits and is carried out online in Learn eLearning environment. The course is in Finnish. It is possible to complete the course between 1 June 2023 and 31 July 2023.

TKI ja työelämäyhteistyö

The course does not actually have working life cooperation. In the learning tasks, you should also monitor your exercise and eating habits.

Tentit ja muut määräajat

The course includes four (4) learning tasks and two (2) exams that must be must be completed / returned for evaluation during the course period.

Opiskelijan työmäärä

The course is 5 ECTS credits which means about 135 hours of independent work for students. The course includes exams and learning tasks. Learning tasks may also include discussions with other students

Toteutuksen osien kuvaus

The content of the course consists of three topics related to:

1. Basic knowledge of nutrition (1 course credit)
2. Energy demand and consumption during exercise, energy metabolism (2 course credits)
3. Nutrition, fluid balance and recovery to support endurance and strength training and weight management (2 course credits)

Further information

You need a computer during the course.

Evaluation scale

Approved/Failed

Assessment methods and criteria

The course is assessed as pass / fail.

The exams and learning tasks of the course must be completed / returned for evaluation during your course period. More detailed evaluation criteria can be found on the course platform.

Qualifications

Participation in the course requires that the first year studies have been completed or equivalent knowledge and skills gained.

Enrollment

07.11.2022 - 18.11.2022

Timing

02.01.2023 - 22.05.2023

Number of ECTS credits allocated

5 op

Virtual portion

5 op

Mode of delivery

Distance learning

Unit

(Department of Sports and Rehabilitation)

Campus

Ecampus

Teaching languages
  • Finnish
Seats

20 - 40

Degree programmes
  • Degree Programme in Podiatry
  • Degree Programme in Physiotherapy
  • Degree Programme in Physical Education
Teachers
  • Johanna Vesanto
Groups
  • FTSA20KP
    Physiotherapy, full-time studies
  • FTSA20SM
    Physiotherapy, part-time studies
  • FTSA21KP
    Physiotherapy, full-time studies
  • JTSA20SM
    Podiatry, part-time studies
  • FTSA21SM
    Physiotherapy, part-time studies

Objective

You are able to apply your knowledge of nutrition to support strength and endurance training and weight control.
You are able to apply your knowledge of nutrition when guiding and counseling athletes and people exercising regularly.

Content

What is the relation between nutrition and physical activity?
What is energy metabolism?
How does physical activity affect the need, supply and use of energy?
How does the balance of nutrition and fluid influence the recovery from sports and physical activities?
What aspects of nutrition must be considered, when guiding people in different physical activities?

Opiskelumateriaali

Jeukendrup, A. & Gleeson, M. 2019. Sport nutrition. Third Edition. Champaign, IL: Human Kinetics.

Learning materials for independent study on the Learn eLearning environment. Studying the subjects also requires an active, independent search for information.

Yksilölliset oppimisväylät

The course is 5 ECTS credits and is carried out online in Learn eLearning environment. The course is in Finnish.

TKI ja työelämäyhteistyö

The course does not actually have working life cooperation. In the learning tasks, you should also monitor your exercise and eating habits.

Tentit ja muut määräajat

The exams and learning tasks of the course must be completed / returned for evaluation during your course period.

Opiskelijan työmäärä

The course is 5 ECTS credits which means about 135 hours of independent work for students. The course includes exams and learning tasks. Learning tasks may also include discussions with other students.

Toteutuksen osien kuvaus

The content of the course consists of three topics related to:

1. Basic knowledge of nutrition (1 course credit)
2. Energy demand and consumption during exercise, energy metabolism (2 course credits)
3. Nutrition, fluid balance and recovery to support endurance and strength training and weight management (2 course credits)

Further information

You need a computer during the course.

Evaluation scale

Approved/Failed

Assessment methods and criteria

The course is assessed as pass / fail.
The exams and learning tasks of the course must be completed / returned for evaluation during your course period. More detailed evaluation criteria can be found on the course platform.

Qualifications

Participation in the course requires that the first year studies have been completed or equivalent knowledge and skills gained.

Enrollment

08.11.2021 - 21.11.2021

Timing

10.01.2022 - 07.12.2022

Number of ECTS credits allocated

5 op

Virtual portion

5 op

Mode of delivery

Distance learning

Unit

(Department of Sports and Rehabilitation)

Campus

Ecampus

Teaching languages
  • Finnish
Seats

1 - 60

Degree programmes
  • Degree Programme in Podiatry
  • Degree Programme in Physiotherapy
  • Degree Programme in Physical Education
Teachers
  • Johanna Vesanto
Teacher in charge

Johanna Vesanto

Groups
  • FTSA20KP
    Physiotherapy, full-time studies
  • FTSA20SM
    Physiotherapy, part-time studies

Objective

You are able to apply your knowledge of nutrition to support strength and endurance training and weight control.
You are able to apply your knowledge of nutrition when guiding and counseling athletes and people exercising regularly.

Content

What is the relation between nutrition and physical activity?
What is energy metabolism?
How does physical activity affect the need, supply and use of energy?
How does the balance of nutrition and fluid influence the recovery from sports and physical activities?
What aspects of nutrition must be considered, when guiding people in different physical activities?

Opiskelumateriaali

Ilander, O., Heikura, I., Hietavala, E., Laakso, M., Manner, L. & Mursu, J. 2021. Liikuntaravitsemus 3.0 (1. painos.). VK-Kustannus Oy.

(tai vanhempi teos Ilander O., Laaksonen M., Lindblad P., Mursu J. 2014. Liikuntaravitsemus. VK- kustannus Oy.)

Rinta M. 2015. Syö, liiku ja kehity. Liikkujan ravitsemus käytännössä. Fitra.

Muu opettajan osoittama materiaali.

Yksilölliset oppimisväylät

Jos opiskelijalla on aikaisempia opintoja ravitsemuksesta, voidaan opintojakson eri osia ahotoida.

TKI ja työelämäyhteistyö

Ei sisällä varsinaista käytännön harjoittelua. Tehtävät on suunniteltu niin, että niissä vaaditaan myös vähintään kevyttä liikuntaa ja oman ruokavalion tarkkailua.

Tentit ja muut määräajat

Opintojaksolla on kaksi tenttiä, jotka voi suorittaa oman aikataulun mukaisesti. Tentit arvioidaan hyväksytty - hylätty.

Opiskelijan työmäärä

Opiskelijan työmäärä 135 tuntia, koostuen kahdesta verkkotentistä, itsenäisesti verkkotehtävistä sekä toisten opiskelijoiden tehtävien referoinnista.

Toteutuksen osien kuvaus

Opinnot etenevät aihealueittain:

Ravitsemustieto (1 op)

Energiantarve ja –saanti sekä energiankulutus liikunnan aikana (2 op)

Ravitsemus, nestetasapaino ja palautuminen (2 op)
kestävyysharjoittelun tukena
voimaharjoittelun tukena
painonhallinnassa/ kiinteytyksessä

Evaluation scale

Approved/Failed

Assessment methods and criteria

Osaat
- käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä.
- arvioida käyttämiäsi tietolähteitä kriittisesti.
- työskennellä ryhmän jäsenenä asiantuntijatehtävissä, työelämässä sekä huomata ja kuvata ammattialan ongelmia.
- arvioida toimintaa asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa.
- valita tarkoituksenmukaiset mallit, menetelmät, ohjelmistot ja tekniikat ja perustella valinnan.
- edistää ryhmän tavoitteellista toimintaa.
- soveltaa kriittisesti oman alan eettisiä periaatteita eri tilanteissa.

Qualifications

Participation in the course requires that the first year studies have been completed or equivalent knowledge and skills gained.