Nutrition for sports and physical activityLaajuus (5 cr)
Code: FJ00DK76
Credits
5 op
Teaching language
- Finnish
Responsible person
- Suvi Lamberg
Objective
You are able to apply your knowledge of nutrition to support strength and endurance training and weight control.
You are able to apply your knowledge of nutrition when guiding and counseling athletes and people exercising regularly.
Content
What is the relation between nutrition and physical activity?
What is energy metabolism?
How does physical activity affect the need, supply and use of energy?
How does the balance of nutrition and fluid influence the recovery from sports and physical activities?
What aspects of nutrition must be considered, when guiding people in different physical activities?
Qualifications
Participation in the course requires that the first year studies have been completed or equivalent knowledge and skills gained.
Enrollment
07.04.2025 - 21.04.2025
Timing
01.09.2025 - 31.12.2025
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
5 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Department of Social Services and Health Care
Campus
Savonlinna Campus
Teaching languages
- Finnish
Degree programmes
- Degree Programme in Podiatry
- Degree Programme in Physiotherapy
- Degree Programme in Physical Education
Teachers
- Laura Saar
Groups
-
JTSA23KVMJalkaterapeutti, verkkopainotteinen monimuotototeutus
Objective
You are able to apply your knowledge of nutrition to support strength and endurance training and weight control.
You are able to apply your knowledge of nutrition when guiding and counseling athletes and people exercising regularly.
Content
What is the relation between nutrition and physical activity?
What is energy metabolism?
How does physical activity affect the need, supply and use of energy?
How does the balance of nutrition and fluid influence the recovery from sports and physical activities?
What aspects of nutrition must be considered, when guiding people in different physical activities?
Opiskelumateriaali
Ilander, O., Heikura, I., Hietavala, E., Laakso, M., Manner, L. & Mursu, J. 2021. Liikuntaravitsemus 3.0. 1. painos. Lahti: VK-Kustannus Oy.
Muu opintojaksolla osoitettu materiaali. Opintojaksolla edellytetään myös aktiivista, itsenäistä tiedonhakua opiskeltavista aiheista.
Yksilölliset oppimisväylät
Opintojakso toteutetaan verkko-opintoina.
Opintojakso toteutetaan kesä- ja syyslukukaudella 2024.
- Kesälukukauden opintoihin ilmoittaudutaan 18.3. – 28.3.2024. Kesäopintojakson toteutusaika on 1.6. – 31.7.2024.
- Syyslukukauden opintoihin ilmoittaudutaan 8.4. – 21.4.2024. Syyslukukaudella opintojakson toteutusaika on 2.9. – 8.12.2024
Jos opiskelijalla on aikaisempia opintoja ravitsemuksesta, voidaan opintojakson eri osia ahotoida. Ahotointiin littyvissä asioissa tulee ottaa yhteys opintojakson opettajaan viikon sisällä opintojakson toteutuksen alkamisesta.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojakso ei sisällä varsinaista TKI ja työelämäyhteistyötä. Tehtävät on suunniteltu niin, että niissä vaaditaan myös vähintään kevyttä liikuntaa ja oman ruokavalion tarkkailua.
Tentit ja muut määräajat
Opintojakso sisältää oppimistehtäviä ja kaksi (2) verkkotenttiä. Kaikki opintojakson tehtävät ja tentit tulee olla tehtynä/palautettuna opintojakson toteutuksen aikana.
Kansainvälinen yhteistyö
-
Opiskelijan työmäärä
Opintojakson laajuus on 5 op, mikä vastaa 135 tuntia opiskelijan työtä. Opintojaksolla on itsenäisesti tehtäviä oppimistehtäviä ja verkkotenttejä sekä toisten opiskelijoiden tehtävien vertaiskommentointia.
Toteutuksen osien kuvaus
Opinnot etenevät aihealueittain:
1. Ravitsemustieto (1 op)
2. Energiantarve, energiansaanti ja energiankulutus liikunnan aikana (2 op)
3. Ravitsemus, nestetasapaino ja palautuminen harjoittelun ja painonhallinnan tukena (2 op)
Further information
Opintojaksolla tarvitset tietokoneen. Opintojakson oppimistehtävissä edellytetään tiedonhaun, kirjallisten tehtävien ja lähdeviittausten hallintaa.
Opintojakso toteutetaan kesä- ja syyslukukaudella 2024.
- Kesälukukauden opintoihin ilmoittaudutaan 18.3. – 28.3.2024. Kesäopintojakson toteutusaika on 1.6. – 31.7.2024.
- Syyslukukauden opintoihin ilmoittaudutaan 8.4. – 21.4.2024. Syyslukukaudella opintojakson toteutusaika on 2.9. – 8.12.2024
Evaluation scale
Approved/Failed
Assessment methods and criteria
Opintojakso arvioidaan hyväksytty / hylätty.
Oppimistehtävät arvioidaan hyväksytty - hylätty / täydennettävä. Arvioinnissa käytetään Xamkin AMK-opiskelijan valmistumisvaiheen osaamisen mukaisia arvioinnin kriteereitä. Kaikki opintojakson tehtävät ja tentit tulee olla tehtynä hyväksytysti, jotta opintojakson kokonaisuus (5 op) arvioidaan hyväksytyksi.
Qualifications
Participation in the course requires that the first year studies have been completed or equivalent knowledge and skills gained.
Enrollment
04.11.2024 - 17.11.2024
Timing
13.01.2025 - 31.05.2025
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
5 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Department of Social Services and Health Care
Campus
Ecampus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
- Degree Programme in Podiatry
- Degree Programme in Physiotherapy
- Degree Programme in Physical Education
Teachers
- Laura Saar
Groups
-
FTSA23KPPhysiotherapy, full-time studies
Objective
You are able to apply your knowledge of nutrition to support strength and endurance training and weight control.
You are able to apply your knowledge of nutrition when guiding and counseling athletes and people exercising regularly.
Content
What is the relation between nutrition and physical activity?
What is energy metabolism?
How does physical activity affect the need, supply and use of energy?
How does the balance of nutrition and fluid influence the recovery from sports and physical activities?
What aspects of nutrition must be considered, when guiding people in different physical activities?
Opiskelumateriaali
Ilander, O., Heikura, I., Hietavala, E., Laakso, M., Manner, L. & Mursu, J. 2021. Liikuntaravitsemus 3.0. 1. painos. Lahti: VK-Kustannus Oy.
Muu opintojaksolla osoitettu materiaali. Opintojaksolla edellytetään myös aktiivista, itsenäistä tiedonhakua opiskeltavista aiheista.
Yksilölliset oppimisväylät
Opintojakso toteutetaan verkko-opintoina.
Jos opiskelijalla on aikaisempia opintoja ravitsemuksesta, voidaan opintojakson eri osia ahotoida. Ahotointiin littyvissä asioissa tulee ottaa yhteys opintojakson opettajaan viikon sisällä opintojakson toteutuksen alkamisesta.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojakso ei sisällä varsinaista TKI ja työelämäyhteistyötä. Opintojaksolla hankittua osaamista voit hyödyntää työelämässä.
Tentit ja muut määräajat
Opintojakso sisältää neljä (4) oppimistehtävää ja kaksi (2) verkkotenttiä. Kaikki opintojakson tehtävät ja tentit tulee olla tehtynä/palautettuna opintojakson toteutuksen aikana.
Opiskelijan työmäärä
Opintojakson laajuus on 5 op, mikä vastaa 135 tuntia opiskelijan työtä. Opintojaksolla on itsenäisesti tehtäviä oppimistehtäviä ja verkkotenttejä sekä toisten opiskelijoiden tehtävien vertaiskommentointia.
Toteutuksen osien kuvaus
Opinnot etenevät aihealueittain:
1. Ravitsemustieto (1 op)
2. Energiantarve, energiansaanti ja energiankulutus liikunnan aikana (2 op)
3. Ravitsemus, nestetasapaino ja palautuminen harjoittelun ja painonhallinnan tukena (2 op)
Further information
Opintojaksolla tarvitset tietokoneen. Opintojakson oppimistehtävissä edellytetään tiedonhaun, kirjallisten tehtävien ja lähdeviittausten hallintaa.
Opintojakson oppimistehtävät on suunniteltu niin, että niissä vaaditaan myös vähintään kevyttä liikuntaa ja oman ruokavalion tarkkailua.
Evaluation scale
Approved/Failed
Assessment methods and criteria
Opintojakso arvioidaan hyväksytty / hylätty.
Oppimistehtävät arvioidaan hyväksytty - hylätty / täydennettävä. Arvioinnissa käytetään Xamkin AMK-opiskelijan valmistumisvaiheen osaamisen mukaisia arvioinnin kriteereitä. Kaikki opintojakson tehtävät ja tentit tulee olla tehtynä hyväksytysti, jotta opintojakson kokonaisuus (5 op) arvioidaan hyväksytyksi.
Qualifications
Participation in the course requires that the first year studies have been completed or equivalent knowledge and skills gained.
Enrollment
08.04.2024 - 21.04.2024
Timing
02.09.2024 - 08.12.2024
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
5 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Department of Social Services and Health Care
Campus
Ecampus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
- Degree Programme in Podiatry
- Degree Programme in Physiotherapy
- Degree Programme in Physical Education
Teachers
- Johanna Vesanto
Groups
-
FTSA22SMPhysiotherapy, part-time studies
Objective
You are able to apply your knowledge of nutrition to support strength and endurance training and weight control.
You are able to apply your knowledge of nutrition when guiding and counseling athletes and people exercising regularly.
Content
What is the relation between nutrition and physical activity?
What is energy metabolism?
How does physical activity affect the need, supply and use of energy?
How does the balance of nutrition and fluid influence the recovery from sports and physical activities?
What aspects of nutrition must be considered, when guiding people in different physical activities?
Opiskelumateriaali
Ilander, O., Heikura, I., Hietavala, E., Laakso, M., Manner, L. & Mursu, J. 2021. Liikuntaravitsemus 3.0. 1. painos. Lahti: VK-Kustannus Oy.
Muu opintojaksolla osoitettu materiaali. Opintojaksolla edellytetään myös aktiivista, itsenäistä tiedonhakua opiskeltavista aiheista.
Yksilölliset oppimisväylät
Opintojakso toteutetaan verkko-opintoina.
Opintojakso toteutetaan kesä- ja syyslukukaudella 2024.
- Kesälukukauden opintoihin ilmoittaudutaan 18.3. – 28.3.2024. Kesäopintojakson toteutusaika on 1.6. – 31.7.2024.
- Syyslukukauden opintoihin ilmoittaudutaan 8.4. – 21.4.2024. Syyslukukaudella opintojakson toteutusaika on 2.9. – 8.12.2024
Jos opiskelijalla on aikaisempia opintoja ravitsemuksesta, voidaan opintojakson eri osia ahotoida. Ahotointiin littyvissä asioissa tulee ottaa yhteys opintojakson opettajaan viikon sisällä opintojakson toteutuksen alkamisesta.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojakso ei sisällä varsinaista TKI ja työelämäyhteistyötä. Tehtävät on suunniteltu niin, että niissä vaaditaan myös vähintään kevyttä liikuntaa ja oman ruokavalion tarkkailua.
Tentit ja muut määräajat
Opintojakso sisältää oppimistehtäviä ja kaksi (2) verkkotenttiä. Kaikki opintojakson tehtävät ja tentit tulee olla tehtynä/palautettuna opintojakson toteutuksen aikana.
Kansainvälinen yhteistyö
-
Opiskelijan työmäärä
Opintojakson laajuus on 5 op, mikä vastaa 135 tuntia opiskelijan työtä. Opintojaksolla on itsenäisesti tehtäviä oppimistehtäviä ja verkkotenttejä sekä toisten opiskelijoiden tehtävien vertaiskommentointia.
Toteutuksen osien kuvaus
Opinnot etenevät aihealueittain:
1. Ravitsemustieto (1 op)
2. Energiantarve, energiansaanti ja energiankulutus liikunnan aikana (2 op)
3. Ravitsemus, nestetasapaino ja palautuminen harjoittelun ja painonhallinnan tukena (2 op)
Further information
Opintojaksolla tarvitset tietokoneen. Opintojakson oppimistehtävissä edellytetään tiedonhaun, kirjallisten tehtävien ja lähdeviittausten hallintaa.
Opintojakso toteutetaan kesä- ja syyslukukaudella 2024.
- Kesälukukauden opintoihin ilmoittaudutaan 18.3. – 28.3.2024. Kesäopintojakson toteutusaika on 1.6. – 31.7.2024.
- Syyslukukauden opintoihin ilmoittaudutaan 8.4. – 21.4.2024. Syyslukukaudella opintojakson toteutusaika on 2.9. – 8.12.2024
Evaluation scale
Approved/Failed
Assessment methods and criteria
Opintojakso arvioidaan hyväksytty / hylätty.
Oppimistehtävät arvioidaan hyväksytty - hylätty / täydennettävä. Arvioinnissa käytetään Xamkin AMK-opiskelijan valmistumisvaiheen osaamisen mukaisia arvioinnin kriteereitä. Kaikki opintojakson tehtävät ja tentit tulee olla tehtynä hyväksytysti, jotta opintojakson kokonaisuus (5 op) arvioidaan hyväksytyksi.
Qualifications
Participation in the course requires that the first year studies have been completed or equivalent knowledge and skills gained.
Enrollment
06.11.2023 - 17.11.2023
Timing
08.01.2024 - 20.05.2024
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
5 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
(Department of Sports and Rehabilitation)
Campus
Ecampus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
- Degree Programme in Podiatry
- Degree Programme in Physiotherapy
- Degree Programme in Physical Education
Teachers
- Johanna Vesanto
Groups
-
JTSA21SMPodiatry, part-time studies
-
FTSA22KPPhysiotherapy, full-time studies
-
FTSA22SMPhysiotherapy, part-time studies
-
JTSA22SMPodiatry, part-time studies
Objective
You are able to apply your knowledge of nutrition to support strength and endurance training and weight control.
You are able to apply your knowledge of nutrition when guiding and counseling athletes and people exercising regularly.
Content
What is the relation between nutrition and physical activity?
What is energy metabolism?
How does physical activity affect the need, supply and use of energy?
How does the balance of nutrition and fluid influence the recovery from sports and physical activities?
What aspects of nutrition must be considered, when guiding people in different physical activities?
Opiskelumateriaali
Ilander, O., Heikura, I., Hietavala, E., Laakso, M., Manner, L. & Mursu, J. 2021. Liikuntaravitsemus 3.0. 1. painos. Lahti: VK-Kustannus Oy.
Muu opintojaksolla osoitettu materiaali. Opintojaksolla edellytetään myös aktiivista, itsenäistä tiedonhakua opiskeltavista aiheista.
Yksilölliset oppimisväylät
Opintojakso toteutetaan verkko-opintoina.
Jos opiskelijalla on aikaisempia opintoja ravitsemuksesta, voidaan opintojakson eri osia ahotoida. Ahotointiin littyvissä asioissa tulee ottaa yhteys opintojakson opettajaan viikon sisällä opintojakson toteutuksen alkamisesta.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojakso ei sisällä varsinaista TKI ja työelämäyhteistyötä. Tehtävät on suunniteltu niin, että niissä vaaditaan myös vähintään kevyttä liikuntaa ja oman ruokavalion tarkkailua.
Tentit ja muut määräajat
Opintojakso sisältää neljä (4) oppimistehtävää ja kaksi (2) verkkotenttiä. Kaikki opintojakson tehtävät ja tentit tulee olla tehtynä/palautettuna opintojakson toteutuksen aikana.
Kansainvälinen yhteistyö
-
Opiskelijan työmäärä
Opintojakson laajuus on 5 op, mikä vastaa 135 tuntia opiskelijan työtä. Opintojaksolla on itsenäisesti tehtäviä oppimistehtäviä ja verkkotenttejä sekä toisten opiskelijoiden tehtävien vertaiskommentointia.
Toteutuksen osien kuvaus
Opinnot etenevät aihealueittain:
1. Ravitsemustieto (1 op)
2. Energiantarve, energiansaanti ja energiankulutus liikunnan aikana (2 op)
3. Ravitsemus, nestetasapaino ja palautuminen harjoittelun ja painonhallinnan tukena (2 op)
Further information
Opintojaksolla tarvitset tietokoneen. Opintojakson oppimistehtävissä edellytetään tiedonhaun, kirjallisten tehtävien ja lähdeviittausten hallintaa.
Evaluation scale
Approved/Failed
Assessment methods and criteria
Opintojakso arvioidaan hyväksytty / hylätty.
Oppimistehtävät arvioidaan hyväksytty - hylätty / täydennettävä. Arvioinnissa käytetään Xamkin AMK-opiskelijan valmistumisvaiheen osaamisen mukaisia arvioinnin kriteereitä. Kaikki opintojakson tehtävät ja tentit tulee olla tehtynä hyväksytysti, jotta opintojakson kokonaisuus (5 op) arvioidaan hyväksytyksi.
Qualifications
Participation in the course requires that the first year studies have been completed or equivalent knowledge and skills gained.
Enrollment
06.04.2023 - 21.04.2023
Timing
04.09.2023 - 01.12.2023
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
5 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
(Department of Sports and Rehabilitation)
Campus
Ecampus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
- Degree Programme in Podiatry
- Degree Programme in Physiotherapy
- Degree Programme in Physical Education
Teachers
- Johanna Vesanto
Teacher in charge
Johanna Vesanto
Groups
-
JTSA21SMPodiatry, part-time studies
-
FTSA21KPPhysiotherapy, full-time studies
-
FTSA21SMPhysiotherapy, part-time studies
Objective
You are able to apply your knowledge of nutrition to support strength and endurance training and weight control.
You are able to apply your knowledge of nutrition when guiding and counseling athletes and people exercising regularly.
Content
What is the relation between nutrition and physical activity?
What is energy metabolism?
How does physical activity affect the need, supply and use of energy?
How does the balance of nutrition and fluid influence the recovery from sports and physical activities?
What aspects of nutrition must be considered, when guiding people in different physical activities?
Opiskelumateriaali
For example, Jeukendrup, A. & Gleeson, M. 2019. Sport nutrition. Third Edition. Champaign, IL: Human Kinetics.
Learning materials for independent study on the Learn eLearning environment. Studying the subjects also requires an active, independent search for information.
Yksilölliset oppimisväylät
This course is 5 ECTS credits and is carried out online in Learn eLearning environment. The course is in Finnish. It is possible to complete the course between 1 June 2023 and 31 July 2023.
TKI ja työelämäyhteistyö
The course does not actually have working life cooperation. In the learning tasks, you should also monitor your exercise and eating habits.
Tentit ja muut määräajat
The course includes four (4) learning tasks and two (2) exams that must be must be completed / returned for evaluation during the course period.
Opiskelijan työmäärä
The course is 5 ECTS credits which means about 135 hours of independent work for students. The course includes exams and learning tasks. Learning tasks may also include discussions with other students
Toteutuksen osien kuvaus
The content of the course consists of three topics related to:
1. Basic knowledge of nutrition (1 course credit)
2. Energy demand and consumption during exercise, energy metabolism (2 course credits)
3. Nutrition, fluid balance and recovery to support endurance and strength training and weight management (2 course credits)
Further information
You need a computer during the course.
Evaluation scale
Approved/Failed
Assessment methods and criteria
The course is assessed as pass / fail.
The exams and learning tasks of the course must be completed / returned for evaluation during your course period. More detailed evaluation criteria can be found on the course platform.
Qualifications
Participation in the course requires that the first year studies have been completed or equivalent knowledge and skills gained.
Enrollment
07.11.2022 - 18.11.2022
Timing
02.01.2023 - 22.05.2023
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
5 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
(Department of Sports and Rehabilitation)
Campus
Ecampus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
- Degree Programme in Podiatry
- Degree Programme in Physiotherapy
- Degree Programme in Physical Education
Teachers
- Johanna Vesanto
Groups
-
FTSA20KPPhysiotherapy, full-time studies
-
FTSA20SMPhysiotherapy, part-time studies
-
FTSA21KPPhysiotherapy, full-time studies
-
JTSA20SMPodiatry, part-time studies
-
FTSA21SMPhysiotherapy, part-time studies
Objective
You are able to apply your knowledge of nutrition to support strength and endurance training and weight control.
You are able to apply your knowledge of nutrition when guiding and counseling athletes and people exercising regularly.
Content
What is the relation between nutrition and physical activity?
What is energy metabolism?
How does physical activity affect the need, supply and use of energy?
How does the balance of nutrition and fluid influence the recovery from sports and physical activities?
What aspects of nutrition must be considered, when guiding people in different physical activities?
Opiskelumateriaali
Jeukendrup, A. & Gleeson, M. 2019. Sport nutrition. Third Edition. Champaign, IL: Human Kinetics.
Learning materials for independent study on the Learn eLearning environment. Studying the subjects also requires an active, independent search for information.
Yksilölliset oppimisväylät
The course is 5 ECTS credits and is carried out online in Learn eLearning environment. The course is in Finnish.
TKI ja työelämäyhteistyö
The course does not actually have working life cooperation. In the learning tasks, you should also monitor your exercise and eating habits.
Tentit ja muut määräajat
The exams and learning tasks of the course must be completed / returned for evaluation during your course period.
Opiskelijan työmäärä
The course is 5 ECTS credits which means about 135 hours of independent work for students. The course includes exams and learning tasks. Learning tasks may also include discussions with other students.
Toteutuksen osien kuvaus
The content of the course consists of three topics related to:
1. Basic knowledge of nutrition (1 course credit)
2. Energy demand and consumption during exercise, energy metabolism (2 course credits)
3. Nutrition, fluid balance and recovery to support endurance and strength training and weight management (2 course credits)
Further information
You need a computer during the course.
Evaluation scale
Approved/Failed
Assessment methods and criteria
The course is assessed as pass / fail.
The exams and learning tasks of the course must be completed / returned for evaluation during your course period. More detailed evaluation criteria can be found on the course platform.
Qualifications
Participation in the course requires that the first year studies have been completed or equivalent knowledge and skills gained.
Enrollment
08.11.2021 - 21.11.2021
Timing
10.01.2022 - 07.12.2022
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
5 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
(Department of Sports and Rehabilitation)
Campus
Ecampus
Teaching languages
- Finnish
Seats
1 - 60
Degree programmes
- Degree Programme in Podiatry
- Degree Programme in Physiotherapy
- Degree Programme in Physical Education
Teachers
- Johanna Vesanto
Teacher in charge
Johanna Vesanto
Groups
-
FTSA20KPPhysiotherapy, full-time studies
-
FTSA20SMPhysiotherapy, part-time studies
Objective
You are able to apply your knowledge of nutrition to support strength and endurance training and weight control.
You are able to apply your knowledge of nutrition when guiding and counseling athletes and people exercising regularly.
Content
What is the relation between nutrition and physical activity?
What is energy metabolism?
How does physical activity affect the need, supply and use of energy?
How does the balance of nutrition and fluid influence the recovery from sports and physical activities?
What aspects of nutrition must be considered, when guiding people in different physical activities?
Opiskelumateriaali
Ilander, O., Heikura, I., Hietavala, E., Laakso, M., Manner, L. & Mursu, J. 2021. Liikuntaravitsemus 3.0 (1. painos.). VK-Kustannus Oy.
(tai vanhempi teos Ilander O., Laaksonen M., Lindblad P., Mursu J. 2014. Liikuntaravitsemus. VK- kustannus Oy.)
Rinta M. 2015. Syö, liiku ja kehity. Liikkujan ravitsemus käytännössä. Fitra.
Muu opettajan osoittama materiaali.
Yksilölliset oppimisväylät
Jos opiskelijalla on aikaisempia opintoja ravitsemuksesta, voidaan opintojakson eri osia ahotoida.
TKI ja työelämäyhteistyö
Ei sisällä varsinaista käytännön harjoittelua. Tehtävät on suunniteltu niin, että niissä vaaditaan myös vähintään kevyttä liikuntaa ja oman ruokavalion tarkkailua.
Tentit ja muut määräajat
Opintojaksolla on kaksi tenttiä, jotka voi suorittaa oman aikataulun mukaisesti. Tentit arvioidaan hyväksytty - hylätty.
Opiskelijan työmäärä
Opiskelijan työmäärä 135 tuntia, koostuen kahdesta verkkotentistä, itsenäisesti verkkotehtävistä sekä toisten opiskelijoiden tehtävien referoinnista.
Toteutuksen osien kuvaus
Opinnot etenevät aihealueittain:
Ravitsemustieto (1 op)
Energiantarve ja –saanti sekä energiankulutus liikunnan aikana (2 op)
Ravitsemus, nestetasapaino ja palautuminen (2 op)
kestävyysharjoittelun tukena
voimaharjoittelun tukena
painonhallinnassa/ kiinteytyksessä
Evaluation scale
Approved/Failed
Assessment methods and criteria
Osaat
- käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä.
- arvioida käyttämiäsi tietolähteitä kriittisesti.
- työskennellä ryhmän jäsenenä asiantuntijatehtävissä, työelämässä sekä huomata ja kuvata ammattialan ongelmia.
- arvioida toimintaa asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa.
- valita tarkoituksenmukaiset mallit, menetelmät, ohjelmistot ja tekniikat ja perustella valinnan.
- edistää ryhmän tavoitteellista toimintaa.
- soveltaa kriittisesti oman alan eettisiä periaatteita eri tilanteissa.
Qualifications
Participation in the course requires that the first year studies have been completed or equivalent knowledge and skills gained.